Τι νέο ετοιμάζει η Nintendo και ποιοι θα είναι στη Gamescom φέτος;

Περίληψη: Οι ανακοινώσεις της Nintendo και τα μεγάλα ονόματα που θα δώσουν τα παρών στην επερχόμενη Gamescom κυριάρχησαν στις gaming ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας!

Η Nintendo ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εβδομάδα που τελειώνει, ενώ και η Gamescom 2024 απασχόλησε την αγορά του gaming. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών!

Gamescom: Φουλ το Xbox, μένει εκτός το PlayStation

H φετινή Gamescom αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η Nintendo δεν θέλει να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού ενόψει και της νέας της κονσόλας και περιμέναμε από μέρα σε μέρα τις τοποθετήσεις των άλλων δύο «μεγάλων» της αγοράς. Η Microsoft μίλησε επίσημα και επιβεβαίωσε τόσο τη συμμετοχή της, όσο και την σημασία που θα δώσει στο event. Μέσω ενός μηνύματος που ανέβασε στο X/Twitter, η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε τα παιχνίδια που θα παρουσιάσει, αλλά και το γεγονός ότι το περίπτερό της θα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο γερμανικό event. Τα παιχνίδια που θα δουν όσοι επισκεφθούν το χώρο της εκδήλωσης στην Κολονία είναι τα εξής: Age of Mythology: Retold, Avowed, Ara: History Untold, Diablo IV: Vessel of Hatred, Diablo Immortal, The Elder Scrolls Online, Fallout 76, Towerborne και World of Warcraft: The War Within. Από την άλλη, το PlayStation επιβεβαίωσε μέσω δήλωσης στελέχους του πως δεν θα είναι ούτε φέτος στην έκθεση. Ο κύριος λόγος είναι πως φέτος δεν έχουν ανακοινωθεί (ακόμη) πολλές κυκλοφορίες τίτλων για τους επόμενους μήνες, εντείνοντας τις φήμες πως από μήνα σε μήνα αναμένουμε αποκαλύψεις για το PS5 Pro. Η φετινή Gamescom θα ανοίξει για άλλη μια φορά με το Opening Night Live και τον Geoff Keighley στις 20 Αυγούστου. Η έκθεση θα υποδεχτεί τις επόμενες ημέρες (και έως τις 25 Αυγούστου) επισκέπτες και επαγγελματίες του χώρου.

Επιτέλους νέα για το Metroid Prime 4: Beyond

Μετά από μακρά απουσία από τα online events της Nintendo, το Metroid Prime 4 επανεμφανίστηκε και μάλιστα με gameplay trailer και περισσότερες πληροφορίες. Το παιχνίδι εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 7 χρόνια και πλέον γνωρίζουμε την επίσημη περίοδο κυκλοφορίας, η οποία ορίστηκε για το 2025. Η Samus Aran είναι για άλλη μια φορά πρωταγωνίστρια και φαίνεται πως φτάνει σε έναν πλανήτη γεμάτο εξωγήινες απειλές. Το παιχνίδι αναμένεται στο Nintendo Switch, ενώ αρκετοί insiders αναφέρουν πως ο τίτλος θα βγει ταυτόχρονα και σε έκδοση για το επόμενης γενιάς σύστημα της Nintendo.

Video Duration
2:00

To The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom έρχεται με πρωταγωνίστρια την… Zelda!

Η Nintendo ανακοίνωσε στο πρόσφατο Nintendo Direct το νέο μέρος της σειράς The Legend of Zelda, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 2D games και έχει τίτλο The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι πως στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η πριγκίπισσα Zelda και όχι ο Link, ο οποίος πέφτει θύμα (μαζί με όλα τα υπόλοιπα όντα του κόσμου) μιας μόλυνσης που καταπίνει τα πάντα. Με art style που θυμίζει το The Legend of Zelda: Link’s Awakening του 2019, η Zelda θα χρησιμοποιήσει ένα νέο αντικείμενο, το Tri Rod, για να εξοντώνει αντιπάλους, αλλά και να αντιγράφει αντικείμενα που βρίσκει στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιγράψει μια πέτρα και να την δημιουργήσει όποτε θέλει για να εξοντώσει έναν αντίπαλο ή να φτιάξει ένα κιβώτιο για να το χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να σκαρφαλώσει σε ένα σημείο που δεν θα έφτανε αλλιώς. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, παράλληλα με μια νέα συλλεκτική έκδοση του Nintendo Switch Lite στα χρώματα του game.

