Gamescom 2022: Τα τελευταία νέα και φωτογραφίες από την έκθεση

Περίληψη: Η περίοδος της Gamescom είναι γεμάτη με ανακοινώσεις, ακόμα κι από εταιρίες που δεν συμμετέχουν επίσημα. Ας δούμε όλα τα νεότερα από το χώρο του gaming!

Μπορεί η Sony να μην συμμετέχει στην Gamescom, αλλά έχουμε αρκετές εξελίξεις από μεριάς της, μαζί με μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για την αγορά των videogames. Εμείς βρεθήκαμε στην Κολωνία και καταγράφουμε όλα όσα είδαμε και μάθαμε τις τελευταίες ημέρες. Ας δούμε όλα τα τελευταία νέα, μαζί με φωτογραφίες από την μεγάλη έκθεση του gaming!

Αύξηση τιμής του PS5 στην Ευρώπη και άλλες περιοχές

H Sony ανακοίνωσε πως αυξάνει την τιμή πώλησης του PS5 στην αγορά της Ευρώπης, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, ως αποτέλεσμα των ανατιμήσεων που έχουν γίνει σε όλες τις αγορές και προβληματίζουν όλους τους κλάδους. Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως το σύστημά της γίνεται κατά 12.5% πιο ακριβό τόσο στην κανονική έκδοση, όσο και σε αυτήν χωρίς το disc drive, δηλαδή το PS5 Digital. Οι αγορές στις οποίες θα περάσει η άνοδος αυτή της τιμής είναι όλες οι ευρωπαϊκές, η Αυστραλία, αλλά και μέρη της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Οι νέες τιμές στην Ευρώπη μετατρέπονται πλέον (άμεσα) ως εξής:

  • PS5: €549,99 (από €499,99)
  • PS5 Digital: €449,99 (από €399,99)

Ο CEO της εταιρείας, Jim Ryan, έκανε και μια σχετική δήλωση στο PlayStation Blog, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον οδηγεί αρκετές εταιρείες σε δύσκολες αποφάσεις που σίγουρα θα πιέσουν περισσότερο την τσέπη του καταναλωτή. «Η Sony μελέτησε όλα τα δεδομένα και πήρε τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει την προτεινόμενη τιμή λιανικής σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και του Καναδά».

Λεπτομέρειες για την Flight Simulator 40th Anniversary Edition

Στο πλαίσιο της Gamescom 2022, η Microsoft αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την εορταστική έκδοση του Microsoft Flight Simulator. Όπως φαίνεται λοιπόν, το Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition θα υποδεχτεί πέντε γερμανικές πόλεις που έχουν φωτογραφηθεί και θα προσφέρονται με κάθε λεπτομέρεια από σήμερα. Αυτές είναι το Αννόβερο, το Ντόρτμουντ, το Ντίσελντορφ, η Βόννη και η Κολωνία. Όπως φαίνεται και από το σχετικό blog post, η 40th Anniversary θα διατεθεί ως δωρεάν upgrade σε όσους έχουν αγοράσει το game ή παίζουν με συνδρομή στο PC ή Xbox Game Pass και θα προσθέσει και νέα αεροσκάφη (όπως το Airbus A310), αλλά και ελικόπτερα, μαζί με νέα αεροδρόμια και νέες αποστολές.

Νέα τηλεοπτική σειρά Horizon από την ομάδα του The Umbrella Academy

Ο Steve Blackman, showrunner της σειράς The Umbrella Academy, ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά για το Netflix που θα είναι βασισμένη στο videogame franchise Horizon. Ο Blackman αποκάλυψε ότι εργάζεται στην τέταρτη και τελευταία σεζόν για τη σειρά που ήδη «τρέχει» με μεγάλη επιτυχία, ενώ αποκάλυψε και τα δύο επόμενα projects του. Το ένα είναι η νέα σειρά για το Horizon και το δεύτερο ένα διαστημικό θρίλερ με τίτλο Orbital. «Το Horizon Zero Dawn είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι με μοναδικούς χαρακτήρες και έναν τρομακτικό κόσμο», σημείωσε σε δήλωσή του και συνεχάρη την Guerilla Games για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και το πόσο σωστά έχει «χτίσει» το χαρακτήρα της Aloy που καλείται να σώσει τον κόσμο. Υπενθυμίζεται πως η Sony έχει ανακοινώσει από τον Μάιο την μεταφορά του Horizon σε τηλεοπτική σειρά, αλλά μόλις τώρα μαθαίνουμε το που θα προβληθεί και με την ευθύνη ποιου.

