Samsung AI: τι είναι και όσα πρέπει να ξέρεις

Περίληψη: Η Samsung φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια όλων, με τα νέα Galaxy S24! Δες όλες τις νέες λειτουργίες και τα έξυπνα συστήματα Samsung AI!

Από σήμερα τα Samsung Galaxy S24 είναι επισήμως στα ράφια! Όπως είδαμε και στην επίσημη παρουσίαση, αλλά και πιάνοντας τα νέα Galaxy στα χέρια μας, τα νέα smartphones είναι γεμάτα υψηλή τεχνολογία και πρωτοποριακά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η Samsung έχει φροντίσει να προσθέσει το AI σχεδόν σε κάθε λειτουργία και κάθε app. Μάλιστα, φαίνεται πως διάλεξε το hardware έτσι ώστε να επιταχύνει αυτές τις λειτουργίες, με τα αποτελέσματα να είναι εκπληκτικά. Πάμε να δούμε τις διάφορες πτυχές του Samsung AI στα νέα Galaxy, για να ξέρεις τι να περιμένεις!

Πώς λειτουργεί το Samsung AI στις φωτογραφίες και τα βίντεο

Τα συστήματα AI βρίσκουν εφαρμογή σχεδόν σε όλες τις λειτουργίες, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τη φωτογραφία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού!

Ο νέος αισθητήρας στο Nightography mode της Samsung: απόλυτη ορατότητα και λεπτομέρεια στο σκοτάδι

samsung-ai-galaxy-s24-01

Η Samsung έχει βάλει ένα εξειδικευμένο mode «νυχτογραφίας» στα Galaxy και, προφανώς, όσο καλύτερος είναι ο αισθητήρας τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα. Το σύστημα λειτουργεί βγάζοντας 30 καρέ πολύ γρήγορα και, μέσω του εξειδικευμένου συστήματος AI, συνδυάζοντάς τα για να αφαιρέσει τον θόρυβο και να αναδείξει τις λεπτομέρειες, αυξάνοντας τη φωτεινότητα χωρίς να αυξάνει και τον θόρυβο. Σε κάθε φωτογραφία, ενισχύεται το χρώμα και η λεπτομέρεια, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Ο νέος αισθητήρας της Samsung σαφώς έχει τεράστια συμβολή, όμως, καθώς τα 200 megapixels με το pixel binning του S24 Ultra αυξάνουν την ευαισθησία του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Samsung AI Super Depth για πιο ρεαλιστικά πορτραίτα: μεγαλύτερη ακρίβεια και φυσικότητα

Η φωτογραφία πορτραίτου είναι ολόκληρο… μάθημα στο πανεπιστήμιο της φωτογραφίας, αν όχι ολόκληρο εξάμηνο. Για να βγάλεις ένα καλό πορτραίτο, όμως, χρειάζεται βάθος πεδίου, κάτι που καμία κάμερα κινητού δεν μπορεί να πετύχει, λόγω μεγέθους φακού. Όμως, το σύστημα AI Super Depth της Samsung μπορεί να εξομοιώσει το βάθος πεδίου, ξεχωρίζοντας το θέμα από το φόντο, ενισχύοντας το πρώτο και φλουτάροντας το δεύτερο, για πραγματικά ρεαλιστικά πορτραίτα, σαν να τα είχες βγάλει με τον καλύτερο 50άρη φακό!

Το νέο AI Video Editor για πιο εύκολη επεξεργασία βίντεο: πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και εφέ

samsung-ai-galaxy-s24-02

Η επεξεργασία βίντεο είναι άλλη μια λειτουργία η οποία έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Samsung. Εκεί που είδαμε μια εκπληκτική λειτουργία είναι στο Instant Slow-mo, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει εφέ αργής κίνησης σε οποιοδήποτε βίντεο, οποιασδήποτε ανάλυσης, παρεμβάλλοντας νέα καρέ εκεί που δεν υπάρχουν! Προφανώς αυτά τα καρέ τα υπολογίζει το σύστημα AI της Samsung, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Μπορείς να βάλεις αργή κίνηση οπουδήποτε, δίνοντας στα βίντεό σου μια αίσθηση επαγγελματικού στούντιο. Υπάρχουν, όμως, και άλλα εργαλεία Samsung AI μέσα στο ProVisual Engine της Samsung, που κάνουν την επεξεργασία βίντεο εύκολη και γρήγορη.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η ασφάλεια για μια συσκευή η οποία περιέχει ολόκληρη την ψηφιακή μας ζωή είναι θεμελιώδους σημασίας. Η Samsung έχει ειδικό σύστημα για την προστασία των δεδομένων, κάνοντας τα Galaxy S24 τα πιο ασφαλή smartphones!

