Διαλέγουμε smartwatch: Βρες τον καλύτερο «βοηθό»!

Περίληψη: Σε μία περίοδο που όλο και περισσότερα αντικείμενα γίνονται «έξυπνα», ένα από τα πρώτα προϊόντα...

Σε μία περίοδο που όλο και περισσότερα αντικείμενα γίνονται «έξυπνα», ένα από τα πρώτα προϊόντα που μετατράπηκε σε smart ήταν το ρολόι. Ένα smartwatch δεν θα σου δείξει μόνο την ώρα και την ημερομηνία αλλά θα γίνει ο τέλειος σύντροφος του smartphone, ένας έξυπνος βοηθός άσκησης και πολλά περισσότερα. Για να σε διευκολύνουμε στη επιλογή του κατάλληλου έξυπνου ρολογιού, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς για κάθε περίσταση!

Αν είσαι λάτρης του κλασικού ρολογιού αλλά δεν θέλεις να κάνεις καμία παραχώρηση στον τομέα των χαρακτηριστικών, τότε το Samsung Galaxy Watch Active αξίζει μία θέση στον καρπό σου, ειδικά αν έχεις  Samsung smartphone. Το Watch Active μπορεί να καταγράψει την καθημερινή σου δραστηριότητα, αλλά μπορεί επίσης και να απαντήσει κλήσεις ή μηνύματα κατευθείαν από το ρολόι. Κι όλα αυτά κρατώντας το κλασικό στρογγυλό σχήμα για να μπορεί να ταιριάξει με όλα. Θα το βρεις σε πολλά χρώματα για να επιλέξεις, όπως ασημί ή πράσινο.

Στο ίδιο στυλ είναι και το Xiaomi Amazfit Stratos, που διαθέτει απίστευτα premium σχεδιασμό χωρίς να στερείται χαρακτηριστικών. Το Stratos είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά όπως κεραμικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, ανοξείδωτο ατσάλι στα κουμπιά και ανθεκτικό Gorilla Glass στην  οθόνη. Διαθέτει επίσης GPS, αλλά και αδιαβροχοποίηση μέχρι και 5ΑΤΜ για να μπορείς να το πάρεις και για κολύμπι.

Στην περίπτωση όμως που τα παραπάνω ρολόγια παραείναι smart για τις προτιμήσεις σου τότε η Garmin είναι η εταιρία που θα σε καλύψει. Το Garmin Vivomove HR είναι ένα σχεδόν συμβατικό ρολόι. Το καντράν και οι δείκτες του είναι αναλογικοί όπως και σε ένα οποιοδήποτε quartz ρολόι. Έχει όμως μία πολύ διακριτική οθόνη που σου δείχνει κάποια στοιχεία της δραστηριότητάς σου και άλλες σχετικές πληροφορίες. Διαθέτει επίσης και τους απαραίτητους αισθητήρες για να μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις, να μετρά καρδιακούς παλμούς και να συνδέεται με το smartphone σου όπου και θα βλέπεις αναλυτικά τα στοιχεία της δραστηριότητάς σου.

Η άλλη κατηγορία συσκευής που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι ένα smartwatch που δίνει έμφαση στην καταγραφή της άσκησης. Αν είσαι fit τύπος τότε και πάλι η Garmin έχει την συσκευή για εσένα. Το Garmin Forerunner 45S είναι ένα πολύ ελαφρύ ρολόι με οθόνη που μπορείς να διαβάσεις ακόμα και σε έντονη ηλιοφάνεια. Μπορεί να καταγράψει πάρα πολλούς τύπους ασκήσεων, όπως τρέξιμο, ελλειπτικό, yoga κ.α. Διαθέτει μπαταρία μέχρι και 7ημέρες, ενώ μπορεί φυσικά να λάβει και ειδοποιήσεις από το smartphone.

Επειδή όμως δεν αρέσει σε όλους να φοράνε ρολόι υπάρχει και η επιλογή ενός activity tracker. Ένα έξυπνο band όπως το Media Tech Active Band καταγράφει αναλυτικά την καθημερινή σου δραστηριότητα, και μπορεί να εμφανίσει ειδοποιήσεις στην έγχρωμη οθόνη του. Διαθέτει μέχρι και ηλεκτροκαρδιογράφο και όλα αυτά σε ένα πολύ λεπτό και διακριτικό πακέτο που θα ξεχάσεις ότι το φοράς.

Όποιο τύπο ρολογιού κι αν προτιμάς, τα smartwatch που θα βρεις στα καταστήματα Public και στο Public.gr μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε σου ανάγκη.