Summer Game Fest 2022: Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις

Περίληψη: Ευχάριστα νέα για τους gaming fans, αφού στο Summer Game Fest είχαμε πολλές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για αγαπημένα αλλά και νέα games! Δες τες όλες εδώ!

Το Summer Game Fest 2022 (που αντικαθιστά τυπικά την E3 2022) ξεκίνησε με μία δίωρη παρουσίαση από τον Geoff Keighley και πολλές πρώτες παρουσιάσεις και ανακοινώσεις για τον χώρο του gaming. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

The Last of Us Part I

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς The Last of Us επιστρέφει σε μορφή remake και με την ονομασία The Last of Us Part I. Ο τίτλος αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου για το PS5, ενώ αργότερα θα έρθει και η ώρα της κυκλοφορίας για το PC. Θα φέρει σημαντικές αλλαγές στα της απεικόνισης, ενώ στην κονσόλα της Sony θα υποστηρίζει και όλες τις σχετικές τεχνολογίες απεικόνισης και αναδράσεων στο DualSense.

Video Duration
1:31

Aliens: Dark Descent

Ένα νέο Aliens videogame έκανε την εμφάνισή του και έρχεται με την ονομασία Aliens: Dark Descent. Αναπτύσσεται από την γαλλική Tindalos Interactive και περιγράφει τις περιπέτειες μιας τετραμελούς ομάδας Colonial Marines που καλείται να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο εχθρό. Το παιχνίδι αναμένεται από την Focus το 2023 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

Video Duration
2:40

The Callisto Protocol

Το The Callisto Protocol το ξέρουμε εδώ και καιρό και μάλιστα έχει κάνει εντύπωση γιατί δημιουργείται από μια νέα ομάδα και στελέχη που έχουν ασχοληθεί με το Dead Space. Η Striking Distance Studios φαίνεται πως έχει πάρει αρκετά από τα στοιχεία του τίτλου της EA και το νέο της project βασίζεται αρκετά σε στοιχεία τρόμου, βίας και καταιγιστικής δράσης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

Call of Duty: Modern Warfare II

Το Call of Duty: Modern Warfare II είναι γνωστό πως θα κυκλοφορήσει φέτος, καθώς οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν πριν από μερικές ημέρες. Στο πλαίσιο του Summer Game Fest, η Activision και η Infinity Ward αποκάλυψαν ένα νέο επίπεδο, όπου η ομάδα Task Force 141 ανεβαίνει σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και οι παίκτες βλέπουν για πρώτη φορά τη δράση κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το παιχνίδι αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series S/X.

Video Duration
8:40

Flashback 2

Το Flashback 2 ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο σε φάση σχεδιασμού και πλέον έχουμε και το πρώτο video του. Ο τίτλος αποτελεί συνέχεια της κυκλοφορίας του 1992 και την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η Microids. Θα κυκλοφορήσει σε PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S και Nintendo Switch κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα του 2022.

Fort Solis

Troy Baker και Roger Clark συμμετέχουν σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, το Fort Solis της ανεξάρτητης ομάδας ανάπτυξης Fallen Leaf. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως ένα θρίλερ που έχει στοιχεία Dead Space και πολύ γρήγορο ρυθμό δράσης. Από το trailer μάθαμε πως αναμένεται για το PC μέσω του Steam.

Routine

Το Routine το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2012 και πλέον επιστρέφει για τα καλά, βάζοντας τους παίκτες απέναντι από πολύ επικίνδυνα ρομπότ. Προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά ξέρουμε πως θα κυκλοφορήσει για PC, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S και μάλιστα θα διατεθεί από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στο Xbox Game Pass.

Stormgate

Η Frost Giant Studios ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της Blizzard και βετεράνους των σειρών StarCraft και Warcraft και παρουσίασε το νέο της sci-fi real time strategy με την ονομασία Stormgate. Το παιχνίδι θα προσφέρει τους βασικούς μηχανισμούς RTS και θα είναι διαθέσιμο σε μορφή free-to-play.

Video Duration
3:10

Marvel’s Midnight Suns

Το Marvel’s Midnight Suns ανακοινώθηκε πέρσι το καλοκαίρι στο πλαίσιο της ψηφιακής Gamescom και πλέον έχουμε ένα νέο trailer, με πολλούς πρωταγωνιστές των κόμικς, αλλά και τελική ημερομηνία κυκλοφορίας. Το παιχνίδι της 2Κ και της Firaxis αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου και οι παίκτες θα ταξιδέψουν σε μια «σκοτεινή» πλευρά του Marvel Universe.

Video Duration
2:55

Νέο multiplayer The Last of Us

Ο Neil Druckmann ανέβηκε στη σκηνή του Summer Game Fest για να ανακοινώσει για πρώτη φορά ένα νέο The Last of Us game που μάλιστα θα είναι βασισμένο στο κομμάτι του multiplayer. Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες και μάθαμε σίγουρα πως θα είναι ξεχωριστό, μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα ακολουθεί μια συγκεκριμένη ιστορία και θα έχει νέους χαρακτήρες που θα ταξιδεύουν και θα μάχονται σε μια νέα περιοχή των ΗΠΑ.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Το νέο παιχνίδι με τα Χελωνονιντζάκια το γνωρίζουμε εδώ και καιρό και πλέον μάθαμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο τίτλος της Dotemu και της Tribute Games θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch στις 16 Ιουνίου και μάλιστα θα συνδυάζει στοιχεία brawling και beat ‘em up. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα για 6-player co-op!

Video Duration
1:30

Layers of Fears

Γνωρίζαμε πως η Bloober Team ετοιμάζεται για μια ανακοίνωση σχετικά με τη σειρά Layers of Fear και όλα επιβεβαιώθηκαν. Το γνωστό στούντιο ανακοίνωσε το Layers of Fears, το οποίο θα προσφέρει στο πακέτο αγοράς σε μορφή remake το Layers of Fear, το Layers of Fear: Inheritance και το Layers of Fear 2. Θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5 και αναμένεται το 2023 για PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Gotham Knights

Το νέο παιχνίδι Gotham Knights της Warner Bros. Games αποκαλύφθηκε περαιτέρω στο Summer Game Fest. Για πρώτη φορά είδαμε εκτενώς τους μηχανισμούς μάχης του Nightwing, τη στολή του, αλλά και τα διάφορα gadgets που θα μπορεί να χρησιμοποιεί. Στο πλευρό του θα βρίσκονται ακόμη οι Batgirl και Robin, ενώ θα εμφανιστούν και άλλοι χαρακτήρες της Gotham City. Το παιχνίδι αναμένεται στις 25 Οκτωβρίου 2022 για PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S.

One Piece Odyssey

Την πρώτη ματιά είχαμε τη δυνατότητα να ρίξουμε και στο One Piece Odyssey. Η αγαπημένη σειρά manga και anime επιστρέφει στα videogames με το Thousand Sunny στο προσκήνιο και όλη τη γνωστή παρέα στη σειρά. Στο video που είδαμε παρακολουθήσαμε τους Luffy, Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Nico Robin, Franky και Brook και το σημαντικό είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα musou game, αλλά με ένα JRPG με στοιχεία εξερεύνησης και turn-based μαχών. Το παιχνίδι αναμένεται μέσα στο 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Video Duration
2:40