Καθυστέρηση για το Football Manager 25, συνεργασία FIFA-Konami!

Περίληψη: Η νέα αναβολή κυκλοφορίας του FM25 και η συμφωνία μεταξύ FIFA και Konami κυριαρχούν στη gaming επικαιρότητα της εβδομάδας! Όλες οι λεπτομέρειες εδώ!

Με τα νέα της καθυστέρησης για την κυκλοφορία του Football Manager 25 και τη συμφωνία FIFA-Konami για το eFootball κλείνει η εβδομάδα για την αγορά του gaming. Ας δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας.

Καθυστερεί η κυκλοφορία του Football Manager 25

Μπορεί η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Football Manager 25 να είναι ακόμη «φρέσκια», ωστόσο η SEGA και η Sports Interactive ανακοίνωσαν πως την αποσύρουν και αλλάζουν τα πλάνα τους. Έτσι, το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά πάει για κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο του 2025. «Μετά από προσεκτική σκέψη, η Sports Interactive πήρε τη σκληρή απόφαση να καθυστερήσει την διάθεση του Football Manager 25. Σε συνεννόηση με την SEGA και τους συνεργάτες μας, θεωρήσαμε καλύτερο να βγει το game τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς και περισσότερες πληροφορίες για κάθε έκδοση θα μάθετε αργότερα», σημειώνει επιγραμματικά η ανακοίνωση του studio. To Football Manager 25 θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα βήματα προς τα μπροστά για τη σειρά, καθώς μετά από 20 χρόνια θα παρουσιαστεί με άλλη μηχανή γραφικών, αξιοποιώντας την Unity. Περισσότερα για τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται να μάθουμε τους επόμενους μήνες.

Συνεργασία FIFA-Konami για το eFootball!

Μετά το διαζύγιο της FIFA με την ΕΑ Sports που έφερε και το τέλος της σειράς FIFA μετά την κυκλοφορία του FIFA 23, οι δύο πλευρές τράβηξαν ξεχωριστό δρόμο. Από τη μία, η EA Sports προχωράει αυτόνομη με τα EA Sports FC 24 και EA Sports FC 25 (μέχρι στιγμής), ενώ από την άλλη η FIFA αναζητάει συνεργάτη για το μέλλον της δικής της σειράς που είναι εδώ και δύο χρόνια «στον πάγο». Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη ήρθε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ώρες, αφού Konami και FIFA συμφώνησαν να χρησιμοποιηθεί το eFootball (η μετεξέλιξη του PES/Pro Evolution Soccer) για το FIFAe World Cup που θα λάβει χώρα μέσα στη χρονιά σε κονσόλες και κινητά. Εκπρόσωποι των δύο πλευρών δήλωσαν χαρούμενοι από αυτήν την εξέλιξη και μένει να δούμε αν το eFootball θα περάσει στο επόμενο στάδιο και θα κάνει το μεγάλο βήμα για να μετεξελιχθεί στη συνέχεια της σειράς FIFA. Η αρχή έγινε, η συνέχεια έχει ενδιαφέρον.

Video Duration
1:00

Η SEGA ανακοίνωσε sequel για το Alien Isolation

H SEGA επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη σειρά Alien Isolation. H απόφασή της γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο της 10ης επετείου από την αρχική κυκλοφορία του game και αναρτήθηκε στα social media του γνωστού publisher. Το sequel είναι αυτή τη στιγμή στα αρχικά στάδια ανάπτυξης από την ομάδα της Creative Assembly, η οποία είχε ασχοληθεί και με το πρώτο μέρος της σειράς. Το πρώτο αυτό game είχε βγει σε κονσόλες και PC, ενώ εμφανίστηκε και σε κινητά το 2021. Είναι εμπνευσμένο από την ταινία Alien του 1979 και δέχτηκε εξαιρετικά σχόλια από παίκτες και κριτικούς για το gameplay του. Οι παίκτες συμμετέχουν στη δράση ως Amanda Ripley, η κόρη της Ellen της ταινίας, σε έναν κόσμο που βρίσκεται 15 χρόνια πιο μετά. Στόχος της ηρωίδας είναι να καταλάβει τι έχει γίνει στη μητέρα της και έχει εξαφανιστεί.

Η Nintendo παρουσίασε το ξυπνητήρι Alarmo!

