Τα must-have εργαλεία κουζίνας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Περίληψη: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν παρέα με το εορταστικό τραπέζι! Βρήκαμε για εσένα τη «χρυσή συνταγή» για να απολαύσεις ακόμα και την προετοιμασία του!

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε. Μετά από ένα χρόνο αναμονής -κυριολεκτικά- επιτέλους μπορούμε να το φωνάξουμε δυνατά! Έρχονται τα Χριστούγεννα! Εντάξει, ας μην το παρακάνουμε με τον ενθουσιασμό μας γιατί είναι ακόμα Νοέμβριος, αλλά η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και αυτό είναι αναμφισβήτητο! Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, σοκολάτες και ό,τι άλλο… νόστιμο και γλυκό που έχει σχέση με τα Χριστούγεννα, κυκλοφορεί ελεύθερο. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! 

Αν είσαι και εσύ από αυτούς που το καλοκαίρι αναπολούν το τζάκι, που τις πιο ζεστές μέρες παραγγέλνουν γρανίτα φράουλα αλλά ονειρεύονται γρανίτα μελομακάρονο και που από το Σεπτέμβρη κρατούνται να μην στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, είσαι στο σωστό μέρος! Η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου έρχεται και οι προετοιμασίες για το καλύτερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην ιστορία των Χριστουγέννων ξεκινάνε. Δεν χρειάζεται άγχος παρά μόνο εορταστική διάθεση και τη λίστα μας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείς, για να κυλήσουν όλα ρολόι. 

Το Α και το Ω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αφού έχεις ήδη βρει τις συνταγές που είναι φτιαγμένες στα μέτρα των μαγειρικών σου δυνατοτήτων, μένει να βρεις και τα εργαλεία για να τις υλοποιήσεις. Ξεκίνα ακονίζοντας τα μαχαίρια σου γιατί θα τα χρειαστείς σίγουρα. Ή άρπαξε την ευκαιρία για να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό της κουζίνας με ένα επαγγελματικό σετ μαχαιριών που θα κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. Ξεκινάμε από τα βασικά γιατί, ως γνωστών, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Αμέσως επόμενο είδος στη λίστα μας είναι κάτι επίσης βασικό: ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος για τις παρασκευές που προορίζονται για τον φούρνο. Φυσικά, μην ξεχάσεις κι ένα καλό τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, που θα σε εξυπηρετήσει από τις σάλτσες σου μέχρι και το επιδόρπιο. Και μιας και το αναφέραμε, φιλική συμβουλή: μην αυτοσχεδιάσεις στο γλυκό! Ακολούθησε κατά βήμα τη συνταγή παρέα με τη ζυγαριά ακριβείας σου γιατί και το γραμμάριο παίζει το ρόλο του.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε χρόνο ντετέ!

Η χαρά της προετοιμασίας είναι και αυτή κάτι που σε γεμίζει στις γιορτές! Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι το σπίτι γεμίζει μυρωδιές, η ατμόσφαιρα γίνεται εορταστική, στο background παίζει χριστουγεννιάτικη playlist και οι καλεσμένοι μπαίνουν κατευθείαν στο mood! Το challenge όμως είναι να φτιάξεις πεντανόστιμο φαγητό, σε λιγότερο χρόνο, με ελάχιστο πλύσιμο σκευών και χωρίς να είσαι πάνω από τη κατσαρόλα όλη την ώρα. Μέρες που είναι, καλύτερα να είσαι με τους αγαπημένους σου παρά κλεισμένος στην κουζίνα!

Τι πιο χρήσιμο από ένα πολυμάγειρα που φτιάχνει το φαγητό εύκολα, χωρίς περιττά λάδια, και με μηδενική απώλεια γεύσης και θρεπτικών συστατικών; Όποια συνταγή κι αν έχεις βάλει στο μάτι, με μία ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας ή μία ηλεκτρική γάστρα την έχεις στο «τσεπάκι» σου. Έτσι, όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους και θα σε ρωτάνε πώς τα πρόλαβες όλα, ενώ εσύ δεν θα έχεις δυσκολευτεί ούτε καν να ανοίξεις το καπάκι της χύτρας!

Τα απαραίτητα εργαλεία για κάθε είδους χριστουγεννιάτικη συνταγή

Αυτή η εορταστική λίστα θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα αναφέρουμε τα εργαλεία που κάθε κουζίνα πρέπει να έχει. Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις κάτι χωρίς πολυκόφτη ή χωρίς κουζινομηχανή; Θα δυσκολευτείς χωρίς να υπάρχει λόγος! Αυτές οι δύο μικροσυσκευές είναι ιδανικές για ζεστές, κρύες, αλμυρές και γλυκές συνταγές. Αν ψάχνεις κάτι πιο εξελιγμένο και αποτελεσματικό, τότε ένα μπλέντερ με 7 διαφορετικά προγράμματα θα σε εκπλήξει! Η ευκολία και η ταχύτητα θα κάνουν τη γέμιση για τη γαλοπούλα ή για την πίτα σου ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Το πιο γλυκό «κλείσιμο»

Κάνε ένα εντυπωσιακό κλείσιμο με ένα γλυκό-υπερπαραγωγή. Είπαμε και θα το ξανά πούμε ότι Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνεται! Πάρε το μίξερ σου στο χέρι, ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες της συνταγής και εντυπωσίασέ τους όλους με τις ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες. Το highlight της βραδιάς; Το ηλεκτρικό φοντύ σοκολάτας, που θα σκορπίσει την μυρωδιά της σοκολάτας στον χώρο και θα αφήσει τους καλεσμένους σου με το στόμα ανοιχτό! Γλυκά και φρούτα κάτω από την ρευστή σοκολάτα και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο γλυκιά από ποτέ. Last but not least! Αν περισσέψει το φαγητό, φυσικά δεν πετάμε τίποτα. Με τον σακουλοποιό έχεις φαγητό και για τις επόμενες μέρες.

Γνώριζες ότι στα Public σε περιμένουν χιλιάδες special Χριστουγεννιάτικα δώραπαιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους; Αμέεε! Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείς να τα αποκτήσεις με έως 3 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα, χάρις στο πρόγραμμα Klarna.

Αν, μάλιστα, δεν έχεις στολίσει ακόμα να ξέρεις ότι το ίδιο ισχύει και για όλα τα χριστουγεννιάτικα είδηχριστουγεννιάτικα δέντραστολίδιαλαμπάκιαγούρια & όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά!

Αυτό ήταν! Ακολούθησε τα expert tips μας για να απολαύσεις και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και την προετοιμασία του. 

Καλά Χριστούγεννα!