«Έρκαχοθ»: Ένα επικό ταξίδι φαντασίας ξεκινά!

Περίληψη: Πολλές φορές, ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν είναι αρκετός και γι’ αυτό, ψάχνουμε κι...

Πολλές φορές, ο κόσμος που μας περιβάλλει δεν είναι αρκετός και γι’ αυτό, ψάχνουμε κι άλλους κόσμους, διαφορετικούς, και τους βρίσκουμε στα βιβλία φαντασίας. Σε έναν τέτοιο κόσμο μάς υποδέχεται η νέα σειρά επικής φαντασίας του Νίκου Γαϊτανόπουλου, με τίτλο «Έρκαχοθ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum.

Το πρώτο μέρος, το «Νόρνιμ», είναι η εικονογραφημένη ιστορία ενός αγοριού που ήθελε να γίνει ιππότης.

Ο νεαρός Έρκαχοθ μεγάλωσε στη κοιλάδα του Νόρνιμ, ένα μέρος στην άκρη του κόσμου, στον μακρινό Βορρά. Μαθήτευσε δίπλα στους Ιππότες του Λυκόφωτος, με όνειρο μια μέρα να χριστεί ιππότης. Για να γίνει το όνειρο αυτό πραγματικότητα, έπρεπε να σκοτώσει έναν δράκο. Όλοι, όμως, τον θεωρούσαν κακότυχο και ανάξιο για ένα τέτοιο επίτευγμα και έτσι σύντομα το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Και αυτή δεν θα είναι παρά η πρώτη η μάχη που θα κληθεί να δώσει. Το σκοτάδι θα καλύψει τον Βορρά και ο Έρκαχοθ θα βρεθεί μόνος, με μόνη συντροφιά του, ένα σπαθί. Το σπαθί που θα τον ταπείνωνε και θα τον γελοιοποιούσε στην τελευταία του αποστολή για τον τίτλο του ιππότη, τώρα πρέπει να τον υπηρετήσει. Και ο Έρκαχοθ θα ανακαλύψει σε αυτό τη δύναμη για να πολεμήσει, ίσως και να πεθάνει, για να διώξει μακριά την καταστροφή που έρχεται, τη σκιά και τον φόβο.

Ο Νίκος Γαϊτανόπουλος, που τον γνωρίσαμε από το «Από τη σοφίτα στο Νόρνιμ», επανήλθε με έναν κόσμο φαντασίας με ιππότες, μάχες, σπαθιά και ένα αγόρι που θα πολεμήσει για να φέρει το φως σε μια εποχή που το σκοτάδι είναι έτοιμο να επικρατήσει. Τις ιστορίες του Έρκαχοθ, άρχισε να τις γράφει από τα 15 του χρόνια, ενώ από πολύ μικρός αγαπούσε τα παραμύθια, τους θρύλους, τους δράκους και τους μυθικούς κόσμους.

Το Public χαρίζει σε πέντε (5) τυχερούς, πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου. Αν θέλεις να διεκδικήσεις ένα για εσένα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και… καλή τύχη! Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τετάρτη 17 Ιουλίου και μπορείς να δεις τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μάριος Κεσές

Δημήτρης Φίτσης

Μαρία Κερού

Ελένη Δημητρόλια

Παναγιώτης Πάμικος