Τεχνητή Νοημοσύνη στο σαλόνι σου με τις νέες Samsung AI TVs

Περίληψη: Η επόμενη μεγάλη καινοτομία στις τηλεοράσεις είναι εδώ! Η Τεχνητή Νοημοσύνη έφτασε και θα τη βρεις στις νέες Samsung AI TVs που μόλις κυκλοφόρησαν.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια και κάθε μέρα ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στη ζωή μας! Η Samsung την έφερε στα δάχτυλά μας με τα νέα smartphone της σειράς Galaxy S24 και τώρα ετοιμάζεται να αλλάξει και την εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι, με τις ολοκαίνουργιες Samsung AI TVs του 2024, τις οποίες μπορείς ήδη να κάνεις δικές σου! Τα νέα μοντέλα ενσωματώνουν λειτουργίες που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και τον ήχο, χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα!

Οι λειτουργίες AI των νέων Samsung TV

Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά των νεότερων μοντέλων της Samsung είναι η λειτουργία AI Upscaling. Χάρη στους νέας γενιάς επεξεργαστές, οι τηλεοράσεις της Samsung μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την ανάλυση του περιεχομένου. Ειδικότερα στη σειρά QN900D των Neo QLED 8K μοντέλων (όπου βρίσκουμε τη λειτουργία 8K AI Upscaling Pro) αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ακόμα κι αν δεν υπάρχει 8K περιεχόμενο η τηλεόραση μπορεί να αναβαθμίσει ένα περιεχόμενο 4Κ σε ανάλυση 8Κ που αγγίζει το 90% πραγματικής 8Κ ανάλυσης, κάνοντας την εμπειρία προβολής πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Μία ακόμα λειτουργία AI που θα βρεις στις νέες τηλεοράσεις της Samsung είναι το AI Motion Enhancer. Τα μοντέλα του 2024 υποστηρίζουν επίσης λειτουργία AI Customization Mode μέσω της οποίας η τηλεόραση τροποποιεί τις ρυθμίσεις εικόνας με βάση το περιεχόμενο που προβάλλεται (π.χ. αθλητικά, ταινία). Μέσω τεχνητής νοημοσύνης δουλεύει και η λειτουργία Active Voice Amplifier Pro, η οποία αυξομειώνει την ένταση του ήχου αναλύοντας το περιεχόμενο που προβάλλεται και αναγνωρίζοντας τους ήχους του περιβάλλοντος. Τέλος, στις νέες Samsung τηλεοράσεις του 2024 υπάρχει και το AI Energy Mode, μία λειτουργία που μέσω ΑΙ σου επιτρέπει να παρακολουθείς τη κατανάλωση της συσκευής για να προσαρμόζεις ανάλογα τη χρήση της.

Τα μοντέλα που ξεχωρίσουν από τη φετινή σειρά

Η νέα γκάμα τηλεοράσεων της Samsung διαθέτει πληθώρα μοντέλων για όλα τα budget και σε όλα τα μεγέθη. Και φυσικά υπάρχουν επιλογές με όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες πάνελ, όπως Neo QLED, QLED και OLED. Πάμε να γνωρίσουμε τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα.

Neo QLED 8K QN900D

Στην κορυφή της γκάμας δεσπόζει η QN900D. Θα την βρεις σε διαστάσεις από 65 έως 85 ίντσες, με το μοντέλο αυτό να διαθέτει τον καλύτερο επεξεργαστή της Samsung για τηλεοράσεις. Ο NQ8 AI Gen3 ενσωματώνει 512 νευρωνικά δίκτυα, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και η 4K ανάλυση, η οποία είναι ήδη πολύ υψηλή, να αναβαθμίζεται σε 8K σε ποσοστό 90% πραγματικής 8Κ ανάλυσης. Σε συνδυασμό με το πάνελ Mini-LED με Quantum Dots, το οποίο προσφέρει κορυφαία αναπαραγωγή χρωμάτων, ό,τι περιεχόμενο και αν προβάλλεις στη νέα τηλεόραση θα δείχνει εντυπωσιακό. Κι αν λατρεύεις το gaming σού έχουμε ακόμα καλύτερα νέα. Το πάνελ της QN900D υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz σε 4Κ ανάλυση με variable refresh rate (VRR)!

