The Game Awards 2023: Μεγάλος νικητής το Baldur’s Gate 3!

Περίληψη: Στα The Game Awards 2023 θριάμβευσε το Baldur’s Gate 3! Εκτός από βραβεία, η εκδήλωση είχε και πολλές ανακοινώσεις! Πάμε να δούμε όλα όσα έγιναν.

Τα Game Awards 2023 ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες! Η μεγαλύτερη διάκριση των βραβείων κατέληξε στο Baldur’s Gate 3, το οποίο αναδείχθηκε παιχνίδι της χρονιάς για το 2023! Εκτός από τις πολλές βραβεύσεις είχαμε και αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις στα πλαίσια της εκδήλωσης. Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε αναλυτικά για όλες τις gaming ειδήσεις που προέκυψαν από τα Game Awards 2023!

Baldur’s Gate 3 το παιχνίδι της χρονιάς, έφτασε και στο Xbox

Το Baldur’s Gate 3 της Larian ήταν ο μεγάλος νικητής των Game Awards, αφού κατέκτησε τον τίτλο του παιχνιδιού της χρονιάς. Το βραβείο έδωσε ο Timothée Chalamet των Dune και Wonka και οι υπεύθυνοι του studio αφιέρωσαν τον τίτλο στα μέλη της ομάδας που έχασαν μέσα στην πανδημία. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε και τη διάθεση του παιχνιδιού σε κονσόλες Xbox Series X/S από σήμερα.

Δωρεάν DLC έρχεται στο God of War: Ragnarok!

Σε μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς και δεν έχουν ξανακάνει για τίτλο της σειράς, η Sony και η Sony Santa Monica ανακοίνωσαν ένα δωρεάν DLC που έρχεται στο God of War Ragnarok. Το God of War Ragnarok: Valhalla θα προσφερθεί χωρίς χρέωση στους κατόχους του τίτλου από τις 12 Δεκεμβρίου και θα εστιάζει στον Kratos και τον Mimir. Μάλιστα, τα γεγονότα του θα φέρνουν τους παίκτες μετά από αυτά της κεντρικής ιστορίας και οι δύο ήρωες θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά από δοκιμασίες που θυμίζουν παραδοσιακά games στην κατηγορία των roguelite. Θα υπάρχουν πολλές επιλογές παραμετροποίησης και αναβαθμίσεων και γενικότερα φαίνεται πως θα φρεσκαριστεί αρκετά το παιχνίδι που μετράει ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά.

Η Arkane ετοιμάζει Marvel’s Blade videogame

Η Arkane Lyon ανακοίνωσε το επόμενο παιχνίδι της που θα είναι το Marvel’s Blade. Οι Bill Rosemann και Dinga Bakaba, από Marvel και Arkane αντίστοιχα, εμφανίστηκαν στην σκηνή των βραβείων και ανακοίνωσαν το project. Το video που παρουσιάστηκε δεν δίνει ιδιαίτερα πολλές πληροφορίες και η ομάδα ανάπτυξης θεωρεί πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να μπει σε ένα διαφορετικό είδος από τα τελευταία που είχε δουλέψει. Το 2021 η Arkane είχε κυκλοφορήσει το Deathloop, ενώ πριν από αυτό είχε βοηθήσει την Machine Games στην ανάπτυξη των Wolfenstein, αλλά και διέθεσε στην αγορά τα Dishonored 2 και Dishonored: Death of the Outsider.

Video Duration
1:24

Ο Hideo Kojima παρουσίασε το OD

Hideo Kojima και Xbox Game Studios συνεργάζονται εδώ και καιρό και για πρώτη φορά είχαμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του OD. To project που ξέραμε ως Overdose αποκαλύφθηκε με νέα ονομασία, ωστόσο στο video δεν είδαμε νέα στοιχεία από το gameplay. Ο Hideo Kojima ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τη σημασία του παιχνιδιού, αλλά και το πως θα αξιοποιήσει την τεχνολογία cloud για να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως θα είναι το OD, καθώς περιγράφεται ως μια interactive εμπειρία που ξεφεύγει από τα όρια των παραδοσιακών videogames.

Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας για το Skull & Bones

Μετά από αρκετά χρόνια που το Skull & Bones ξεκινούσε να δημιουργείται και σταματούσε μετά από λίγο, βλέπουμε πλέον φως στο τούνελ. Η Ubisoft ανακοίνωσε στα Game Awards πως το παιχνίδι των ναυμαχιών της θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου 2024 και πως όσοι προπαραγγείλουν την Premium Edition θα έχουν πρόσβαση στη δράση 3 μέρες νωρίτερα. Μια closed beta θα «τρέξει» από τις 15 έως και τις 18 Δεκεμβρίου. Το Skull & Bones άρχισε να δημιουργείται το 2013, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην E3 του 2017 και ήταν να κυκλοφορήσει αρχικά το 2018. Καθυστέρησε αρκετές φορές και το 2020 ξεκίνησε ξανά από την αρχή. Πλέον το αναμένουμε στις αρχές του νέου έτους.

Νέο «σκοτεινό» trailer για το Senua’s Saga: Hellblade 2

H Microsoft παρουσίασε στα Game Awards άλλο ένα trailer του Hellblade 2. Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε πως θα κυκλοφορήσει το 2024, χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμη κάτι πιο συγκεκριμένο στα χέρια μας. Η Ninja Theory και η Microsoft παρουσίασαν για πρώτη φορά το game μαζί με το Xbox Series X στα Game Awards του 2019 και έκτοτε δεν είχαμε κάτι σημαντικά νεότερο πέραν κάποιων σκόρπιων ανακοινώσεων. Πλέον το πλάνο φαίνεται πως είναι πιο ξεκάθαρο και το 2024 αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί για PC και κονσόλες Xbox Series X/S.

Το καλοκαίρι του 2024 έρχεται το κινεζικό Black Myth: Wukong

Το Black Myth: Wukong έχει καταφέρει να κερδίσει τα βλέμματα της βιομηχανίας λόγω των εξαιρετικών γραφικών του και αναμένεται πλέον το καλοκαίρι του 2024, όπως βλέπουμε και στο trailer που κυκλοφόρησε. Το νέο action RPG με στοιχεία soulslike θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X/S, όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης Game Science. Το παιχνίδι βασίζεται στην κινεζική μυθολογία και στο μυθιστόρημα «Journey to the West». Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον Destined One, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις.

H SEGA επαναφέρει 5 θρυλικά videogames της στο σήμερα

H SEGA είχε δηλώσει πως θα δώσει φέτος μεγάλο βάρος στα Game Awards και έτσι ανακοίνωσε την επιστροφή 5 θρυλικών της videogames σε μορφή remake. Πρόκειται για τα Jet Set Radio, Streets of Rage, Golden Axe, Shinobi και Crazy Taxi για τα οποία ωστόσο δεν έχουμε ακόμη πολλές πληροφορίες. Τα παιχνίδια παρουσιάστηκαν με ένα trailer που είχε τίτλο «Power Surge».

Ανακοινώσεις για τα DLCs του Final Fantasy XVI

Το Final Fantasy XVI έπαιξε κι αυτό σημαντικό ρόλο στις ανακοινώσεις των Game Awards 2023. H Square Enix ανακοίνωσε το περιεχόμενο των «Echoes of the Fallen» και «The Rising Tide» που είναι τα δύο πακέτα έξτρα περιεχομένου που έχουν ήδη προγραμματιστεί. Το πρώτο είναι άμεσα διαθέσιμο και πωλείται σε μια τιμή κοντά στα 10 ευρώ, ενώ το άλλο θα έρθει μέσα στο 2024. Μάλιστα, ανακοινώθηκε και ένα expansion pass που θα περιλαμβάνει και τα δύο αυτά πακέτα έξτρα περιεχομένου.

Στις 22 Μαρτίου το Rise of the Ronin

H Sony και η Team Ninja ανακοίνωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του Rise of the Ronin. Το νέο παιχνίδι που θα έρθει αποκλειστικά στο PS5 στις 22 Μαρτίου 2024 θα προσφέρει μια νέα οπτική στους τίτλους δράσης και ειδικά σε όσους βασίζονται σε ιαπωνικό setting. Στα της μάχης, η Team Ninja έχει συνεργαστεί με την Koei Tecmo και οι παίκτες θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.