Επίσημες ανακοινώσεις για Resident Evil 9, η Sony ξανά στο Tokyo Game Show!

Περίληψη: Με νέο Resident Evil και την επιστροφή της Sony στα μεγάλα events κλείνει ακόμα μια εβδομάδα στον κόσμο του gaming. Δες τις ειδήσεις που ξεχωρίσαμε!

Με ανακοινώσεις για το επόμενο Resident Evil game και την επιστροφή της Sony και του PlayStation στο Tokyo Game Show 2024 κλείνει η εβδομάδα στην αγορά των video games. Ειδήσεις μας έρχονται επίσης από το «στρατόπεδο» της Capcom, ενώ η Nintendo ανακοίνωσε και επίσημα το οριστικό τέλος της κονσόλας Wii U. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news των τελευταίων ημερών!

Έρχεται το Resident Evil 9

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα σιωπής, η Capcom μίλησε ξανά για τη σειρά Resident Evil. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής ανάπτυξης του Resident Evil 7, Koshi Nakanishi, θα είναι υπεύθυνος και για το νέο μέρος της σειράς που αναμένεται να είναι το Resident Evil 9. «Ήταν δύσκολο να δούμε τι θα κάνουμε μετά το Resident Evil 7», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «το βρήκαμε και νομίζω είναι εξαιρετικό. Δεν μπορώ να μοιραστώ ακόμη μαζί σας περισσότερες πληροφορίες, αλλά ελπίζω σύντομα να μπορώ». Οι φήμες για το Resident Evil 9 έχουν ξεκινήσει πάντως εδώ και καιρό και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025. Σύμφωνα με έγκυρους insiders, ο τίτλος ετοιμάζεται από το 2018, όταν και το Resident Evil Village ετοιμαζόταν ως spin-off project. Οι φήμες αναφέρουν ακόμη πως το Resident Evil 9 μπορεί να έχει μέχρι και open world χαρακτήρα, μιας και η RE Engine ετοιμάστηκε κατάλληλα από τη δουλειά που έγινε στο Dragon’s Dogma 2.

H Sony επιστρέφει στις εκθέσεις με το Tokyo Game Show 2024

H Sony απέχει εδώ και αρκετά χρόνια από τις εκθέσεις video games και φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά στο Tokyo Game Show. Το PlayStation θα δώσει το «παρών» στη φετινή ιαπωνική έκθεση, η οποία θα δει 731 εκθέτες σε 3190 booths, αριθμοί που δείχνουν το πόσο έχει μεγαλώσει το event τα τελευταία χρόνια. Το Tokyo Game Show 2024 θα διοργανωθεί και φέτος στη Makuhari Messe στην περιοχή Chiba. Προς το παρόν, δεν γνωρίζει κανείς με ποια παιχνίδια θα γεμίσει το booth του το PlayStation, πέραν του Astro Bot που είναι προγραμματισμένο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η φετινή έκθεση αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον σχεδόν 250.000 επισκεπτών και θα διοργανωθεί από τις 26 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία εμφάνιση του PlayStation σε μεγάλη έκθεση ήταν στην Gamescom του 2019, που ήταν και η τελευταία που έγινε πριν τον COVID-19 και την πανδημία.

Ανακοινώθηκε το Dead Rising Deluxe Remaster

Η Capcom ανακοίνωσε πως θα επαναφέρει το Dead Rising στο σήμερα της αγοράς. Το Dead Rising Deluxe Remaster θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως επιβεβαιώθηκε στο πρόσφατο ψηφιακό event Capcom Next. Το αρχικό game βγήκε το 2006 και θα κυκλοφορήσει στη νέα του μορφή στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 και θα φέρει βελτιώσεις στα γραφικά, auto save, αλλαγμένο σύστημα ελέγχου, βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης και αρκετά ακόμη.

