Τιμή για PlayStation Portal, Atari 2600+ και όσα είδαμε στη Gamescom!

Περίληψη: Πόλλες και ενδιαφέρουσες οι gaming ειδήσεις από τη φετινή Gamescom. Πάμε να δούμε όσα παρουσιάστηκαν στο Opening Night Live και όχι μόνο!

Εβδομάδα Gamescom και όλη η gaming κοινότητα έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Κολωνία της Γερμανίας. Ανακοινώσεις, trailers και εντυπωσιάκες παρουσιάσεις μας «άνοιξαν την όρεξη» στο Opening Night Live, για πολλά από τα παιχνίδια που περιμένουμε να απολαύσουμε τους επόμενους μήνες. Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις και από πλευράς Sony. Λόγος για το PlayStation Portal (γνωστό μέχρι πρότινος ως Project Q), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος για τους φίλους του gaming μέσω streaming. Η Atari ανακοίνωσε ακόμη την επιστροφή του θρυλικού Atari 2600, με τη νέα έκδοση της κλασικής παιχνιδοκονσόλας να υποστηρίζει σχεδόν όλα τα cartridges των Atari 2600 και Atari 7800. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές gaming ειδήσεις των τελευταίων ημερών!

Το Project Q που έγινε PlayStation Portal

Έχει περάσει καιρός από τότε που η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες για μια φορητή συσκευή που θα εξυπηρετεί λόγους streaming και η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου προϊόντος της. Θα ονομάζεται PlayStation Portal και θα συνδέεται ασύρματα στο PS5 μέσω WiFi για να υποστηρίξει gaming μέσω streaming. Θυμίζει ένα DualSense κομμένο στη μέση, με μια οθόνη LCD 8 ιντσών στο κέντρο του και θα μπορεί να απεικονίσει δράση σε ανάλυση 1080p και 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η τιμή του ορίστηκε στα 219,99 € και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Η ίδια η Sony περιγράφει το προϊόν ως την «απόλυτη συσκευή για gamers σε νοικοκυριά που δεν είναι πάντα ελεύθερη η τηλεόραση ή κάποιος θέλει να παίξει σε μια άλλη τηλεόραση και χώρο του σπιτιού». Δεν θα υποστηρίζει cloud streaming για τα παιχνίδια του PlayStation Plus Premium, και πάντα θα είναι απαραίτητη η σύνδεση με μια κονσόλα PS5.

To Starfield κλέβει τις εντυπώσεις στο Opening Night Live

Η Microsoft και το Xbox συμμετέχουν ενεργά στην Gamescom 2023 και στο Opening Night Live η αυλαία άνοιξε με ένα νέο trailer του Starfield. Το επερχόμενο RPG της Bethesda θα εστιάζει ιδιαίτερα στην ελευθερία του παίκτη, αλλά και στην εξερεύνηση. Ο συνθέτης του soundtrack, Inon Zur, έπαιξε ζωντανά το μουσικό θέμα του παιχνιδιού και ο Todd Howard ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για τα όσα έρχονται και το τι θα πρέπει να περιμένουν οι παίκτες σε PC και Xbox Series X/S στις 6 Σεπτεμβρίου. Όσοι αποκτήσουν premium έκδοση θα έχουν πρόσβαση στο game από την 1η Σεπτεμβρίου.

Video Duration
6:36

Το Alan Wake 2 πλησιάζει και θα σπείρει τον τρόμο

H Remedy Entertainment δεν έχασε ευκαιρία να προωθήσει το Alan Wake 2 και έδωσε το «παρών» στο Opening Night Live και την γερμανική έκθεση. Στο πλαίσιο του Opening Night Live, παρουσιάστηκε ένα νέο gameplay trailer, όπου για πρώτη φορά είδαμε το playable κομμάτι του Alan, συνδυάζοντας στοιχεία live-action και third-person gameplay. Ο Alan παρουσιάζεται σε ένα late-night show για να προωθήσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Initiation, και το trailer σημειώνει πως ο ήρωας έχει γράψει το σενάριο αλλά δεν θυμάται βασικά στοιχεία. Το Alan Wake 2 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τις 27 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
1:34

Νεότερο υλικό για το Phantom Liberty expansion του Cyberpunk 2077

To Phantom Liberty expansion του Cyberpunk 2077 έρχεται σε λίγες ημέρες και η CD Projekt RED εκμεταλλεύτηκε την έκθεση της Κολωνίας για να παρουσιάσει νεότερο υλικό. Το πακέτο επέκτασης θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη δομή του παιχνιδιού και αναμένεται στις 26 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι βασικοί μηχανισμοί θα ενισχυθούν και θα ανανεωθούν, ενώ όπως είναι λογικό, μαζί με τις περιοχές του expansion θα αναβαθμιστεί και ο πυρήνας του παιχνιδιού, δηλαδή το βασικό του μέρος. Το παιχνίδι θα υποδεχτεί μάχη με τα οχήματα όπου θα επιτρέπονται οι πυροβολισμοί την ώρα της οδήγησης, ενώ όλο το σετ αναβαθμίσεων ονομάζεται Update 2.0. Το Update 2.0 θα διατεθεί για τις εκδόσεις PC, PS5 και Xbox Series X μαζί με την κυκλοφορία του Phantom Liberty.