Video Duration
4:46

Έρχεται το νέο Super Mario Party

Η Nintendo ανακοίνωσε το μεγαλύτερο Mario Party game της στην ιστορία της σειράς, το Super Mario Party Jamboree. Το παιχνίδι παρουσιάστηκε στο Nintendo Direct και θα έρθει με 5 νέα boards, αλλά και 2 από παλαιότερα παιχνίδια του franchise. Το Super Mario Jamboree θα περιλαμβάνει 110 mini games, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν έως και 20 παίκτες online σε ένα νέο Koopathlon online mode. Η κυκλοφορία του Super Mario Party Jamboree έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024 και αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι του franchise στο Nintendo Switch, μετά το Super Mario Party του 2018 και το Mario Party Superstars του 2021.

Video Duration
2:02

To Donkey Kong Country Returns HD έρχεται στο Nintendo Switch

Το Nintendo Switch θα υποδεχτεί ξανά τον Donkey Kong σε ένα θρυλικό game που επιστρέφει. Ο λόγος για το Donkey Kong Country Returns HD που θα διατεθεί στις 16 Ιανουαρίου 2025 για το Switch. O τίτλος είναι remaster της έκδοσης για το Wii και περιλαμβάνει τόσο 80 επίπεδα από το αρχικό game, όσο και αυτά που προστέθηκαν αργότερα στην έκδοση για το Nintendo 3DS. Το παιχνίδι βγήκε αρχικά το 2010 για το Wii με την υπογραφή της Retro Studios και πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2013 εμφανίστηκε ως Donkey Kong Country Returns 3D στο Nintendo 3DS από την Monster Games και θεωρείται και από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της κατηγορίας. Η Nintendo κυκλοφόρησε το 2014 και το sequel Donkey Kong Country: Tropical Freeze για το Wii U, το οποίο το 2018 το εμφάνισε και στο Nintendo Switch.

Video Duration
1:25

Mario και Luigi συνεργάζονται στο Mario and Luigi: Brothership

Ένα νέο παιχνίδι με τους αδερφούς Mario ανακοινώθηκε στο Nintendo Direct. Ο λόγος για το Mario & Luigi: Brothership που επαναφέρει τη σειρά στο σήμερα, μετά από σχεδόν 9 χρόνια απουσίας. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2024 και οι δύο χαρακτήρες συμμετέχουν σε μια περιπέτεια με στοιχεία RPG και καλούνται να συνεργάζονται συνέχεια για να προσπεράσουν κάθε εμπόδιο και να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρό.

Video Duration
2:11

Το νέο update του PlayStation Portal προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία

H Sony διέθεσε το νέο firmware update του PlayStation Portal που θα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες και μεγαλύτερη ευελιξία. Το περιφερειακό του PS5 μπορεί (μετά την εγκατάσταση της νέας αυτής έκδοσης) να επιτρέπει στο φορητό remote player να συνδεθεί σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να το αξιοποιήσεις εύκολα σε Wi-Fi που θα βρεις σε πλατείες, ξενοδοχεία, καφετέριες και αεροδρόμια και απαιτούν μια έξτρα διαδικασία πιστοποίησης πριν σου επιτρέψουν να συνδεθείς στο διαδίκτυο. Μόλις μπεις σε ένα τέτοιο δίκτυο και ξεκινήσει η πιστοποίηση, το PlayStation Portal θα σου παρουσιάσει ένα QR Code, το οποίο μπορείς να σκανάρεις με το κινητό ή το tablet σου και μετά να ολοκληρώσεις εκεί τη διαδικασία εγγραφής. Το update φέρνει ακόμη στο σύστημα απεικονίσεις σε κάθε σου πάτημα στην οθόνη αφής, έτσι ώστε να ξέρεις καλύτερα πότε την έχεις αγγίξει και σε ποιο σημείο. Τέλος, και το ποσοστό της μπαταρίας που απομένει μπορεί πλέον να απεικονίζεται στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.