Εντοιχιζόμενες συσκευές: 5 λόγοι που αξίζει να τις επιλέξεις!

Περίληψη: Οι εντοιχιζόμενες συσκευές υπάρχουν για να φέρουν έναν διαφορετικό αέρα στην κουζίνα σου. Εκτός του αέρα, όμως, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι! Ας τους ανακαλύψουμε μαζί!

Η κουζίνα αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο του σπιτιού. Όλοι μας έχουμε μεγαλώσει σε σπίτια με την κουζίνα να χαρακτηρίζεται – και ενίοτε να στιγματίζεται – από ένα συνονθύλευμα «λευκών» συσκευών διαφόρων δεκαετιών, καθώς οι γονείς μας άλλαζαν κάθε συσκευή μόνο όταν τύχαινε να χαλάσει. Το αποτέλεσμα ήταν συνήθως λίγο περίεργο: ένα ψυγείο από τα μέσα των ‘90s, μια κουζίνα από τα τέλη ‘70s, απορροφητήρας ακαθορίστου ηλικίας, και ούτω καθ’ εξής. Η χρήση εντοιχιζόμενων συσκευών δεν ήταν διαδιδομένη, καθώς οι περισσότεροι δεν ασχολούνταν με τέτοιες λεπτομέρειες. Σήμερα, όμως, δεν είμαστε στα… ένδοξα 80s, επομένως μπορούμε να δούμε με πιο λογικό μάτι την κατάσταση. Και παρατηρούμε πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στις εντοιχιζόμενες συσκευές! Ποια είναι αυτά; Για συνέχισε, για συνέχισε…

Πρώτο το προφανές: αισθητική

Είναι το απολύτως προφανές: οι εντοιχιζόμενες συσκευές κρύβονται πίσω από ειδικά φτιαγμένα ντουλάπια και εντάσσονται στην αισθητική του κάθε χώρου. Δεν έχεις ένα τεράστιο κατάλευκο ψυγείο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα ντουλάπια σου που είναι ξύλο σουηδικό, για παράδειγμα. Οι μόνες συσκευές που αναγκαστικά ξεχωρίζουν είναι οι φούρνοι και οι εστίες, αλλά και αυτά μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα στη γενικότερη αισθητική του χώρου.

Καθαριότητα, η εντοιχισμένη αρχοντιά!

Entoixizomenes syskeyes-01

Οι ελεύθερες συσκευές έρχονται σε «φιξ» διαστάσεις. Αυτό πολλές φορές σημαίνει πως αναγκάζεσαι να έχεις κενά ανάμεσα στις συσκευές και στα ντουλάπια. Αυτά τα κενά τα βλέπουμε συχνά και σε πολλές κουζίνες, και είναι μαγνήτες για σκόνη, ψίχουλα, και ό,τι άλλο υπάρχει σε ένα σπίτι (πχ κέρματα ή μικρά παιχνίδια) – ενίοτε και πράγματα που δεν φαντάζεσαι πως θα υπήρχαν σε ένα σπίτι. Οι εντοιχιζόμενες συσκευές, όμως, δεν έχουν κενά! Ή τέλος πάντων, τα κενά κρύβονται στο εσωτερικό, αφήνοντας την πρόσοψη ενιαία και αδιαίρετη, χωρίς να υπάρχουν δίοδοι για να παρεισφρήσουν σκόνη και… κουτάλια.

Λειτουργικότητα και προσαρμοστικότητα

Η σύγχρονη κουζίνα έχει αλλάξει. Πλέον δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τις συσκευές σε αυστηρά προκαθορισμένες θέσεις. Για παράδειγμα, ο φούρνος πλέον μπορεί να είναι σε ένα βολικό ύψος και όχι στο πάτωμα, για να σε αναγκάζει να σκύψεις απλά για να δεις αν ψήθηκε το παστίτσιο. Αυτό, όμως, μόνο με εντοιχιζόμενες συσκευές! Πλέον οι εστίες και ο φούρνος είναι δύο ανεξάρτητες οντότητες και μπορείς να έχεις κάλλιστα τις εστίες με ντουλάπια από κάτω, και τον φούρνο στο κατάλληλο ύψος. Ή και… δύο φούρνους, γιατί όχι! Κανένα πρόβλημα! Το ψυγείο, ομοίως, μπορεί να είναι ενιαίο ή να «σπάσεις» την κατάψυξη και να την τοποθετήσεις αλλού! Εσύ αποφασίζεις και η ευελιξία είναι μεγάλη!

Περισσότερο… floor space

Entoixizomenes syskeyes-02

Αυτό που έχει σημασία στην κουζίνα είναι το floor space. Το να έχεις ελεύθερο χώρο για να κινηθείς. Οι εντοιχιζόμενες συσκευές είναι ιδανικές σε αυτό, καθώς σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις ενιαίους χώρους στους πάγκους, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό στα σύγχρονα σπίτια. Το μαγείρεμα θέλει να έχεις χώρο για να ελιχθείς, και όχι μικρά κομματάκια πάγκου εδώ κι εκεί – ακόμη και ο φούρνος μικροκυμάτων βρίσκει τη θέση του. Με τις εντοιχιζόμενες συσκευές μπορείς να το σκεφτείς και να παίξεις… tetris μέχρι να βρεις την καλύτερη διαρρύθμιση για τον χώρο σου, η οποία θα σου προσφέρει το μέγιστο σε διαθέσιμους χώρους, ακριβώς όπως βολεύει εσένα.

Θόρυβος; Ποιος θόρυβος;

Τα ντουλάπια έχουν ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό, το οποίο μάλλον προέκυψε κατά λάθος: ηχομόνωση! Δεδομένου πως τα ντουλάπια στις εντοιχισμένες συσκευές είναι ενιαία, ο ήχος παγιδεύεται στο εσωτερικό και έτσι οι πιο… ανήσυχες συσκευές ακούγονται πολύ λιγότερο – όχι πως θα ακούγονταν ιδιαιτέρως, καθώς οι σύγχρονες συσκευές είναι ήσυχες, αλλά και πάλι. Δεν πρόκειται να ακούς το πλυντήριο πιάτων να πλένει!

Design όπως το ήθελες

Entoixizomenes syskeyes-03

Μπορείς να έχεις την κουζίνα σου ακριβώς όπως την ήθελες και τη φανταζόσουν. Είτε σου αρέσει το minimal γεωμετρικό στυλ, είτε ακόμη και το… ροκοκό, πλέον μπορείς να το πετύχεις. Κάτι μάλλον αδύνατο στην περίπτωση των ελεύθερων συσκευών, καθώς ένα ψυγείο με όψη brushed steel δεν θα δένει ιδιαιτέρως με τις φιοριτούρες – ή τα σεμεδάκια (δεν κρίνουμε).

Δημιούργησε την κουζίνα των ονείρων σου με εντοιχιζόμενες συσκευές από τα Public

Τελικά, οι εντοιχιζόμενες συσκευές είναι για εσένα που θέλεις την ευελιξία της τοποθέτησης, την πολυτέλεια του design, την ησυχία, τη δυνατότητα να έχεις αδιαίρετο floor space και πάγκο, ακόμη και σε στριμωγμένες κουζίνες, και βέβαια… καθαριότητα! Μπες στο Public.gr για να δεις όλες τις εντοιχιζόμενες συσκευές και να επιλέξεις αυτές που θα κρυφτούν στη δική σου κουζίνα!