Big size ψυγεία: Πλεονεκτήματα και γιατί να διαλέξεις μεγάλο ψυγείο

Περίληψη: Θέλεις ένα ψυγείο με μεγάλους χώρους, για να μην σκέφτεσαι αν χωράει το… καρπούζι ολόκληρο; Ένα δίπορτο ψυγείο είναι η λύση! Σου εξηγούμε το γιατί.

Η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού. Άρα το ψυγείο μπορείς να το δεις ως το κέντρο της κουζίνας. Στο ψυγείο θα βρεις τα περισσότερα τρόφιμα, εκεί θα έχεις το κρύο νερό, τα αναψυκτικά, και τα πόσιμα που είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι, αλλά και τα φρούτα, τα λαχανικά, εκεί θα βρεις τα συστατικά για ένα γρήγορο σάντουιτς, εκεί θα βάλεις το κρασί για το δείπνο, όπως και τα τυριά. Παράλληλα, στην ίδια συσκευή θα βρεις παγάκια για μια δροσιστική λεμονάδα, εκεί θα βρίσκονται όλα τα κατεψυγμένα κρεατικά και όλα τα φαγητά που έχεις καταψύξει, μα και τα παγωτά. Το ψυγείο, λοιπόν, πρέπει να έχει οπωσδήποτε τους απαραίτητους χώρους για να σε καλύπτει. Ένα μεγάλο ψυγείο, όμως, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Για να τα δούμε.

Οργάνωση και οικονομία

Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένας λόγος που σημαντικό μέρος των τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια είναι επειδή τα ξεχνάς κάπου στο ψυγείο, πίσω από άλλα τρόφιμα. Μεγαλύτερο ψυγείο σημαίνει περισσότεροι χώροι και λιγότερο στρίμωγμα, επομένως μπορείς να έχεις καλύτερη οργάνωση και να βλέπεις τα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα. Παράλληλα, ψύχονται καλύτερα όταν έχουν χώρους μεταξύ τους για να κυκλοφορεί ο αέρας. Καλύτερη οργάνωση ισοδυναμεί με λιγότερη σπατάλη και περισσότερη οικονομία.

Χώρος για προετοιμασία

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αρκετές φορές χρειάζεται να μεταφέρεις πράγματα στο ψυγείο και από αυτό. Ειδικά κατά την προετοιμασία γλυκών, μα όχι μόνο, συχνά χρειάζεται να βάλεις κάτι στο ψυγείο για λίγες ώρες, ώστε να το βγάλεις για να ολοκληρώσεις το μαγείρεμα. Σκέψου μαριναρισμένα κρεατικά, για παράδειγμα. Αυτό απαιτεί χώρο και ένα μικρό ψυγείο ίσως σε δυσκολέψει.

Πάρτι και τραπέζια

Εδώ είναι που η αξία ενός μεγάλου ψυγείου γίνεται ακόμα πιο εύκολα αντιληπτή. Θέλεις να καλέσεις φίλους ή συγγενείς για ένα τραπέζι, ή απλά να κάνεις ένα πάρτι; Κανένα πρόβλημα για το δίπορτο ψυγείο. Μπορείς να χωρέσεις τα πάντα, από ορεκτικά μέχρι τούρτες, χωρίς να το σκεφτείς δεύτερη φορά. Επίσης έχεις χώρο για πολλά αναψυκτικά και ποτά, σε ποσότητες που θα έκαναν ένα συμβατικό ψυγείο να ξεχειλίζει.

Λιγότερες επισκέψεις στο σουπερμάρκετ

Αν είσαι άνθρωπος που κάνει τα ψώνια της εβδομάδας, τότε ένα μεγάλο ψυγείο θα σε βοηθήσει να μειώσεις ακόμη περισσότερο τις επισκέψεις! Αγοράζοντας περισσότερα τρόφιμα, μιας και θα έχεις τον απαραίτητο χώρο, μειώνεις τις επισκέψεις σε σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία. Επίσης μπορείς να εκμεταλλευτείς τυχόν προσφορές, αγοράζοντας περισσότερα σε χαμηλή τιμή!