Video Duration
3:01

H Atari ανακοίνωσε την σύγχρονη εκδοχή του Atari 2600+

Atari και Plaion ανακοίνωσαν το Atari 2600+, μία σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού hardware Atari 2600/VCS που θα παίζει μάλιστα και τα original cartridges. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου και σε τιμή που θα φτάνει τα 120€. Έχει δημιουργηθεί με βάση τη σημερινή τεχνολογία για να προσφέρει την απόλυτη εξομοίωση και θα μπορεί να παίξει τα cartridges των Atari 2600 και Atari 7800. Μάλιστα, από όλα τα παιχνίδια των δύο συστημάτων του παρελθόντος που έχουν δοκιμαστεί δεν δούλεψαν μόνο τρία, τα RealSports Boxing, Super Cobra και The Texas Chain Saw Massacre. Στο πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνεται και ένα cartridge με τα παρακάτω 10 δημοφιλή Atari 2600 games: Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, RealSports Volleyball, Surround, Video Pinball και Yar’s Revenge. Η Atari θα βγάλει στην αγορά και ένα ξεχωριστό Paddle Controller στην τιμή των 34,99€ με το δικό του 4-in-1 game cartridge που θα περιλαμβάνει τα Breakout, Canyon Bomber, Night Driver και Video Olympics.

Video Duration
1:19

To Xbox ανακοίνωσε τα επίσημα Xbox Series X Console Wraps

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Starfield, η Microsoft ανακοίνωσε τα επίσημα Console Wraps για το Xbox Series X. Πρόκειται ουσιαστικά για καλύμματα που τοποθετούνται εξωτερικά της κονσόλας και της δίνουν άλλο χρώμα και σχέδιο. Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουν στις 18 Οκτωβρίου τρία μοντέλα, ένα για το Starfield, ένα Arctic Camo και ένα Mineral Camo, με τιμή που θα φτάνει κοντά στα 50 δολάρια.

Ανακοινώθηκε το Little Nightmares 3

Η Bandai Namco ανακοίνωσε επίσημα το τρίτο μέρος της σειράς Little Nightmares. Το Little Nightmares III αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Opening Night Live στην Gamescom και οι παίκτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά τους μεγαλύτερους φόβους τους. Αντί για την Tarsier, το παιχνίδι αναπτύσσεται πλέον από την Supermassive Games, το στούντιο που μας έχει προσφέρει τα παιχνίδια Until Dawn, The Dark Pictures και The Quarry. Παρακάτω μπορείς να δεις ένα πρώτο trailer του νέου παιχνιδιού της ιαπωνικής εταιρείας.

Video Duration
1:32

Η Blizzard ανακοίνωσε τη δεύτερη σεζόν του Diablo IV

Με… σπασμένα φρένα κινείται το Diablo 4 στην αγορά των video games και η Blizzard ανακοίνωσε πως η δεύτερη σεζόν περιεχομένου του θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Η ονομασία της θα είναι Season of Blood και θα εισάγει ένα νέο Questline, 5 έξτρα endgame bosses και αρκετά νέα στοιχεία που θα αλλάξουν στο gameplay. Στο σχετικό trailer που παρουσιάστηκε, εμφανίζεται η Erys, μία κυνηγός βαμπίρ με τη φωνή της παραγωγού Gemma Chan.

Video Duration
2:03

Αυτές είναι οι ημερομηνίες για την multiplayer beta του Call of Duty Modern Warfare 3

H Activision προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για το Call of Duty Modern Warfare III και τις ημερομηνίες που θα «τρέξει» η multiplayer beta του. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως στο επόμενο Call of Duty Showcase στις 5 Οκτωβρίου θα μάθουμε περισσότερα, τόσο για τον τίτλο, όσο και για το Call of Duty: Warzone και την mobile έκδοση του παιχνιδιού. Η multiplayer beta θα προσφέρει μια επιλογή από βασικούς χάρτες του Modern Warfare II του 2009 και νέες εμπειρίες Ground War. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα «τρέξει» από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 10 του μήνα στο PS4 και το PS5, ενώ όσοι έχουν κάνει προ-παραγγελία το παιχνίδι θα έχουν 2 ημέρες πρώιμη πρόσβαση. Η δεύτερη beta θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου.