Project Leonardo για άτομα με κινητικά προβλήματα, GT7 στο PSVR2

Περίληψη: Η προσβασιμότητα σε πρώτο πλάνο και για την Sony με το Project Leonardo. Μάθε τα πάντα για αυτό, μαζί με τα σημαντικότερα gaming news της προηγούμενης εβδομάδας.

Το 2023 ξεκινά με την δυναμική που τελείωσε η περασμένη χρονιά και οι gaming ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται με τον ίδιο ρυθμό. Την περασμένη εβδομάδα η Sony κέρδισε τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας το Project Leonardo, ένα gaming περιφερειακό για άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν μάθαμε μόνο αυτό όμως. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα gaming news των τελευταίων ημερών που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στήριξη σε άτομα με αναπηρίες από το PlayStation με το Project Leonardo

Η Sony είναι η επόμενη εταιρεία που ασχολείται με την προσβασιμότητα στα videogames μέσω του hardware και έτσι ανακοίνωσε στο πλαίσιο της CES 2023 το Project Leonardo. Το νέο περιφερειακό απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα που μπορούν να προσαρμόσουν τα πλήκτρα ελέγχου ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Οι βάσεις του Project Leonardo μπορούν να συνδεθούν με περιφερειακά τρίτων εταιρειών και στην παρούσα φάση το αξεσουάρ αυτό αναπτύσσεται σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα.

Video Duration
2:17

Πάνω από 30 εκατομμύρια οι πωλήσεις του PS5 μέχρι σήμερα

Η Sony έκανε αρκετές και σημαντικές ανακοινώσεις για το PS5 στο πλαίσιο της CES 2023 και μία από αυτές ήταν και οι πωλήσεις της κονσόλας που πλέον έφτασαν τα 30 εκατομμύρια. Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβανόμαστε πως μέσα στο τελευταίο οικονομικό έτος της ιαπωνικής εταιρείας έφτασαν στην αγορά 10,7 εκατομμύρια PS5 και πως ο στόχος είναι να φτάσουν τα 18 εκατομμύρια μέχρι και τα τέλη Μαρτίου. Μέσα σε όλα, ο Jim Ryan σημείωσε πως πλέον φαίνεται να έχουν λυθεί και τα σημαντικά ζητήματα παραγωγής και πως πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν πιο εύκολα σύστημα PS5 για να αγοράσουν.

Το Gran Turismo 7 έρχεται στο PlayStation VR2 στο λανσάρισμά του

H Sony ανακοίνωσε πως το Gran Turismo 7 έρχεται στο PlayStation VR2 και μάλιστα στο λανσάρισμα της νέας κάσκας εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, o CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, σημείωσε πως το πρόσφατο racing game θα αναβαθμιστεί δωρεάν μέσα από το PlayStation Network και θα γίνει συμβατό με το PlayStation VR2 στις 22 Φεβρουαρίου 2023, προσφέροντας τη δράση μέσα από άποψη πρώτου προσώπου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ετοιμάζεται για κυκλοφορία στο PlayStation VR2 το Beat Saber, αλλά και πως συνολικά 30 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για όσους πάρουν το νέο περιφερειακό της Sony στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Bungie και Sony εργάζονται σε πολλά projects που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη

H Bungie έχει περάσει σε νέα εποχή μετά την συμφωνία εξαγοράς που έκανε με τη Sony (έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και πλέον οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για να φέρουν στην αγορά πολλά νέα projects. Σύμφωνα με τον επικεφαλής δημιουργικού τομέα της εταιρείας ανάπτυξης, Tom Fransworth, η Bungie έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης της και το πως βλέπει την αγορά των games. Πλέον ο στόχος είναι τα live service games (σαν το Destiny 2), ενώ ετοιμάζονται και αρκετά ακόμη που θα ακολουθήσουν. Μέχρι το 2025 αναμένουμε το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της εταιρείας, ενώ η Sony έχει σημειώσει πως μέχρι τον Μάρτιο του 2026 αναμένει στην αγορά πάνω από 12 τέτοια games.