Μπορεί να περιμένουμε κάθε εβδομάδα νέα για το Nintendo Switch 2, αλλά η Nintendo έχει προς το παρόν άλλα σχέδια. Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε το ξυπνητήρι Alarmo, ένα gadget που φιλοδοξεί να κερδίσει θέση δίπλα στο κρεββάτι σου και να αντιδρά σε κάθε σου κίνηση με ήχους από γνωστά games της Nintendo. Οι χρήστες μπορούν να αναβάλλουν το ξύπνημά τους με χειρονομίες ή πατώντας το κόκκινο κουμπί στο επάνω μέρος του προϊόντος. Στην οθόνη του θα προβάλλονται 35 σκηνές από παιχνίδια όπως τα Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 3, Pikmin 4 και Ring Fit Adventure, ενώ όσοι συνδέσουν τον λογαριασμό τους από το Nintendo Switch Online θα ξεκλειδώσουν μερικά ακόμη games.

Video Duration
4:48

To Red Dead Redemption έρχεται και επίσημα στο PC

Η Rockstar Games ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μεταφορά του Red Dead Redemption στο PC. Το δημοφιλές και αγαπημένο open world western game έρχεται στους υπολογιστές στις 29 Οκτωβρίου 2024 μαζί με το expansion Undead Nightmare, που φέρνει ορδές ζόμπι στο σύμπαν. Η έκδοση έρχεται από την Double Eleven και θα υποστηρίζει ανάλυση έως και 4Κ στα 144Hz, πολλαπλά monitors και αναλύσεις Ultrawide (21:9) και Super Ultrawide (32:9), μαζί με HDR10 και συνεργασία με mouse και keyboard. Από πλευράς τεχνολογιών απεικόνισης, θα υποστηρίζονται NVIDIA DLSS 3.7, AMD FSR 3.0, NVIDIA DLSS Frame Generations και θα υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις ποιότητας για τους χρήστες, ανάλογα με την ισχύ του συστήματός τους. Το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε αρχικά για PS3 και Xbox 360 στις 18 Μαΐου 2010 και μετά ακολούθησαν εκδόσεις για PS4 και Nintendo Switch τον Αύγουστο του 2023. Μέχρι και σήμερα, η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 91 εκατομμύρια αντίτυπα, με τα 65 από αυτά να έρχονται από το Red Dead Redemption 2.

Video Duration
1:02

Μια νέα μυστηριώδη λειτουργία ετοιμάζει η Nintendo για το Nintendo Switch Online

Η Nintendo ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει ένα δοκιμαστικό online event για ένα… μυστηριώδες χαρακτηριστικό που έρχεται στο Nintendo Switch Online αργότερα μέσα στο μήνα. Το event αυτό ονομάζεται “Nintendo Switch Online: Playtest Program” και θα διοργανωθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου για τα μέλη του Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Η Nintendo αναζητούσε 10 χιλιάδες συμμετοχές από όσους είναι 18+ ετών και μένουν σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία και οι οποίοι θα κατεβάσουν συγκεκριμένο λογισμικό στην κονσόλα τους.

Η MicroProse κυκλοφορεί το Cleared Hot, ένα παιχνίδι που θυμίζει Desert Strike

Το Desert Strike είναι ένα από τα πιο αγαπημένα retro games και η MicroProse αναβιώνει τη σειρά με ένα νέο τίτλο, το Cleared Hot. Το νέο παιχνίδι έχει αναπτυχθεί από την Cfinger Games και συνδυάζει στοιχεία πτήσης και τακτικής, με πλοήγηση σε ένα πεδίο μάχης και δυνατότητα να συλλέξει το αεροσκάφος οτιδήποτε βρει στο έδαφος με τη χρήση ενός γάντζου. Το trailer δείχνει ακριβώς σαν το κλασικό game του 1992 και η επιτυχία του έφερε 4 sequels, τα Jungle Strike, Urban Strike, Soviet Strike και Nuclear Strike. Μετά από 27 χρόνια έχουμε πλέον μια -ανεπίσημη- συνέχεια ή έστω έναν πνευματικό διάδοχο. Η MicroProse ιδρύθηκε το 1982 και θεωρείται από τους κορυφαίους εκδότες στην εποχή των 80s και των 90s.

Video Duration
1:46