Δέκα λεπτά δράσης από το Forspoken

Η Square Enix παρουσίασε ένα νέο 10λεπτης διάρκειας gameplay trailer από το Forespoken, τη νέα της περιπέτεια. Το νέο action RPG με τις εντυπωσιακές σκηνές μάχης και το σύστημα παρκούρ έχει ξεχωρίσει από την ανακοίνωσή του και στο νέο υλικό βλέπουμε μερικούς από τους αντιπάλους της Frey και το πως η ίδια ζει τη νέα αυτή πραγματικότητα αφού τηλεμεταφέρεται από τη Νέα Υόρκη στον νέο φανταστικό κόσμο της Athia. Οι δύο διαφορετικές περιοχές που θα επισκεφθεί η ηρωίδα θα της προσφέρουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πολλούς διαφορετικούς εχθρούς και να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά skills και κινήσεις. Το Forspoken ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2020 για PC και PS5 και ήταν το πρώτο παιχνίδι της Luminous Productions. Πριν από ένα μήνα, η Square Enix ανακοίνωσε τη δεύτερη αναβολή κυκλοφορίας, καθώς η αρχική κυκλοφορία του ήταν προγραμματισμένη για τον φετινό Μάιο. Πλέον το παιχνίδι θα πάει για κυκλοφορία στις 24 Ιανουαρίου 2023.

Video Duration
10:07

Διαθέσιμο για πρώτη φορά το PlayStation VR2 στο Tokyo Game Show

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του PlayStation πως θα κυκλοφορήσει το PlayStation VR2 μέσα στους πρώτους μήνες του 2023, φαίνεται πως έρχεται η ώρα που η ιαπωνική εταιρεία θα αρχίσει και να το διαθέτει για δοκιμή. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στην Gamescom, η Sony ανακοίνωσε τις ημέρες της γερμανικής έκθεσης πως θα παρουσιάσει τη νέα της κάσκα εικονικής πραγματικότητας στο κοινό που θα επισκεφθεί το Tokyo Game Show. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το περιφερειακό θα φτάσει στα χέρια των απλών καταναλωτών και η ομάδα του Resident Evil ανακοίνωσε παράλληλα πως η PS VR2 έκδοση του Resident Evil Village θα είναι διαθέσιμη εκείνες τις ημέρες στον εκθεσιακό χώρο και στο περίπτερο της Capcom. Σημειώνεται πως το Resident Evil Village θα επανακυκλοφορήσει για το PlayStation VR2 με υποστήριξη 4K HDR, eye tracking, 3D audio, αλλά και άλλων νέων τεχνολογιών απεικόνισης και απόδοσης του ήχου. Μάλιστα, τα ειδικά χειριστήρια της κονσόλας θα χρησιμεύουν στο να παίξει ο gamer όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται από άποψη πρώτου προσώπου.

H Bandai Namco επαναφέρει τα Time Crisis και Steel Gunner

H Bandai Namco φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει στο σήμερα δύο θρυλικά της παιχνίδια που η αλήθεια είναι πως έχουμε να ακούσουμε αρκετό καιρό. Όπως φαίνεται λοιπόν, η ιαπωνική εταιρεία καταχώρησε δύο νέα trademarks για τα Time Crisis και Steel Gunner, τα οποία καλύπτουν τις αγορές των videogames και των online υπηρεσιών. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι αφορά αυτή η ενέργεια και μένει να δούμε πως θα τα εκμεταλλευτεί. Το Steel Gunner ήταν το πρώτο gun title της Namco και εμφανίστηκε το 1990 για τις καμπίνες των arcades. Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του και την επιτυχία που γνώρισε, εμφανίστηκε και ένα σχετικό sequel. Από την άλλη, το Time Crisis 5 ήταν το τελευταίο μέρος της έτερης δημοφιλούς σειράς και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 για τα arcades. Το τελευταίο light gun game της Bandai Namco για κονσόλες ήταν το Time Crisis: Razing Storm που γνωρίσαμε στο PS3 το 2010.

Gamescom-2022-Day-2-img3