Δώσε «ανάσα» στα φίλτρα του κλιματιστικού σου!

Περίληψη: Όλα τα κλιματιστικά για να λειτουργήσουν οφείλουν να έχουν έστω ένα βασικό φίλτρο καθαρισμού αέρα....

Όλα τα κλιματιστικά για να λειτουργήσουν οφείλουν να έχουν έστω ένα βασικό φίλτρο καθαρισμού αέρα. Τα κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας, ωστόσο, είναι εξοπλισμένα με πολλά & διαφορετικά φίλτρα, που φροντίζουν όχι μόνο να διατηρούν καθαρό τον αέρα που κυκλοφορεί στο περιβάλλον σου, αλλά και να απομακρύνουν ταυτόχρονα σκόνη, σωματίδια, μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές.

Κάθε φίλτρο έχει την δική του ιδιότητα και όσα περισσότερα φίλτρα περιλαμβάνει το κλιματιστικό σου, τόσο πιο κοντά είσαι στο να δημιουργήσεις μια απόλυτα υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα.

Ποιο είναι ποιο;

Με μια πρώτη ματιά μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις το είδος του κάθε φίλτρου. Το απλό, βασικό φίλτρο, που διαθέτει κάθε κλιματιστικό, μοιάζει με σίτα στην όψη και μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαρισθεί πανεύκολα με τρεχούμενο νερό. Για τα πιο εξειδικευμένα φίλτρα θα πρέπει να συμβουλευτείς τις οδηγίες του κατασκευαστή, αφενός για να μάθεις τις ιδιότητές τους και αφετέρου για να μην ακολουθήσεις λανσθασμένο τρόπο καθαρισμού και τα καταστρέψεις.

Κάθε κατασκευαστής προτείνει, ανάλογα με το είδος των φίλτρων που περιλαμβάνονται στο κλιματιστικό, συγκεκριμένη διαδικασία καθαρισμού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργίας του κλιματιστικού, πολλοί προτείνουν και την αντικατάστασή τους.

Καθαρίζοντας τα φίλτρα, ξεμπερδεύω; Υπάρχει και κάτι ακόμα…

Ο καθαρισμός του αέρα παραμένει ευθύνη σου, όσα φίλτρα και αν διαθέτει το κλιματιστικό σου. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορείς να απολαμβάνεις ένα καθαρό και άνετο περιβάλλον, είναι σαφώς ο τακτικός τους έλεγχος για τυχόν φθορές και ο συχνός καθαρισμός τους προκειμένου να απαλλάσσονται από κάθε ίχνος σκόνης. Ένα ακόμα πολύ βασικό κομμάτι, όμως, είναι η διατήρηση του κλιματιστικού σε καλή κατάσταση και η σωστή συντήρησή του. Για αυτό θα πρέπει να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο τεχνικό που θα αναλάβει αυτήν την εργασία.

Με τη σωστή συντήρηση, πέρα από την καθαρότερη ατμόσφαιρα, εξασφαλίζεις και την μακροβιότερη λειτουργία της συσκευής σου. Αν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση, τότε καλό θα ήταν να φροντίζεις για τη συντήρηση της μονάδας σου μία φορά τον χρόνο. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο σου, όπως, για παράδειγμα, αν υπάρχουν ζωάκια που μπορεί να επιβαρρύνουν την ατμόσφαιρα με τρίχες & διάφορες μυρωδιές.

Δώσε την απαραίτητη προσοχή και σημασία στον αέρα του χώρου σου, ιδιαίτερα αν υπάρχουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι. Ο καθαρός αέρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ποιότητας ζωής. Μια απαλλαγμένη από σκόνη, βακτήρια και μικροοργανισμούς ατμόσφαιρα, περιορίζει την ανάπτυξη αλλεργιών και την εμφάνιση συχνών ασθενειών.

Βρες όλα τα κλιματιστικά και επίλεξε το κατάλληλο για σένα, στο public.gr. Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι πρέπει να επιλέξεις, τότε ο οδηγός που φτιάξαμε για σένα θα σου λύσει τα χέρια και θα κάνει την επιλογή σου ευκολότερη.