Νερό και παγάκια

Αν το κρύο νερό και τα παγάκια είναι κάτι που χρειάζεσαι συνεχώς, υπάρχουν πολλά δίπορτα ψυγεία με κάνουλα για νερό και έξοδο για παγάκια στο εξωτερικό μέρος της πόρτας. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς και χρήματα, μιας και δεν χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου απλά για να πιείς ένα ποτήρι νερό ή για να βάλεις παγάκια στο αναψυκτικό σου. Παράλληλα, μειώνεται δραματικά η υγρασία στο εσωτερικό του ψυγείου, και τα τρόφιμα δεν χάνουν την θερμοκρασία τους χωρίς λόγο.

Βλέπεις χωρίς ν' ανοίγεις

Η τελευταία γενιά μεγάλων ψυγείων διαθέτει και μια ακόμη τεχνολογία, αυτήν που σου επιτρέπει να βλέπεις το εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίγεις την πόρτα! Το συναντάμε σε μοντέλα της LG με την ονομασία InstaView και Samsung ως View Inside, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο: ένα παράθυρο γίνεται διαφανές για να δεις τι περιέχει, χωρίς να κρατάς την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή για ώρα, με αποτέλεσμα να χάνεται η ψύξη.

Υψηλότατη αποδοτικότητα

Τα μεγάλα ψυγεία έχουν πολύ μεγάλη αποδοτικότητα για το μέγεθός τους. Η χρήση τεχνολογιών όπως το Wi-Fi σου επιτρέπει να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει στο εσωτερικό ή αν κάποιο προϊόν λήγει, ενώ η τεχνολογία inverter μειώνει δραματικά την κατανάλωση και επιτρέπει στο ψυγείο να διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή χωρίς το αδιάκοπο άναμμα-σβήσιμο. Παράλληλα, τα νέα ψυγεία παράγουν και πολύ λιγότερο θόρυβο, επομένως μπορείς να ξεχάσεις το ενοχλητικό βουητό, ιδιαιτέρως τις βραδινές ώρες.

Bast value for money προτάσεις

Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Έχοντας πει αυτό, πρέπει να αναφέρουμε πως στα Public έχουμε μεγάλα ψυγεία για όλες τις ανάγκες, είτε μιλάμε για εξωτερική εμφάνιση, είτε για χωρητικότητα και απόδοση. Η πρώτη μας πρόταση, και ίσως η πιο εντυπωσιακή είναι το LG GSZV81PZLE με συνολική χωρητικότητα 635 λίτρων και με το σύστημα InstaView, για να βλέπεις μέσα χωρίς να ανοίγεις την πόρτα! Αν θέλεις μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατάψυξη, το LG Combo Thor συνδυάζει δύο συσκευές σε μία και σου δίνει ένα ψυγείο και έναν καταψύκτη ιδίου μεγέθους! Η Samsung με το RH69B8921S9 φέρνει τη δική της καινοτομία, με μίνι πόρτα για να έχεις γρήγορη πρόσβαση στο νερό και τα λοιπά αναψυκτικά, χωρίς να ανοίξεις όλη την πόρτα του ψυγείου. Η ίδια εταιρεία έχει και το RS6HA8891B1 με View Inside για να βλέπεις μέσα από το… τζάμι! Η Bosch με το KFF96PIEP φέρνει μεγάλους χώρους σε ένα πιο industrial look, αν η κουζίνα σου είναι ιδιαίτερης αισθητικής, και με SuperCooling για γρήγορη ψύξη στα ψώνια. Τέλος, το Whirlpool WB70I δεν είναι δίπορτο, αλλά… είναι. Είναι ένα μεγάλο ψυγείο αλλά με συμβατικό σχήμα (πόρτες πάνω και κάτω), αλλά με μεγαλύτερο πλάτος για να χωράει περισσότερα!

Ψήθηκες για μεγάλο ψυγείο; Ανακάλυψε το κορυφαία μοντέλα της αγοράς με μία βόλτα στο Public.gr ή στο κοντινότερό σου κατάστημα! Έλα για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις αυτό που θα βάλεις στην κουζίνα σου!