Εκτόξευσε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη των παιδιών σου με τα ΕQ Games - Οι νικητές του διαγωνισμού

Περίληψη: Τι είναι αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου; Χρήματα και δόξα ή να είσαι ευτυχισμένος;...

Τι είναι αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου; Χρήματα και δόξα ή να είσαι ευτυχισμένος; Αν δεν είσαι σίγουρος, σκέψου με τι γελούσες όταν ήσουν μικρός. Ο σπουδαίος Βρετανός φιλόσοφος, Μπέρτραντ Ράσελ, έχει πει πως «για ένα μικρό παιδί ευτυχία είναι να βουτήξει τα χέρια του στα λασπόνερα και να τα ανυψώσει χαρούμενο λασπωμένα».Συνεπώς; Ακόμα αναρωτιέσαι;Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τον τελευταίο καιρό πως η ευτυχία εξαρτάται από την ψυχική ισορροπία που νιώθουμε, από τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουμε, από τον αυτοέλεγχο και την ενσυναίσθηση που καλλιεργούμε και από την εξεύρεση κινήτρων για τον εαυτό μας. Τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου με υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη, δηλαδή, σύμφωνα με τον πρωτεργάτη της, Daniel Goleman.Και τώρα, αφού πείστηκες για το πόσο σημαντική είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, θα σου έχει δημιουργηθεί το ερώτημα: γεννιέσαι με αυτή ή την αποκτάς μετέπειτα στη ζωή σου;Οι έρευνες δείχνουν πως χτίζεται κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του ανθρώπου και κυρίως κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Σε σχολεία όπου εφαρμόστηκε πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής παρατηρήθηκαν βελτίωση στην αναγνώριση και κατονομασία συναισθημάτων, μεγαλύτερη ικανότητα κατανόησης των αιτιών των συναισθημάτων, μεγαλύτερη ανοχή στην απογοήτευση, αποτελεσματικότερος έλεγχος του θυμού, περισσότερη υπευθυνότητα, καλύτερη κατανόηση των απόψεων των άλλων και βελτίωση στην επικοινωνία.Μην καθυστερείς άλλο, λοιπόν. Δώσε τα εφόδια στο παιδί σου για υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, προσφέροντάς του παιχνίδια που την καλλιεργούν και την ενισχύουν!Η αρχή γίνεται με το επιτραπέζιο Tostaki, ένα παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από πέντε ετών και πάνω, ειδικά σχεδιασμένο για να ενισχύει τη διαπροσωπική και τη χωρική/οπτική ευφυία. Παίζεται με δύο έως τέσσερις παίκτες και περιλαμβάνει 50 κάρτες, όπου πρέπει να βάλεις το ζαμπόν, το τυρί και τη ντομάτα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί και να φτιάξεις πρώτος ένα από τα τοστάκια! Συνεχίζουμε με την εξερεύνηση των Συναισθημάτων,ένα παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω, ειδικά σχεδιασμένο για να ενισχύει τη διαπροσωπική, την ενδοπροσωπική και τη γλωσσική/λεκτική ευφυία. Παίζεται με δύο έως πέντε παίκτες και περιλαμβάνει 1 ταμπλό, 50 κάρτες με ερωτήσεις, 5 πιόνια και 1 ζάρι. Επίσης, περιλαμβάνει ένα βιβλίο ασκήσεων συναισθηματικής νοημοσύνης, το οποίο περιέχει 37 ολοσέλιδες ασκήσεις συναισθηματικής νοημοσύνης. Η αφετηρία του παιχνιδιού είναι στην μπερδεμένη πόλη και ο στόχος είναι να φτάσει ο παίκτης στην όμορφη πόλη. Ο μόνος τρόπος όμως για να φτάσει στην όμορφη πόλη, είναι να απαντήσει σωστά σε ερωτήσεις που αφορούν στην συναισθηματική νοημοσύνη.

Για το τέλος, αφήσαμε την Παντομίμα Συναισθημάτων, ένα παιχνίδι για παιδιά ηλικίας από πέντε ετών και πάνω, ειδικά σχεδιασμένο για να ενισχύει τη διαπροσωπική, την ενδοπροσωπική και τη χωρική/οπτική ευφυία. Παίζεται με δύο έως δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι αποτελείται από κάρτες δύο χρωμάτων: κόκκινο και μπλέ. Στις κόκκινες κάρτες αναγράφεται μια συμπεριφορά και στις μπλέ ένα συναίσθημα. Ο παίκτης παρουσιάζει τη συμπεριφορά που αναγράφεται στην κόκκινη κάρτα χωρίς να μιλήσει εκπέμποντας το συναίσθημα που αναγράφεται στην μπλέ κάρτα. Στόχος είναι να βρεί ο συμπαίκτης του ποια συμπεριφορά και ποιο συναίσθημα παρουσιάζονται χωρίς να μιλήσουν...

Ο παίκτης που θα βρεί τις περισσότερες σωστές απαντήσεις κερδίζει!

To Public, σε συνεργασία με την EQ Games, χαρίζουν σε έξι (6) τυχερούς έξι (6) δώρα.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Έφη Σκαρμούτσου

Μαρία Γαλάνη

Νίκη Παπαγιάννη

Στέλλα Γανίτη

Ελένη Χουρίδου

Γιώργος Μπασαδίμας