Assassin’s Creed Mirage, PS Plus games και επιστροφή παλιών Zelda

Περίληψη: Τα gaming news δεν σταματούν ποτέ. Οι ειδήσεις της εβδομάδας έχουν The Last of Us, Assassin’s Creed, φήμες για νέο Zelda και πολλά ακόμα!

Μπορεί η Gamescom να μας άφησε εδώ και μερικές ημέρες, αλλά οι ειδήσεις στην αγορά του gaming συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ας δούμε τις σημαντικότερες των τελευταίων ημερών.

Assassin’s Creed Mirage, αποκαλύπτεται σύντομα

H Ubisoft επιβεβαίωσε -μετά από μια σχετική διαρροή- πως το επόμενο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed θα ονομάζεται Assassin’s Creed Mirage και πως θα έχουμε νεότερα σύντομα. Η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει ένα σχετικό Ubisoft Forward livestream για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και 22.00 ώρα Ελλάδος, όπου και αναμένεται να γνωρίσουμε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο μέρος του franchise. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για ένα μικρότερης έκτασης παιχνίδι που θα εστιάζει στο κομμάτι του stealth και θα είναι πιο κοντά στις αρχικές εκδόσεις του τίτλου και όχι στις πιο σύγχρονες που εστιάζουν περισσότερο στα στοιχεία RPG.

7 λεπτά από το The Last of Us Part 1

Το The Last of Us Part 1 κυκλοφόρησε επίσημα για το PS5 και είναι χωρίς αμφιβολία είναι από τα πιο hot releases του Σεπτεμβρίου. Η Sony, λοιπόν, παρουσίασε ένα νέο video που δείχνει το gameplay σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κεφάλαιο Bill’s Town, όπου και αναλύονται από τους ανθρώπους της Naughty Dog οι βελτιώσεις και οι αλλαγές που έχουν γίνει. Το The Last of Us Part 1 είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Last of Us του PS3 που κυκλοφόρησε αρχικά το 2013 και επανήλθε remastered στο PS4 ένα χρόνο μετά. Πλέον εμφανίστηκε στο PS5 και υποστηρίζει καλύτερα γραφικά, βελτιωμένους μηχανισμούς, ταχύτερους χρόνους φορτώματος, αλλά και εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών του DualSense Controller. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί με ελληνικό μενού, ελληνικό εξώφυλλο, ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και ελληνικές φωνές που προστέθηκαν για πρώτη φορά στην παραγωγή. Η διάθεσή του ξεκίνησε για το PS5, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα και μια έκδοση για το PC, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμη η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας.

Video Duration
7:13

Halo Infinite: Ακυρώνεται το local co-op, πιο πίσω η Season 3

H 343 Industries επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών και ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα σχέδια για υποστήριξη local co-op μέσω split screen στο Halo Infinite. Το campaign co-op, η Forge beta και η Season 3 πάνε πίσω, όπως σημειώνει η εταιρεία και σε ένα νέο videο της. Το campaign co-op ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο και πλέον πάει για τον Νοέμβριο, μαζί με την Forge open beta που αναμενόταν τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά την τρίτη σεζόν περιεχομένου (Echoes Within), μεταφέρεται για του χρόνου και συγκεκριμένα για τον Μάρτιο του 2023. Η ακύρωση του local op-op αιτιολογήθηκε κυρίως με την ανάγκη αξιοποίησης πόρων σε άλλα επίπεδα.

Video Duration
31:24

Φήμη για Zelda Nintendo Direct τον Σεπτέμβριο

Η Nintendo φαίνεται πως ετοιμάζει δυναμική επιστροφή παλαιότερων παιχνιδιών στη σειρά The Legend of Zelda για τον Σεπτέμβριο. Όπως μαρτυρούν διάφοροι insiders της αγοράς, μέσα στο μήνα που διανύουμε θα ανακοινωθεί ένα νέο Nintendo Direct που θα εστιάζει στη δημοφιλή σειρά και μάλιστα αναμένεται να επιβεβαιώσει τη διάθεση των Wind Waker και Twilight Princess HD Ports για το Nintendo Switch. Μέσα σε όλα, στην ίδια παρουσίαση αναμένεται να μάθουμε και την οριστική ονομασία της επόμενης περιπέτειας της σειράς που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Τα Wind Waker και Twilight Princess εμφανίστηκαν με τη μορφή HD ports στο Wii U και φαίνεται πως θα επιστρέψουν και πάλι.