Neo QLED QN95D

Η Samsung δεν έχει περιορίσει την τεχνολογία Mini-LED μόνο στο κορυφαίο της μοντέλο. Την ίδια τεχνολογία πάνελ σε συνδυασμό με Quantum Dots βρίσκεις και στην σειρά QN95D, η οποία ξεκινά από τις 55 και φτάνει έως και τις 85 ίντσες. Επεξεργαστής αυτής της τηλεόρασης είναι ο NQ4 AI Gen2, με 20 νευρωνικά δίκτυα, και προσφέρεται επίσης για AI Upscaling, σε 4K ανάλυση αυτή τη φορά. Και εδώ έχουμε μία εξαιρετική επιλογή για gaming καθώς στο μοντέλο αυτό θα βρεις πάνελ 144Hz με υποστήριξη VRR, για ομαλό gaming χωρίς «σπασίματα». Και το καλύτερο; Η τηλεόραση αυτή έρχεται με την κάμερα SlimFit Cam στη συσκευασία! Αυτό σου επιτρέπει, για παράδειγμα, να κάνεις γυμναστική σε μία μεγάλη οθόνη αλλά και να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που σχετίζονται με βίντεο απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασής σου!

OLED S95D

Από τη φετινή γενιά τηλεοράσεων της Samsung δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα OLED μοντέλο. Η S95D, την οποία μπορείς να κάνεις δική σου σε διαστάσεις 55, 65 και 75 ιντσών, προσφέρει εικόνα κινηματογραφικού επιπέδου. Πέρα από το OLED πάνελ, το οποίο εξασφαλίζει πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων και τέλεια αντίθεση, η νέα OLED πρόταση της Samsung διαθέτει φίλτρο glare free. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη της τηλεόρασης έρχεται με ματ επίστρωση που μειώνει στο ελάχιστο τις αντανακλάσεις. Εκτός από τέλεια εικόνα, σε αυτό το μοντέλο απολαμβάνεις και τέλειο ήχο με υποστήριξη Real Dolby Atmos Pro και ηχεία έντασης 70W, για να κάνεις το σαλόνι σου κινηματογραφική αίθουσα! Τις λειτουργίες AI αναλαμβάνει και εδώ ο επεξεργαστής NQ4 4K Gen2, με 20 νευρωνικά δίκτυα, προσφέροντάς σου το ίδιο εξελιγμένο 4K Upscaling. Η κορυφαία OLED τηλεόραση της Samsung για το 2024 ενδείκνυται και για gaming καθώς διαθέτει πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 144 HZ και υποστήριξη VRR!

The Frame

Εξερευνώντας τη φετινή γκάμα τηλεοράσεων της Samsung δεν γίνεται να μη σταθούμε στη σειρά The Frame! Οι τηλεοράσεις αυτής της σειράς δεν ξεχωρίζουν μόνο για την ποιότητα εικόνας που προσφέρουν, αλλά εντυπωσιάζουν και χάρη στη δυνατότητα που έχουν να μετατρέπονται σε έργα τέχνης. Όταν δεν χρησιμοποιείς την τηλεόραση, μπορείς να επιλέξεις να προβάλλεται σε αυτήν κάποιο έργο τέχνης, ενώ υπάρχει επίσης δυνατότητα να αλλάξεις το πλαίσιο της τηλεόρασης για να του δώσεις το χρώμα και το υλικό που ταιριάζει καλύτερα με τον χώρο σου. Η τηλεόραση συνοδεύεται και από ειδική βάση τοίχου, για να μοιάζει σαν πίνακας μόλις την τοποθετήσεις, ενώ έχει και πρόσβαση στο Art Store της Samsung για να κατεβάζεις νέα έργα τέχνης αν είσαι συνδρομητής. Στη φετινή The Frame, την οποία βρίσκεις σε διαστάσεις από 32 έως και 85 ίντσες, απολαμβάνεις ανάλυση 4K στα 120Hz (από τις 55ʺ και πάνω) και πάνελ τεχνολογίας QLED. Και σε αυτό το μοντέλο η οθόνη είναι ματ, με την ειδική επίστρωση να μειώνει τις αντανακλάσεις.

Όλες οι νέες Samsung AI τηλεοράσεις είναι στα Public

Το AI είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να αλλάζει την καθημερινότητά μας και η Samsung είναι από τους πρωτοπόρους σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση. Τώρα το AI έρχεται και στο σαλόνι, με τις νέες Samsung AI TVs του 2024, τις οποίες μπορείς να κάνεις δικές σου στα Public!