Νέες σειρές smartwatches από τη Garmin για το 2022

Περίληψη: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… τέσσερις νέες σειρές ανακοίνωσε η Garmin, με smartwatches για όλες τις απαιτήσεις και όλα τα γούστα!

Επρόκειτο για το… χειρότερο μυστικό των τελευταίων ετών. Η Garmin είχε προετοιμάσει, μέσω "διαρροών" και "πληροφοριών" την αγορά εδώ και καιρό· όλοι ήξεραν πως επίκειται μεγάλη ανακοίνωση προϊόντων από τη γνωστή εταιρεία. Μπορεί να έκανε μια μικρή "προσποίηση", μιας και όλοι περίμεναν τις ανακοινώσεις στη CES της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά τελικά οι ανακοινώσεις έφτασαν! Η Garmin παρουσιάζει επισήμως… τέσσερις σειρές – όχι τέσσερα μοντέλα – για να ανανεώσει τον κατάλογο των smartwatches που διαθέτει! Έχουμε και λέμε!

Video Duration
1:56

Garmin Fenix 7 – 7S – 7X

Η σειρά Fenix 7 περιλαμβάνει τρία επίπεδα: το απλό 7, το 7S και το κορυφαίο 7X. Κατά βάσιν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο σε τρεις διαστάσεις: 47mm για το "σκέτο" 7, 42mm για το 7S και 52mm για το κορυφαίο 7X. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η οθόνη αφής, αλλά βελτιώσεις έχουν δεχθεί διάφορα υποσυστήματα του smartwatch (σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο), όπως η φόρτιση μέσω ηλίου, η οποία έχει διπλάσια αποδοτικότητα και τώρα μπορεί να κρατήσει τη συσκευή σε λειτουργία για 5 εβδομάδες! Επίσης, τα μοντέλα τώρα υποστηρίζουν multi-band tracking το οποίο βελτιώνει την ακρίβεια του GPS, κάτι το οποίο ήταν ένα θέμα στα παλιότερα μοντέλα. Τέλος, βρίσκουμε και φακό LED έτσι ώστε να μπορείς να βρίσκεις το δρόμο σου ακόμη και στο σκοτάδι!

Video Duration
1:13

Garmin Epix

Το Epix είναι η ναυαρχίδα της Garmin και ένας "σύντροφος" για το Fenix 7, απλά πιο μεγάλος. Το Epix είναι κάτι σαν το Fenix 7X απλά με οθόνη AMOLED, ενώ έχει όλες τις λειτουργίες, τις δυνατότητες και τα κομφόρ του 7X και είναι κάτι που πάντα θέλαμε! Το μόνο που λείπει είναι έκδοση solar με ηλιακή φόρτιση. Βέβαια, σε smartwatch mode κρατάει 16 μέρες, ενώ σε GPS mode 42 ώρες, οπότε η ηλιακή φόρτιση δεν είναι και ιδιαιτέρως απαραίτητη!

Video Duration
2:09

Garmin Venu 2 Plus

Το μοντέλο Venu 2 Plus παρουσιάστηκε στη CES πριν λίγες μέρες, αλλά είναι από τα καινούρια οπότε δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας! Έρχεται για να συμπληρώσει το παλαιότερο Venu 2 με κάποιες βελτιώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η ικανότητα για πραγματοποίηση κλήσεων από το ίδιο το smartwatch, αλλά και η συγγραφή μηνυμάτων. Οι χρήστες του μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον voice assistant της επιλογής τους, έχοντας να διαλέξουν μεταξύ της Siri, του Google Assistant ή του Bixby. Το κέλυφος έχει, επίσης, μικρύνει κατά 2 χιλιοστά, από τα 45 (του σκέτου Venu 2) στα 43, ενώ διατηρεί αυτούσιες τις "αθλητικές" δυνατότητες του προγόνου του.

Garmin Vivomove Sport

Το μικρότερο Garmin αλλά και το πιο προσιτό είναι το Vivomove Sport, το οποίο προσφέρει υβριδικές λειτουργίες σε πολύ χαμηλή τιμή. Ο λόγος για το "υβριδικές" είναι το ότι… είναι κανονικό ρολόι, με δείκτες (υπαρκτούς και υλικούς) και όχι μόνο οθόνη, αλλά η τεχνολογία υπάρχει κρυμμένη πίσω από το καντράν, το οποίο δεν είναι "ακριβώς" "αναλογικό". Η κρυφή οθόνη αφής θα προβάλλει μηνύματα και ειδοποιήσεις, αλλά και θα παρακολουθήσει και τις δραστηριότητες αυτού που το έχει στον καρπό του.

Όλα τα νέα Garmin smartwatches θα τα βρεις στα καταστήματα Public, αλλά και στο site του public.gr για να διαλέξεις ποιο σου αρέσει και να το κάνεις δικό σου!