Fitness trackers και παρακολούθησε το κάθε σου βήμα προς το τέλειο σώμα!

Περίληψη: Αθλείσαι; Μήπως θες να αρχίσεις; Ή μήπως θες να παρακολουθήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα με...

Αθλείσαι; Μήπως θες να αρχίσεις; Ή μήπως θες να παρακολουθήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια; Για όλα αυτά, αλλά και ακόμη περισσότερα, η τεχνολογία έχει ήδη φροντίσει! Πάρε ένα fitness tracker και παρακολούθησε την πορεία σου προς την τέλεια φυσική κατάσταση.

Γιατί tracker;

Απλά διότι το σώμα σου είναι κι αυτό ένα "μηχάνημα". Παρακολουθώντας τη διαδικασία της εκγύμνασης και το πως αντιδρά το σώμα σου σε αυτήν, μπορείς πολύ εύκολα να εξάγεις χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, αν "σπρώχνεις" τον εαυτό σου υπερβολικά ή, ίσως, αν το σώμα σου έχει αποθέματα "ισχύος" τα οποία δεν εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Μπορείς να δεις την πρόοδό σου όσο περνά ο καιρός, αλλά και το αν το σώμα σου, σε κάποια φάση, έχει κουραστεί και θέλει ξεκούραση. Επίσης, είναι πολύ πιο εύκολο να "ανιχνεύσεις" πιθανά προβλήματα υγείας, προτού αυτά αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά, αλλά και να προλάβεις πιθανούς μυικούς τραυματισμούς. [gallery link="file" size="full" ids="54035,54034,54033"] Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα trackers έχουν θετική επίδραση στους περισσότερους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν. Η καταμέτρηση της απόστασης, των βημάτων, της χρονικής διάρκειας ή των θερμίδων, ακόμη και των "σερί" ημερών! Το tracker παρέχει ένα απόλυτο μέγεθος για τη δραστηριότητα του κάθε χρήστη, μιας και είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο της λανθασμένης εκτίμησης της δραστηριότητας -- πολλοί υπερεκτιμούν το πόση γυμναστική κάνουν. Αρκετές εφαρμογές, όμως, έχουν και μια άλλη λειτουργία: σε βάζουν να "τρέξεις" ή, γενικότερα, να αθληθείς, κόντρα σε άλλους χρήστες, σε έναν virtual αγώνα, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για να βγεις στους δρόμους και να αθληθείς!

Μοντέλα

Στα Public θα βρεις fitness trackers από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές, με πολλές δυνατότητες αλλά και σε προσιτή τιμή. Αν θες κάτι μικρό και βολικό, το Fitbit Flex 2 είναι αυτό που ψάχνεις. Για κάτι μικρό και φθηνό, το Xiaomi Mi Band 2 θα σε βοηθήσει να παρακολουθήσεις μέχρι και τον... ύπνο σου, ενώ συνδυάζεται και με το app Mi Fit, για την καταγραφή από smartphone. Θες απαραίτητα οθόνη; Τότε πήγαινε στο SBS Beat Heart Elite, το οποίο συνδέεται και με smartphone και έχει βασικές λειτουργίες smartwatch! Για κάτι πιο "διακριτικό", το Garmin Vivosmart 3 είναι ο ιδανικός συνδυασμός λειτουργικότητας και μεγέθους, ενώ έχει και οθόνη! Περνώντας σε ανώτερη κατηγορία, το Garmin Forerunner 35 έχει μεγαλύτερη οθόνη αλλά και περισσότερες δυνατότητες καταγραφής. Τέλος, το Samsung Gear Fit 2 Pro έρχεται σε δύο χρώματα και ενσωματώνει την αιχμή της τεχνολογίας, ενώ δίνει έμφαση στο υδάτινο στοιχείο και στην κολύμβηση!