Αυτά τα παιχνίδια μπαίνουν στο νέο PS Plus τον Σεπτέμβριο

Η Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που έρχονται στο ανανεωμένο PS Plus μέσα στο μήνα που μόλις ξεκίνησε, καλύπτοντας πολλά και διαφορετικά γούστα. Αρχικά, τα μέλη του PS Plus Essential (και όλων των άλλων πακέτων) θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν τα παρακάτω τρία παιχνίδια από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου: Toem (PS5), Granblue Fantast: Versus (PS4) και Need for Speed Heat (PS4). Στον τον κατάλογο των έξτρα παιχνιδιών για τα μέλη PS Plus Premium και PS Plus Extra θα προστεθούν από τις 20 Σεπτεμβρίου τα εξής: Alex Kidd in Miracle World DX (PS5), Deathloop (PS5), Monster Energy Supercross – The Official videogame 5 (PS5), Alex Kidd in Miracle World DX (PS4), Assassin’s Creed Origins (PS4), Chicory: A Colorful Tale (PS4), Dragonball Xenoverse 2 (PS4), Monster Entery Supercross – The Official videogame 5 (PS4), Rabbids Invasion: The Interactive Show (PS4), Rayman Legends (PS4), Scott Pilgrim vs The World: The Game Complete Edition (PS4), Spiritfarer: Farewell Edition (PS4) και Watch Dogs 2 (PS4). Τέλος,  στα κλασικά games θα προστεθούν στις 20 του μήνα τα: Syphon Filter 2 (PS1), Bentley’s Hackpack (PS3), The Sly Collection (PS3), Sly Cooper: Thieves in Time (PS3), Kingdom of Paradise (PSP) και Toy Story 3 (PSP).

Video Duration
3:50

Μια αγαπημένη σειρά επαναφέρει στο προσκήνιο η Konami τις επόμενες μέρες

H Konami επιβεβαίωσε πως θα επαναφέρει σύντομα μια κλασική και αγαπημένη σειρά από την ιστορία της στο gaming. Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε όλο το ρόστερ των παιχνιδιών που θα προσφέρει στους επισκέπτες του Tokyo Game Show και μέσα σε όσα μάθαμε είναι και μια παρουσίαση διάρκειας 45 λεπτών που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου και έχει τίτλο “Konami New Release Announced”. «Ο voice actor Yuji Kaji θα βρίσκεται στη σκηνή για να παρουσιάσει στο κοινό την επιστροφή ενός game που έχει αγαπηθεί από παίκτες σε όλον πλανήτη», σημειώνει η ανακοίνωση της Konami, χωρίς να ξεκαθαρίζει κάτι παραπάνω. Οι φήμες, όπως είναι λογικό, έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν τίτλους όπως τα Castlevania, Silent Hill και Metal Gear Solid. Μένει να δούμε τι θα επιβεβαιωθεί από τα παραπάνω σε λίγες ημέρες.

UFL: Ο ανταγωνιστής των FIFA και eFootball θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει

Το βρετανικό στούντιο Strikerz Inc ανακοίνωσε την καθυστέρηση κυκλοφορίας του UFL, του νέου ποδοσφαιρικού videogame που θα έρθει να τα βάλει με τα FIFA και eFootball. Ο CEO της ομάδας, Eugene Nashilov, αποκάλυψε την εξέλιξη μέσω ενός νέου video, όπου και τόνισε πως απαιτείται παραπάνω χρόνος για να αναπτυχθούν οι σχετικοί μηχανισμοί και τεχνικές, αλλά και για να σχεδιαστεί καλύτερα ο αγώνας. Το παιχνίδι πάει πλέον για το 2023, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια παραπάνω ένδειξη. Πάντως, ο Nashilov σημειώνει πως η ανάπτυξη βρίσκεται στο 80%, οπότε ίσως και η αναμονή να μην είναι τεράστια.

Video Duration
2:05