Gamescom 2022 Day 1: H ειδησεογραφία συνεχίζεται

Περίληψη: Οι ανακοινώσεις από την Κολωνία και την Gamescom 2022 έρχονται με αμείωτο ρυθμό. Όλες οι ανακοινώσεις από την πρώτη μέρα εδώ!

Μπορεί να τελείωσε το Opening Night Live και η Gamescom 2022 να έχει ηρεμήσει από το κύμα των ανακοινώσεων που συνόδευσε την βραδιά του Geoff Keighley, ωστόσο δεν ήταν και σήμερα μια ήρεμη μέρα στην αγορά των videogames. Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην βιομηχανία.

To πρώτο single player DLC του Dying Light 2 είναι εδώ

Η Techland συνεχίζει να ενισχύει το Dying Light 2 με έξτρα περιεχόμενο, τηρώντας  την υπόσχεση που είχε δώσει σε όλους τους fans που αγόρασαν το παιχνίδι της για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το Bloody Ties, όπως είναι ο τίτλος του πρώτου single player DLC, θα κυκλοφορήσει σε κονσόλες PlayStation και Xbox, αλλά και για το PC από τις 13 Οκτωβρίου. Η εταιρεία σημειώνει πως οι παίκτες θα ταξιδέψουν σε μια νέα περιπέτεια και θα μπορέσουν να φτάσουν στο επίκεντρο του θανάτου, την τοποθεσία The Carnage Hell. Όσοι προ-παραγγείλουν το DLC θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Aristocrat Pack, το οποίο προσφέρει ένα αποκλειστικό όπλο και μια στολή.

Video Duration
1:28

Ανακοινώθηκε το Atlas Fallen

Στο πλαίσιο του Opening Night Live, η Focus Entertainment και η Deck 13 αποκάλυψαν ένα νέο action RPG με στοιχεία φαντασίας και το όνομα Atlas Fallen. Το πρώτο trailer παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Gamescom 2022 και δείχνει μάχες με περίεργα τέρατα που έρχονται από την άμμο. Το Atlas Fallen είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023 για PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S, χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή το κάτι πιο συγκεκριμένο. Ο κόσμος του είναι μερικώς ανοιχτός, αλλά παραμένει γεμάτος μυστήρια και απειλές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα που το δημιούργησε. Μένει να δούμε πότε θα έχουμε -βέβαια- κάτι πιο συγκεκριμένο και περισσότερο υλικό gameplay.

Video Duration
3:00

Για πρώτη φορά φέτος θα δούμε τα σκωτσέζικα Games Awards

Άλλη μια χώρα ρίχνει βάρος στο χώρο των videogames και διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά. Η Σκωτία ανακοίνωσε τα δικά της Games Awards, τα οποία θα λάβουν χώρα στην πόλη Νταντί στις 27 Οκτωβρίου. Στόχος τους είναι να επιβραβεύσουν όσους τίτλους ενισχύουν το gaming και βοηθούν τη βιομηχανία να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού που πήγε τα πράγματα αρκετά πίσω για πολλές κυκλοφορίες, στις λίστες με τις υποψηφιότητες μπορούν να συμπεριληφθούν όλες οι κυκλοφορίες από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταχωρήσουν το παιχνίδι τους εδώ. Οι βασικές κατηγορίες των βραβείων θα είναι 12 και θα καλύπτουν ακόμη και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Αυτή είναι η συλλεκτική έκδοση του Hogwarts Legacy

Η Warner Bros. Games παρουσίασε ένα νέο gameplay video για το Hogwarts Legacy, αλλά φαίνεται πως είχε και κάτι άλλο προγραμματισμένο για τις ημέρες της Gamescom. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκάλυψε το περιεχόμενο της συλλεκτικής έκδοσης του τίτλου που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και θα κοστίζει πάνω από 300 λίρες Αγγλίας. Στο πακέτο θα περιλαμβάνονται τα εξής: η ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, ένα steelbook με το σήμα του Hogwarts, ένα «μαγικό» ραβδί και ένα ειδικό stand για το «μαγικό» βιβλίο. Υπενθυμίζεται πως η Warner Bros. σημείωσε ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2023 για PC και κονσόλες Xbox και PlayStation, ενώ μια έκδοση για το Nintendo Switch θα ακολουθήσει αργότερα.

Video Duration
3:15

Launch trailer για το The Last of Us Part 1

Η ώρα της κυκλοφορίας για το The Last of Us Part 1 πλησιάζει και αν και το PlayStation δεν βρίσκεται στην έκθεση Gamescom, δεν σταματάει να βγάζει ανακοινώσεις. Ο τίτλος της Naughty Dog αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 για το PS5, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα η έκδοση για το PC, χωρίς να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο. Οι παρουσιάσεις του παιχνιδιού από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο θα βγουν στον «αέρα» στις 31 Αυγούστου και μένει να δούμε αν θα το επιβραβεύσουν, όπως και το original game. Το The Last of Us Part 1 κυκλοφορεί στη χώρα μας με ελληνικό εξώφυλλο, ελληνικό μενού, ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και ελληνικές φωνές.

Video Duration
1:39

Celtic και Rangers είναι πλέον επίσημοι συνεργάτες της σειράς FIFA

Η ΕΑ Sports βρίσκεται μακριά από την Κολωνία και τη γιορτή του gaming, αλλά βρίσκει το κατάλληλο timing για να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις και για τα παιχνίδια της. Οι Celtic και Rangers, οι δύο δημοφιλείς σκωτσέζικες ομάδες, είναι πλέον επίσημοι συνεργάτες του franchise, κάτι που σημαίνει πως θα παρουσιάζονται πιο ρεαλιστικά στη δράση και εντός του ψηφιακού γηπέδου. Και οι δύο σύλλογοι θα έρχονται με το γήπεδό τους, που θα εμφανιστεί σε μελλοντικές εκδόσεις του παιχνιδιού, και μάλιστα για την Celtic αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα μπορούν οι fans της να απολαύσουν την έδρα τους σε FIFA game. Από την άλλη, τo Ibrox της Rangers έχει εμφανιστείς το FIFA 99, όπου και ονομαζόταν απλά “Glasgow”. Η δύο ομάδες έρχονται μετά από συνεργασία και με την Konami για το PES/eFootball και φαίνεται πως η EA ετοιμάζεται και ενισχύει πυρετωδώς το game της ενόψει και της επικείμενης αλλαγής ονομασίας του παιχνιδιού σε EA Sports FC το 2023.

Τον Νοέμβριο η κυκλοφορία του Pentiment της Obsidian

Το Pentiment είναι το νεότερο game της Obsidian και πλέον έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Τα Xbox Game Studios ανακοίνωσαν πως η νέα παραγωγή έρχεται στις 15 Νοεμβρίου 2022 σε PC, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S, ενώ θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα και χωρίς έξτρα χρέωση για τους συνδρομητές του Xbox και PC Game Pass. Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των τίτλων μυστηρίου και έχει σχεδιαστεί από μια μικρή ομάδα με επικεφαλής τον Josh Sawyer των Fallout: New Vegas και Pillars of Eternity. Βρισκόμαστε τον 16ο αιώνα και στην Άπω Βαβαρία, όπου ο παίκτης θα αναλάβει το ρόλο του Andreas Maller, ενός έξυπνου ταξιδιώτη που έχει εμπλακεί σε πολλές δολοφονίες και σκάνδαλα και έχει τιμωρηθεί να ζήσει για πάνω από 25 χρόνια στην φανταστική πόλη Tassing. Μπορείς να δεις ένα extended δείγμα γραφής του τίτλου μέσα από το παρακάτω gameplay video, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως η Microsoft έχει δεσμευτεί για τουλάχιστον 5 first party game μέσα στον επόμενο χρόνο.

Video Duration
3:08