Στο δυναμικό της Google ανήκει πλέον η Fitbit!

Περίληψη: Σε κίνηση που δυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στο hardware προχώρησε η Google, εξαγοράζοντας τη Fitbit, και οι φήμες πληθαίνουν για τα πρώτα Google smartwatch...

Για αρχή, δεν θα πρωτοτυπήσουμε: Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται σε δισεκατομμύρια smartphone ανά τον κόσμο, το οποίο η Google αναπτύσσει και το παρέχει δωρεάν στους κατασκευαστές για να το χρησιμοποιήσουν. Στην περίπτωση του Wear OS, του λειτουργικού της Google για wearable συσκευές, η ίδια στρατηγική δεν έχει αποδώσει το ίδιο καλά. Το Apple Watch και ακόμα και τα Galaxy Watches της Samsung τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στην αγορά. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, η Google αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της.

Μέχρι τα δικά της smartwatch να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγορά, φαίνεται πως η εταιρεία αποφάσισε να «κόψει δρόμο» εξαγοράζοντας -με 2,1 δισ. δολάρια- τη Fitbit, άλλοτε πρωτοπόρο στον τομέα των wearable, καθώς ουσιαστικά μόνη της δημιούργησε την κατηγορία των activity tracker. Με αυτή τη εξαγορά η Google μπορεί πλέον να προχωρήσει γρήγορα στην ανάπτυξη ενός smartwatch «Made by Google» στηριζόμενη στην τεχνογνωσία της Fitbit.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εξαγορά από τη Google που σχετίζεται με τα wearables. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε προχωρήσει στην εξαγορά «τεχνολογίας» από τη Fossil. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς περιελάμβανε αυτή η συμφωνία, αλλά οι δύο παραπάνω κινήσεις από την Google έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο – τη δημιουργία του πρώτου Pixel Watch.

Οι φήμες για την δημιουργία ενός Pixel Watch υπάρχουν από το 2016, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Τώρα όμως που η Google έκανε δική της μια εταιρία που εξειδικεύεται στη δημιουργία smartwatch και wearable συσκευών, η κατασκευή του πρώτου Google smartwatch φαίνεται να είναι θέμα χρόνου...