Doctor Who: Ο Ncuti Gatwa θα είναι ο επόμενος Doctor!

Περίληψη: Η Jodie Whittaker δίνει τη σκυτάλη στον Ncuti Gatwa, ο οποίος θα υποδυθεί τον 14ο Doctor στην πολυαγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας Doctor Who.

Τον λατρέψαμε ως Eric Effiong στο Sex Education του Netflix, σύντομα θα τον απολαύσουμε στις τηλεοράσεις μας και ως Doctor! Μιλάμε φυσικά για τον Ncuti Gatwa, τον Σκωτσέζο ηθοποιό με καταγωγή από τη Ρουάντα ο οποίος, όπως ανακοίνωσε το BBC, θα αναλάβει χρέη Doctor στις επόμενες σεζόν του Doctor Who. Ο Ncuti Gatwa θα υποδυθεί την 14η μετενσάρκωση του Doctor, αντικαθιστώντας τη Jodie Whittaker, η οποία υποδύεται τον εμβληματικό χαρακτήρα από το 2017.

Το προφίλ του Ncuti Gatwa

Ο Ncuti Gatwa αναλαμβάνει το ρόλο του Doctor σε ηλικία μόλις 29 ετών. Παρότι αρκετά νέος, δεν είναι ο νεότερος ηθοποιός που θα απεικονίσει τον Doctor στη μικρή οθόνη. Ο τίτλος αυτός ανήκει στον Matt Smith, τον 11ο Doctor, που ξεκίνησε την πορεία του ως Time Lord σε ηλικία 26 ετών. Ο Ncuti Gatwa γίνεται έτσι ο δεύτερος νεότερος Doctor στην ιστορία της σειράς, μαζί με τον Peter Davison, ο οποίος ήταν επίσης 29 όταν επιλέχθηκε να παίξει τον χαρακτήρα.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Ncuti Gatwa από το ρόλο του Eric Effiong στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Sex Education του Netflix. Για 3 σεζόν έχουμε δει τον καλύτερο φίλο του Otis να αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις, τόσο στο Λύκειο του Moordale όσο και στην πραγματικότητά του έξω από το σχολείο. Αυτός είναι και ο ρόλος που τον έκανε ευρέως γνωστό, χαρίζοντάς του, μάλιστα, και το σκωτσέζικο BAFTA στην κατηγορία Best Actor in Television, αλλά και 3 υποψηφιότητες για BAFTA.

Doctor Who: Μεγάλες επιστροφές

Η ανακοίνωση της ανάληψης του ρόλου του Doctor από τον Ncuti Gatwa δεν ήταν η μόνο που πραγματοποίησε το BBC. Η επόμενη σεζόν του Doctor Who σηματοδοτεί και την επιστροφή ενός σημαντικού συντελεστή, ο οποίος έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αναβίωση της σειράς στις αρχές των ʼ00s. Ο Russell T Davies θα επιστρέψει ως ο showrunner της σειράς. Ο Davies ήταν ο πρώτος showrunner της σειράς πίσω στο 2005, όταν η σειρά επέστρεψε στην τηλεόραση έπειτα από απουσία σχεδόν 10 ετών. Η θητεία του Davies ως showrunner ξεκίνησε το 2005 και κράτησε μέχρι το 2010.

Αυτή δεν είναι η μόνη επιστροφή όμως. Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο 2023 οι David Tennant και Catherine Tate θα εμφανιστούν ξανά στο Doctor Who! Ο 10ος Doctor και η Donna Noble επανέρχονται για τα 60α γενέθλια της σειράς και τα ερωτήματα είναι πολλά! Όταν έκλεισε η ιστορία τους, ο Doctor είχε διαγράψει την μνήμη της Donna καθώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσει τη ζωή της. Άρα πώς θα συναντηθούν ξανά οι δυο τους; Άγνωστο μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να περιμένουμε το επετειακό επεισόδιο για τα 60 χρόνια της σειράς.

Οι δηλώσεις των συντελεστών

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση, ο νέος Doctor δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Ένα μείγμα βαθιάς τιμής, ενθουσιασμού και φυσικά λίγο φόβου. Αυτός ο ρόλος και η σειρά σημαίνουν τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμού, και κάθε ένας από τους απίστευτα ταλαντούχους προκατόχους μου χειρίστηκε αυτή τη μοναδική ευθύνη και το προνόμιο με τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να κάνω το ίδιο». Ο Russell T Davies συμπλήρωσε: «Ο Ncuti μας θάμπωσε, άρπαξε τον Doctor και κατέκτησε τα κλειδιά της TARDIS σε δευτερόλεπτα. Είναι τιμή μου να δουλεύω μαζί του, και απολαυστικό, ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είμαι σίγουρος ότι πεθαίνετε να μάθετε περισσότερα, αλλά προς το παρόν κρατιόμαστε, καθώς το επικό φινάλε της υπέροχης Jodie δεν έχει έρθει ακόμα. Αλλά σας υπόσχομαι ότι το 2023 θα είναι θεαματικό!»

Μία διαφορετική Rose έρχεται στο Doctor Who

Η τελευταία προσθήκη στο μελλοντικό cast του Doctor Who δημιουργεί κι άλλα ερωτήματα! Σε επεισόδια που θα προβληθούν το 2023 θα επιστρέψει ο χαρακτήρας της Rose. Δεν θα είναι η Billie Piper στο ρόλο όμως, αλλά η Yasmin Finney. Η Rose που θα δούμε σύντομα είναι μία διαφορετική εκδοχή του χαρακτήρα που είχαμε γνωρίσει ως την συνταξιδιώτη του 10ου Doctor. Ο ρόλος αυτός θα είναι μόλις ο δεύτερος στην πολύ σύντομη υποκριτική καριέρα της Yasmin Finney. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε πολύ πρόσφατα, στη σειρά Heartstoppers του Netflix, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 22 Απριλίου 2022 και είναι ανάμεσα στις Top 10 επιλογές της πλατφόρμας αυτή τη στιγμή.

Πριν έρθουν όλα αυτά στις τηλεοράσεις μας όμως, μένει ένα ακόμα επεισόδιο με την Jodie Whittaker στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το τελευταίο επεισόδιο της 13ης Doctor αναμένεται να προβληθεί φέτος το φθινόπωρο, οπότε σε αυτό περιμένουμε την επόμενη αναγέννηση του χαρακτήρα.