Final Fantasy VII Rebirth, Starfield και άλλα gaming news

Περίληψη: Πολλές και ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις στην αγορά του gaming από τις τελευταίες ημέρες που διανύσαμε. Δες τες όλες εδώ!

Η τελευταία εβδομάδα έφερε αρκετές ανακοινώσεις στο χώρο των videogames. Τα gaming news ήρθαν τόσο από το Xbox & Bethesda Games Showcase, όσο και από τα ψηφιακά events που ολοκλήρωσαν Capcom και Square Enix. Ας δούμε τις πιο σημαντικές.

Final Fantasy VII Rebirth

Η συνέχεια του Final Fantasy VII Remake Intergrade έρχεται και το δεύτερο μέρος στη νέα μορφή του θρυλικού game θα κυκλοφορήσει μέσα στο χειμώνα του 2023. Η ιαπωνική εταιρεία έδειξε ένα πρώτο trailer και αποκάλυψε πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για το PS5, στέλνοντας και τους παίκτες εκτός των τειχών της πόλης Midgard.

Video Duration
1:35

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Το θρυλικό παιχνίδι του PSP από το 2007 επιστρέφει με το Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, ένα σύγχρονο remaster. Αναμένεται μέσα στο χειμώνα για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch με βελτιωμένα τρισδιάστατα γραφικά και gameplay προσαρμοσμένο στο σήμερα.

Επιβεβαιώθηκε το Dragon’s Dogma II

Η Capcom ανακοίνωσε επίσημα την ανάπτυξη του Dragon’s Dogma 2 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια από τη διάθεση του πρώτου τίτλου στη σειρά. Ο δημιουργός Hideaki Itsuno ζήτησε συγγνώμη από τους fans που τους είχε τόσο καιρό στην αναμονή και ανακοίνωσε τα ευχάριστα. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς την διάθεση του τίτλου.

Στα ελληνικά το The Last of Us Part 1

Το ελληνικό γραφείο του PlayStation ανακοίνωσε πως το The Last of Us Part 1, το παιχνίδι που θα φέρει τον κλασικό τίτλο στην εποχή του PS5 και του PC, θα έρθει τόσο με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και με μεταγλώττιση! Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ενέργεια, καθώς οι υπότιτλοι υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις του τίτλου, αλλά οι φωνές είναι κάτι που προστέθηκε τώρα για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Το The Last of Us Part 1 αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου για το PS5.

Video Duration
1:31

Πρώτο gameplay video για το Redfall

Το νέο παιχνίδι της Arkane, το Redfall, αποκαλύφθηκε ως προς το gameplay του. Πρόκειται για ένα story driven open world single player και co-op fps από την ομάδα που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τα Prey και Dishonored (μεταξύ άλλων). Το παιχνίδι αναμένεται μέσα στο 2023.

Έρχεται το 2023 το Forza Motorsport

Η Microsoft αποκάλυψε το νέο μέρος της σειράς Forza Motorsport που θα ονομάζεται… Forza Motorsport και θα κυκλοφορήσει το 2023. Το παιχνίδι θα προσφέρει on-track ray tracing και έχει ανασχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στα δεδομένα των Xbox Series X/S, αφού θα είναι τίτλος μόνο για τις νεότερες κονσόλες, αλλά και το PC. Οι παίκτες σε Xbox One θα πρέπει να περιοριστούν στην cloud έκδοση του τίτλου.

Τον Οκτώβριο το Overwatch 2

Η ώρα της κυκλοφορίας του Overwatch 2 πλησιάζει και η Blizzard παρουσίασε τον νέο της 5v5 τίτλο στο Xbox & Bethesda Games Showcase. Θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X και Nintendo Switch στις 4 Οκτωβρίου και οι παίκτες θα μπορέσουν να διαλέξουν μια πληθώρα ηρώων.

Video Duration
2:06

Τα παιχνίδια της Riot στο Xbox Game Pass

Μια πολύ σημαντική συνεργασία ανακοίνωσαν Microsoft και Riot Games, αφού τα δημοφιλή παιχνίδια της δεύτερης (League of Legends, Legends of Runeterra, Valorant και άλλα) θα διατεθούν μέσω και της πλατφόρμας Game Pass σε PC και κινητά. Το βασικό πλεονέκτημα είναι πως θα προσφέρουν στους παίκτες έξτρα περιεχόμενο, όπως πχ. όλους τους champions.

Το Diablo 4 έρχεται το 2023 με cross-play και cross-progression

Το Diablo 4 παρουσιάστηκε με ένα νέο video και επιβεβαίωσε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο τίτλος θα εμφανιστεί σε PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και θα υποστηρίζει cross-platform και cross-progression ανάμεσα σε όλες τις εκδόσεις, καθώς και couch co-op. Μέσα από το νέο video της Blizzard παρουσιάστηκε και μια νέα class, o Necromancer

Πρώτη εκτενής ματιά στο gameplay του Starfield

Η Bethesda εκμεταλλεύτηκε το Xbox & Bethesda Games Showcase και παρουσίασε για πρώτη φορά ένα εκτενές gameplay του Starfield. To sci-fi RPG αναμένεται το 2023 και οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά αναλυτικά το πως θα δουλεύουν μερικοί βασικοί μηχανισμοί, αλλά και το πόσο θα μπορεί να ταξιδέψει και να εξερευνήσει ο παίκτης το αχανές διάστημα και τους πλανήτες του. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2023.

Video Duration
15:01

Τα Persona στο Xbox

Μια σημαντική στροφή στην ιαπωνική αγορά κάνει η Microsoft και έτσι ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Persona 3 Portable, Persona 4 Golden και Persona 5 Royal στο Xbox και το PC μέσω της υπηρεσίας Game Pass. Πρώτο από τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσει είναι το Persona 5 Royal και έρχεται στις 21 Οκτωβρίου. Λίγο μετά την ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε πως οι τίτλοι έρχονται και στις κονσόλες της Sony, σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή τους.

O Kojima στο Xbox

Μια σημαντική συνεργασία επιβεβαιώθηκε μετά από μήνες φημών και αφορά τον δημοφιλή δημιουργό Hideo Kojima. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει με τα Xbox Studios μια νέα εμπειρία που θα αξιοποιεί και θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις υπηρεσίες και την υποδομή cloud που έχει ετοιμάσει η Microsoft. Περισσότερα για το project θα μάθουμε όμως στο μέλλον.

H Team Ninja ανακοίνωσε το Wo Long: Fallen Dynasty

Ένα νέο παιχνίδι παρουσίασε στο event του Xbox και η Team Ninja. Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε το Wo Long: Fallen Dynasty, το οποίο είναι γεμάτο δράση και μάχες επιβίωσης. Δαίμονες επισκέπτονται τα Τρία Βασίλεια και οι παίκτες καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά σε πολλές και δύσκολες μάχες. Το παιχνίδι αναμένεται στις αρχές του 2023 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

Video Duration
1:28

Next-gen αναβάθμιση για τα Resident Evil 2, 3, 7

H Capcom ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η διάθεση για next-gen updates στα Resident Evil 2, Resident Evil 3 και Resident Evil 7: biohazard. Τα τρία παιχνίδια μπορούν πλέον να παίξουν στα PS5 και Xbox Series S/X σε ανάλυση 4Κ, με βελτιωμένο frame rate και με υποστήριξη για τεχνολογίες όπως το ray tracing. Όσοι έχουν αγοράσει τους τίτλους στα PS4 ή Xbox One θα μπορούν να αναβαθμίσουν στις νεότερες εκδόσεις δωρεάν.