Το Knox Vault της Samsung: τα δεδομένα σου ασφαλή και προστατευμένα

samsung-ai-galaxy-s24-03

Το νέο σύστημα της Samsung ονομάζεται Knox Matrix και είναι αυτό που διασφαλίζει πως τα δεδομένα σου και οι ρυθμίσεις σου συγχρονίζονται και ασφαλίζονται στο Samsung Cloud, έχοντας την προστασία της ολικής κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει πως μόνο εσύ έχεις τα κλειδιά για τα δεδομένα σου. Ακόμη κι αν κάποιος server διαρρηχθεί, τα δεδομένα σου παραμένουν διπλοκλειδωμένα. Το Knox Matrix είναι ένα οχυρό ασφαλείας στη σειρά Galaxy S24, μια πλατφόρμα πολλαπλών επιπέδων, η οποία κρατά τα δεδομένα ασφαλή, ενώ προστατεύει έναντι εγκατάστασης κακόβουλων προγραμμάτων και επίσκεψης σε προβληματικά sites. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά σημαντικά στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, όπου τα δημόσια ψηφιακά δεδομένα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μοντέλων AI. Η Samsung, μάλιστα, αφήνει σε εσένα τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων σου και το κάτα πόσο επιτρέπεις αυτά να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των εμπειριών Samsung AI στις νέες συσκευές της. Στα νέα Galaxy S24 υπάρχουν οι ρυθμίσεις Advanced Intelligence, στις οποίες μπορείς να απενεργοποιήσεις την online επεξεργασία δεδομένων για λειτουργίες AI.

Η τεχνητή νοημοσύνη απλοποιεί την καθημερινότητά σου

Η φωτογραφία είναι ένα θέμα, αλλά δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείς συνεχώς και καθημερινά. Η Samsung, όμως, έχει βάλει AI σε πολλά ακόμα apps και έχει κι άλλες λειτουργίες και συστήματα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν πραγματικά την καθημερινότητα του κάθε χρήστη. Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά!

Μετάφραση παντού, με τη συνδρομή του AI της Samsung

samsung-ai-galaxy-s24-04

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα επικοινωνίας· πολλές φορές, όμως, ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους με τους οποίους δε μιλάμε την ίδια γλώσσα. Για αυτές τις περιπτώσεις, η κορεάτικη εταιρεία έχει σύστημα Samsung AI για να γεφυρώσει το χάσμα! Το Live Translate μπορεί να μεταφράσει τόσο κείμενο όσο και προφορικό λόγο, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους ανεξαρτήτως γλώσσας. Το Interpreter, από την άλλη, μπορεί να μεταφράσει συνομιλίες στον πραγματικό κόσμο, βοηθώντας ανθρώπους που βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο να επικοινωνήσουν.

Samsung AI σε σημειώσεις και σε συνομιλίες

Η Samsung διαθέτει και λειτουργίες που αφορούν τα μηνύματα και τις σημειώσεις. Το Chat Assist μπορεί να σε βοηθήσει να γράψεις το τέλειο μήνυμα, αλλά και να του αλλάξεις ύφος ή τόνο, χωρίς να χρειαστεί να το… γράψεις! Θα το κάνει μόνο του, και μάλιστα θα μεταφράσει και όσα μηνύματα είναι σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις. Μάλιστα, λειτουργεί και μέσα από το Android Auto, ώστε να ακούς τις περιλήψεις των μηνυμάτων που λαμβάνεις, χωρίς να σηκώνεις τα μάτια από τον δρόμο. Παράλληλα, το Note Assist χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξάγει περιλήψεις από χειρόγραφες (ή και όχι) σημειώσεις, να κρατά τα σημαντικά σημεία, και να συμπυκνώνει το νόημα σε λίγες γραμμές ή bullets. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το Transcript Assist, αλλά για φωνητικές σημειώσεις ή ηχογραφήσεις διαλέξεων!

Αναζητήσεις με Samsung AI για τα πάντα

samsung-ai-galaxy-s24-05

Τώρα, το Google Search γίνεται ακόμη πιο δυνατό, μέσα από τις κάμερες και την οθόνη του Samsung S24. Απλά σήκωσε την κάμερα και σημάδεψε αυτό που θες να βρεις, πάτα το Search στο κινητό (παρατεταμένο πάτημα της κάτω μπάρας), και απλά κύκλωσε αυτό που θες να ψάξεις! Το Galaxy S24 θα παγώσει την εικόνα, το AI θα αναλάβει να απομονώσει αυτό που έχεις κυκλώσει, και η Google θα αναλάβει να το βρει!  Και δεν λειτουργεί μόνο με την κάμερα! Το ίδιο μπορείς να κάνεις ακόμη και σε βίντεο στο YouTube ή σε οποιοδήποτε post στα social media!

Samsung AI στα Samsung Galaxy S24: η τεχνητή νοημοσύνη που αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα smartphones μας

Η Samsung έχει κάνει αυτό που στην τεχνολογία ονομάζουμε "generational leap". Ένα άλμα, δηλαδή, το οποίο συμβαίνει μια φορά στα αρκετά χρόνια και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας γενιάς. Η εφαρμογή της τεχνολογίας AI στα νέα Galaxy S24 σηματοδοτεί ακριβώς αυτό: μια νέα γενιά από κορυφαία super-smartphones, τα οποία πλέον δικαιολογούν το "smart" στ' όνομά τους. Ίσως από εδώ και στο εξής θα πρέπει να αρχίσουμε να τα ονομάζουμε "intelligent phones" ή "intelliphones", μιας και η Artificial Intelligence που ενσωματώνουν έχει ήδη αρχίσει και κάνει μεγάλη διαφορά.

Αν θέλεις κι εσύ να δεις αυτή την ευφυΐα στην πράξη, έλα μια βόλτα από το κοντινότερο Public, ή αν ψήθηκες ήδη, μπες στο Public.gr για να κάνεις δικό σου ένα Galaxy S24! Σε περιμένουμε!