Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από το Summer Game Fest 2024

Περίληψη: Το φετινό Summer Game Fest ήταν «καυτό». Το μεγάλο καλοκαιρινό gaming event μας επιφύλασσε μεγάλες ανακοινώσεις και εδώ θα τις δούμε όλες αναλυτικά!

Μπορεί πλέον στην πραγματικότητα του gaming να μην έχουμε την έκθεση E3, ωστόσο στο πλαίσιο του Summer Game Fest είδαμε πολλές νέες ανακοινώσεις από όλες σχεδόν τις εταιρείες του χώρου. Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά νέα από τα games και τα trailers που παρουσιάστηκαν.

Call of Duty: Black Ops 6, έρχεται στις 25/10

H Activision και η Microsoft παρουσίασαν στην ειδική εκδήλωση για το Call of Duty: Black Ops 6 το νέο μέρος της δημοφιλούς σειράς. Ο τίτλος θα έρθει με 16 multiplayer χάρτες στο λανσάρισμα, οι 12 εκ των οποίων θα είναι για 6v6, ή 2v2 και στη συνέχεια θα προστεθούν περισσότεροι, καθώς και το Zombies mode. Trayarch και Raven έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του game που μας στέλνει στις αρχές των 90s και στον Πόλεμο του Κόλπου. Το Call of Duty: Black Ops 6 θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και θα διατεθεί και μέσα από το Game Pass.

Video Duration
2:17

Το Gears of War επιστρέφει!

To Gears of War επιστρέφει μετά από μακρά απουσία, καθώς το Xbox ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Gear of War: E-Day. Ο τίτλος θα μας ταξιδέψει στα πρώτα χρόνια της μάχης των ανθρώπων με τους Locust και θα περιγράψει την κατάσταση που έζησε ο πλανήτης όταν οι εξωγήινες αυτές δυνάμεις ήρθαν στην επιφάνεια. Την ανάπτυξη του game έχει η The Coalition και στα πρώτα πλάνα είδαμε τον Marcus Phoenix και τον Dom. Το trailer δεν παρουσιάζει πολλά στοιχεία, πέραν του ότι θα κυκλοφορήσει για PC και Xbox Series X/S, αλλά και πως θα διατεθεί μέσω του Game Pass από την πρώτη ημέρα.

Video Duration
2:20

Το νέο Doom έρχεται σε όλες τις κονσόλες και το PC

Η Bethesda και η id Software παρουσίασαν το νέο μέρος της σειράς Doom, το Doom: The Dark Ages. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 για PC, PS5, Xbox Series X/S και θα προσφέρει για άλλη μια φορά καταιγιστικό ρυθμό δράσης και μεγάλες στιγμές χιουμοριστικής διασκέδασης σε ένα μεσαιωνικό περιβάλλον. Και αυτός ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας σε Game Pass για κονσόλες Xbox και υπολογιστές.

Video Duration
1:56

Το Star Wars Outlaws έρχεται με φόρα το καλοκαίρι

Στο Ubisoft Forward και στα διάφορα events του Los Angeles, είχαμε τη δυνατότητα να δούμε το Star Wars Outlaws. Το παιχνίδι έρχεται από την Massive Entertainment και προσφέρει δράση σε διάφορα επίπεδα. Πρωταγωνίστρια είναι η Kay Vess, η οποία τα βάζει με τους κακοποιούς και προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Στη δράση που είδαμε, προσφέρεται έντονο platforming, πολλαπλές επιλογές για ανταλλαγές πυρών με Stormtroopers, αλλά και ταξίδια στο Γαλαξία και επισκέψεις σε διάφορους πλανήτες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου 2024.