Ο τίτλος χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση της RE Engine και θα προσπαθήσει και πάλι να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, όπως το έκανε και η δουλειά του Keiji Inafune το 2006. Ένα HD remaster για πιο σύγχρονες κονσόλες είχε κυκλοφορήσει το 2016, αλλά εδώ μιλάμε για πολλές και σημαντικές αλλαγές. Στο Dead Rising, πρωταγωνιστής είναι ο Frank West, ένας φωτορεπόρτερ που παγιδεύεται σε ένα εμπορικό κέντρο που γεμίζει με ζόμπι στην περιοχή Willamette του Colorado των ΗΠΑ. Το πρώτο game ακολούθησαν και άλλα παιχνίδια, το πρώτο από τα οποία ήρθε από την Blue Castle Games. Το εν λόγω studio εξαγοράστηκε από την Capcom και μετονομάστηκε σε Capcom Vancouver το 2010, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς του στο Dead Rising 2. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε το Dead Rising 2: Off the Record, ενώ το 2013 ακολούθησε το Dead Rising 3 και το 2016 το Dead Rising 4. To studio έκλεισε το 2018 και ακύρωσε όλα τα επερχόμενα projects του, όπως ανακοίνωσε η Capcom. Μέχρι και σήμερα, τα παιχνίδια της σειράς έχουν πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα.

Video Duration
1:41

Nintendo: Τέλος και στις επισκευές του Wii U

Οριστικά ταφόπλακα στο Wii U έβαλε η Nintendo, αφού ανακοίνωσε πως σταματάει να υποστηρίζει την κονσόλα σε επίπεδο επισκευών και περιφερειακών. Το τμήμα επισκευών της εταιρείας επέτρεπε στους χρήστες που χρησιμοποιούσαν ακόμη το σύστημα να το φτιάξουν αν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος και μικρού αριθμού ανταλλακτικών, πάρθηκε η απόφαση για το οριστικό τέλος. Το Wii U ακολούθησε την τεράστια επιτυχία του Wii και κυκλοφόρησε με ένα χειριστήριο σε μορφή tablet και μια οθόνη στο κέντρο του. Οι online υπηρεσίες του τερματίστηκαν στις αρχές της χρονιάς, ενώ η Nintendo είχε κλείσει και το Nintendo eShop του τον Μάρτιο του 2023.

Η SEGA περιγράφει το νέο Crazy Taxi ως multiplayer driving game

Η SEGA αναπτύσσει ένα νέο Crazy Taxi video game με στόχο να επαναφέρει το παιχνίδι στο σήμερα της βιομηχανίας. Μέσω ενός νέου video, η SEGA και το Sapporo Studio που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, ο Kenji Kanno - παραγωγός και του πρώτου Crazy Taxi game - ανέφερε νέα στοιχεία για το gameplay. Η ομάδα ανάπτυξης δοκιμάζει κλασικούς μηχανισμούς gameplay που μετέφεραν τους παίκτες από το ένα σημείο στο άλλο, αυτή τη φορά με πολλαπλή συμμετοχή σε περιβάλλον online. Η νέα μορφή του Crazy Taxi θα λάβει χώρα σε μια μεγαλύτερη πόλη που βασίζεται στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ θα έχει και online τμήμα. Υπενθυμίζεται πως η SEGA ανακοίνωσε το νέο Crazy Taxi (μαζί με τα νέα Jet Set Radio, Streets of Rage, Golden Axe και Shinobi) τον περσινό Δεκέμβριο στα Game Awards. Το πρώτο Crazy Taxi γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα arcades το 1999 και μπήκε στα σπίτια των παικτών το 2000 μέσω του Dreamcast.

Video Duration
7:48

H Ubisoft ετοιμάζει πολλαπλά Assassin’s Creed Remakes

Με τη σειρά Assassin’s Creed να πασχίζει να βρει νέες και «φρέσκες» ιδέες, η Ubisoft ετοιμάζεται για ακόμη περισσότερα remakes παλαιότερων τίτλων. Ο CEO της εταιρείας, Yves Guillemot, δήλωσε σε νέο blog post του πως οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν νέα Assassin’s Creed Remakes για να μπορέσουν να επισκεφθούν ξανά γνωστές περιοχές και ιστορίες, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Όλα αυτά, όσο η αγορά ετοιμάζεται για το Assassin’s Creed Shadows το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S και θα μας μεταφέρει στην Ιαπωνία με δύο χαρακτήρες που προσφέρουν εντελώς διαφορετικό (μεταξύ τους) gameplay.