Στο πρώτο μισό του 2023 αναμένεται το Starfield, τον Μάιο το Redfall

Δύο σημαντικά παιχνίδια για τους κατόχους Xbox και φίλους της Bethesda αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους φέτος και σίγουρα θα γεμίσουν το πρόγραμμα της Microsoft. Ο λόγος για τα Starfield και Redfall που θα είναι και δύο από τα ισχυρά χαρτιά του αμερικανικού κολοσσού μέσα στο 2023 για την αγορά του gaming. Σε ό,τι αφορά το Starfield, η Bethesda έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και τοποθετήθηκε ξανά μετά τις φήμες πως θα καθυστερήσει περαιτέρω, γιατί δεν έχουμε τίποτα νεότερο μέχρι και σήμερα από την τελευταία εκδήλωση της Microsoft. Η εταιρεία σημείωσε πως δεν αλλάζει τίποτα στα όσα έχει τονίσει και οι gamers θα πρέπει να περιμένουν το πρώτο νέο IP της μετά από 25 χρόνια, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Σε ό,τι αφορά το Redfall, η ιστοσελίδα Windows Central, που έχει καλή προϊστορία με τις inside πληροφορίες, αναφέρει σε άρθρο της πως ο νέος τίτλος της Arkane θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, χωρίς να δώσει κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία. Το Redfall είναι ένα story-driven open world FPS, όπου οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν solo ή σε co-op για να εξοντώσουν ορδές βαμπίρ που επιτίθενται στην ομώνυμη πόλη.

Αναλυτής εκτιμά πως δεν θα δούμε νέο Nintendo Switch το 2023

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως μέσα στο 2023 θα δούμε ένα νέο και πιο ισχυρό Nintendo Switch, αλλά ο Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis δεν συμφωνεί με αυτό. «Δεν περιμένω νέα κονσόλα από την Nintendo το 2023. Στις προβλέψεις της εταιρείας μας, υπολογίζουμε το νέο Nintendo Switch κάπου μέσα στο 2024» και ένας από τους βασικούς λόγους είναι πως αναμένεται να αυξηθούν πολύ οι πωλήσεις του τωρινού μοντέλου με την κυκλοφορία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, που αναμένεται μέσα στο 2023 και το οποίο ψηφίστηκε ως το «Most Anticipated Game» στα πρόσφατα Game Awards 2022. Το Nintendo Switch έχει κυκλοφορήσει από το 2017 και πέραν του Nintendo Switch Lite και του Nintendo Switch OLED δεν έχουμε δει κάτι πιο ισχυρό μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον John Linneman του Digital Foundry, η Nintendo είχε προγραμματισμένη μια έκδοση της κονσόλας που θα κυκλοφορούσε στο μέσο του κύκλου ζωής του Nintendo Switch, αλλά τα σχετικά σχέδια εγκαταλείφθηκαν.

Video Duration
0:35

To World War Z έρχεται σε PS5 και Xbox Series X/S

Το World War Z: Aftermath απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας και σε κονσόλες νέας γενιάς PlayStation και Xbox. Συγκεκριμένα, η Saber Interactive ανακοίνωσε πως στις 24 Ιανουαρίου θα διατεθεί ο τίτλος για τα PS5, Xbox Series X και Xbox Series S, με τους παίκτες σε PS4 και Xbox One να μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν. Ο τίτλος θα έρθει με βελτιώσεις στον τομέα απεικόνισης και συγκεκριμένα ανάλυση 4Κ και ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Ακόμη, το upgrade θα συνοδευτεί και από ένα νέο mode, το Horde Mode XL, που θα είναι αποκλειστικό στα πιο σύγχρονα συστήματα.

Κοντά σε κυκλοφορία τον Μάρτιο το System Shock Remake

Το remake του System Shock αναμένεται μέσα στο 2023 και φαίνεται πως πλέον έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα πότε να το περιμένουμε. Η Nightdive επιβεβαίωσε πως στόχος της είναι η κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2023. Το παιχνίδι είναι σε φάση ανάπτυξης από το 2016 και μέχρι και σήμερα έχουμε ακούσει δεσμεύσεις για κυκλοφορία το 2017, το 2018, το 2020 και το 2021. Με ένα post στη σελίδα του project στο Kickstarter, η εταιρεία ανάπτυξης σημείωσε πως έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα μπροστά και πως αυτή τη φορά η απόφαση είναι οριστική.