Video Duration
10:45

Το Assassin’s Creed Shadows αποκαλύφθηκε

Μετά από αρκετές εβδομάδες φημολογίας, το νέο μέρος της σειράς Assassin’s Creed αποκαλύφθηκε. Το Assassin’s Creed Shadows έρχεται να ταξιδέψει τους παίκτες στη φεουδαρχική Ιαπωνία, όπου και θα μπορούν να ελέγξουν δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Η shinobi Naoe και ο πανίσχυρος samurai Yasuke έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στις μάχες και ως εκ τούτου θα προσφέρουν και ξεχωριστό gameplay στους παίκτες, αλλά και πολλές επιλογές προσέγγισης κάθε μάχης. Το νέο παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου 2024.

Video Duration
13:04

Επιτέλους νέα για το The Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Η πρώτη εμφάνιση του The Prince of Persia: The Sands of Time Remake δεν συνοδεύτηκε και από τα καλύτερα σχόλια και έτσι η Ubisoft έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αλλάξει την κατάσταση. Το παιχνίδι αναμένεται πλέον το 2026, χωρίς ωστόσο να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από τώρα κάποια πλάνα. Στην ανάπτυξη του τίτλου εμπλέκονται οι Ubisoft Montreal, Ubisoft Toronto, Ubisoft Bucharest, Ubisoft Paris και Ubisoft Pune.

Video Duration
0:31

Έρχονται τρία νέα μοντέλα Xbox Series

H Microsoft ανακοίνωσε τρεις νέες εκδόσεις για τις κονσόλες Xbox Series X/S που θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Η πρώτη από αυτές είναι μία λευκή έκδοση του Xbox Series X χωρίς Blu-ray drive και χωρητικότητα 1ΤΒ. Μοναδική της διαφορά από το υπάρχον μοντέλο είναι το χρώμα και η απουσία του drive. Το δεύτερο είναι ένα νέο λευκό Xbox Series S με σκληρό δίσκο 1ΤΒ, καθώς και ένα Xbox Series X με το ίδιο μαύρο χρώμα (Galaxy Black), Blu-ray drive και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2ΤΒ.

Video Duration
0:48

Νέο υλικό από το Indiana Jones and the Great Circle

To νέο Indiana Jones δεν θα γινόταν να λείπει από την παρουσίαση της Microsoft και η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε περισσότερο υλικό από την παραγωγή. Η δράση του μάς μεταφέρει ανάμεσα στα γεγονότα των Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade και θα προσφέρει κινηματογραφική δράση και αρκετούς γρίφους. Το παιχνίδι δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας και περιμένουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Video Duration
5:29

Πρώτο gameplay video του Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

H νέα εκδοχή του Metal Gear Solid Δ: Snake Eater παρουσιάστηκε στο Xbox Games Showcase από την Konami. Προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας, ωστόσο ξέρουμε πως ο τίτλος αναμένεται σε PC, PS5 και Xbox Series X/S. Η Konami περιγράφει το game ως «πιστό remake» του πρώτου και θα επικεντρώνεται στον Big Boss κατά τη διάρκεια της αποστολής Snake Eater.

Video Duration
2:18

H Aloy γίνεται LEGO

Η Sony μεταφέρει την Aloy και τις περιπέτειές της από τον κόσμο του Horizon σε LEGO με το LEGO Horizon Adventures. Η νέα περιπέτεια μεταφέρει επί της ουσίας το σύμπαν των Horizon games σε LEGO μορφή και με δράση που μπορεί να υποστηρίξει έως και τοπικό co-op. Το game αναμένεται σε PC, PS5 και Nintendo Switch κάποια στιγμή μέσα στη φετινή εορταστική περίοδο.

Video Duration
2:12

Επιτέλους υλικό για το Perfect Dark

Το θρυλικό Perfect Dark επιστρέφει και πλέον έχουμε και το πρώτο υλικό από τις The Initiative, Crystal Dynamics και Xbox Game Studios. Το gameplay video εστιάζει στη δράση και στην πρωταγωνίστρια Joanna Dark, η οποία επισκέπτεται ένα κόσμο γεμάτο ποικιλία. Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε την παραμικρή πληροφορία για το game, ο τίτλος δείχνει πολλά υποσχόμενος και αναμένουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε θα κυκλοφορήσει.