Το Surface Laptop Go 2 ανακοίνωσε η Microsoft

Περίληψη: Το Surface Laptop Go 2 από τη Microsoft είναι γεγονός! Μάθε όλα όσα μας ανακοίνωσε η εταιρία σχετικά με το νέο, οικονομικό Surface Laptop Go 2!

Ο έντονος ανταγωνισμός που έχουν δημιουργήσει τα Chromebooks στα οικονομικά laptops με Windows έχουν οδηγήσει τη Microsoft στο να κατασκευάσει τη δική της σειρά προσιτών φορητών υπολογιστών Surface. Η πρώτη τέτοια συσκευή ήταν το Surface Laptop Go και τώρα η εταιρία από το Redmond επανέρχεται στην κατηγορία με το ολοκαίνουργιο Surface Laptop Go 2. Η συσκευή είναι μία ανανέωση του αρχικού μοντέλου και όχι ένας ριζικός ανασχεδιασμός, κάτι που βοηθά στο να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο notebook Surface Laptop Go 2.

Surface Laptop Go 2 – Specs

Αφού το design δεν άλλαξε σημαντικά, θα ξεκινήσουμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μηχανήματος. Ο επεξεργαστής είναι ένα από τα βασικότερα specs και σε σχέση με την πρώτη γενιά έχει βελτιωθεί. Το Surface Laptop Go 2 θα έρθει με τον 11ης γενιάς Intel i5-1135G7. Ακόμα σημαντικότερη αναβάθμιση, όμως, είναι η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου από 64GB σε 128GB. Μάλιστα, θα υπάρχει και έκδοση με 256GB SSD. Δύο επιλογές προσφέρονται και στο κομμάτι της μνήμης RAM. Η βασική έκδοση έρχεται με 4GB LPDDR4x και θα κυκλοφορήσει και μοντέλο με 8GB LPDDR4x.

Στο κομμάτι της οθόνη, το πάνελ είναι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει και στην πρώτη γενιά. Το Surface Laptop Go 2 έρχεται με οθόνη 12,4 ιντσών και ανάλυση 1536x2014. Η αναλογία των πλευρών παραμένει 3:2, όπως έχουμε συνηθίσει στους υπολογιστές της οικογένειας Surface, και η οθόνη είναι touchscreen. Η web camera πάνω από την οθόνη παραμένει σε ανάλυση 720p, αλλά η Microsoft υπόσχεται βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

Παρόμοια σχεδίαση, αυξημένη μπαταρία

Όπως είπαμε ήδη, ο σχεδιασμός του Surface Laptop Go 2 δεν άλλαξε σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι εξωτερικές διαστάσεις μεταξύ των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπες και προσφέρονται οι ίδιες θύρες περιμετρικά. Μικρή διαφορά έχουμε στο βάρος, με το νέο μοντέλο να ζυγίζει 1,12 κιλά. Η ανεπαίσθητη αύξηση υποθέτουμε πως προέκυψε λόγω της ελαφρώς μεγαλύτερης μπαταρίας, η οποία, σύμφωνα με τη Microsoft προσφέρει 30 λεπτά επιπλέον αυτονομίας στη συσκευή. Το Surface Laptop Go υπόσχεται 13 ώρες αυτονομίας την ώρα που το Surface Laptop  Gο 2 πάει αυτό το νούμερο στις 13 ώρες και 30 λεπτά.

Video Duration
1:01

Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και polycarbonate πλαστικό. Το επάνω κομμάτι, της οθόνης, είναι μεταλλικό, ενώ η βάση του laptop είναι από πλαστικό. Στο φετινό μοντέλο προσφέρονται 4 χρώματα, με το “Sage” χρώμα να αποτελεί τη νέα προσθήκη στη γκάμα.

Συνδεσιμότητα και λογισμικό

Το Surface Laptop Go 2 έρχεται με τις ίδιες θύρες στο σασί. Έχουμε, δηλαδή, 1 θύρα USB-A, 1 θύρα USB-C, θύρα ακουστικών και τη θύρα Surface Connect. Όσο για την ασύρματη συνδεσιμότητα, το νέο laptop της Microsoft προσφέρει Wi-Fi 6 802.11ax και Bluetooth 5.1. Μία νέα προσθήκη εντοπίζεται στο πληκτρολόγιο, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για γρηγορότερη είσοδο στο λειτουργικό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το Windows Hello καθώς η κάμερα του laptop δεν προσφέρει τη δυνατότητα για αναγνώριση προσώπου.

Και μιας και είπαμε για λειτουργικό, το Surface Laptop Go 2 έρχεται, φυσικά, με Windows 11 και συγκεκριμένα την έκδοση Home. Στο κουτί το μόνο αξεσουάρ που θα βρεις είναι ο φορτιστής 39W.

Surface Laptop Go 2 – Κυκλοφορία

Μαζί με την ανακοίνωση του laptop η Microsoft μοιράστηκε και τις πληροφορίες διαθεσιμότητας. Βέβαια, προς το παρόν έχουμε τις σχετικές πληροφορίες μόνο για την αγορά των ΗΠΑ. Το Surface Laptop Go 2 κυκλοφορήσει στην Αμερική από τις 7 Ιουνίου. Το βασικό μοντέλο, το οποίο εξοπλίζεται με 4GB RAM και 128GB SSD, θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των $599. Για νεότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του Surface Laptop Go 2 στη χώρα μας μείνε συντονισμένος στο Public Blog.