One More Thing / Νέο Apple Event στις 10 Νοεμβρίου

Περίληψη: Η ώρα των πρώτων Mac με Apple Silicon πλησιάζει. Η Apple ανακοίνωσε το «One More Thing» event για τις 10 Νοεμβρίου!

Τα Apple events τείνουν να μετατραπούν σε... μηνιαίο φαινόμενο, καθώς η εταιρία από το Cupertino ετοιμάζεται να διοργανώσει την τρίτη της εκδήλωση μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Μετά το «Time Files» του Σεπτεμβρίου και το «Hi, Speed» του Οκτωβρίου, όπου γνωρίσαμε τα νέα iPhone 12, το σερί της Apple συνεχίζεται με το «One More Thing» αυτό το μήνα.

Το «One More Thing» event έχει προγραμματιστεί για τις 10 Νοεμβρίου 2020 στις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Η διοργάνωση θα είναι ψηφιακή, όπως και όλα τα event της Apple το τελευταίο διάστημα, και σε αυτό περιμένουμε τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων. Παρότι η Apple δεν επιβεβαίωσε ποια είναι τα προϊόντα που περιμένουμε, είναι πολύ προφανές τι έρχεται στις 10 Νοεμβρίου.

Η μόνη κατηγορία που δεν γνώρισε αναβαθμίσεις το τελευταίο διάστημα είναι οι υπολογιστές της εταιρίας, οπότε σε αυτό το event περιμένουμε ότι θα κυριαρχούν τα Mac. Και μάλιστα όχι όποια κι όποια Mac αλλά τα πρώτα Mac με ARM επεξεργαστές. Η Apple είχε ανακοινώσει πως τα πρώτα ARM Mac θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020, οπότε ο χρόνος για την παρουσίασή τους δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ ακόμα.

Ένα ακόμα hint ως προς τον ερχομό νέων Mac είναι το AR logo, που δημιούργησε η Apple για το event. Στο βίντεο που φαίνεται και στο tweet παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως η Apple απεικονίζει ένα MacBook κατά το άνοιγμα της οθόνης. Με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες είναι πρακτικά σίγουρο ότι στο επερχόμενο «One More Thing» event θα δούμε τα πρώτα MacBook με Apple Silicon.

Η ανακοίνωση αυτή προβλέπεται να είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της Apple, καθώς σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές των τελευταίων ετών. Η Apple αφήνει πίσω της την Intel και την x86 αρχιτεκτονική για χάρη των δικών της ARM SoC. Η σπουδαιότητα αυτού του event φαίνεται ακόμα και από το όνομά του, το οποίο παραπέμπει στον αλησμόνητο Steve Jobs. Το «One More Thing» ήταν μία από τις φράσεις που χρησιμοποιούσε συχνά ο πρώην CEO της Apple στα keynote της εταιρίας.

Για όλες τις επίσημες πληροφορίες, συντονίσου στο Public Blog στις 10 Νοεμβρίου. Όλα όσα θες να ξέρεις για τα νέα Apple, θα τα μάθεις πρώτα εδώ, με την ολοκλήρωση του event!