Δυναμικά στη Gamescom 2023 το Xbox, Nintendo Switch 2 το 2024!

Περίληψη: Φήμες για το επόμενο Switch εμφανίστηκαν, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε τα πλάνα της για τη Gamescom. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news της εβδομάδας.

Μπορεί να είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αλλά οι ειδήσεις του gaming συνεχίζουν να εμφανίζονται με ρυθμό πολυβόλου. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές της τελευταίας εβδομάδας, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη έκθεση gaming της χρονιάς, τη Gamescom 2023, στην οποία το gaming τμήμα της Microsoft θα έχει μεγάλη παρουσία.

Το μεγαλύτερο περίπτερο του Xbox μέχρι σήμερα στην Gamescom 2023

Σε αντίθεση με την E3, που φαίνεται πως οδηγείται προς εξαφάνιση από το χάρτη, η Gamescom δείχνει πως επανέρχεται με ταχείς ρυθμούς στην προ-COVID εποχή. Η γερμανική έκθεση θα έχει φέτος αρκετά παιχνίδια για τους επισκέπτες και η Microsoft άφησε ήδη πολλές υποσχέσεις. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δώσει δυναμικό «παρών» στο event που θα «τρέξει» από τις 23 έως και τις 27 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ανοίξει το βράδυ της 22ης του μήνα με το Opening Night Live και τον Geoff Keighley, ενώ τις επόμενες ημέρες το Xbox θα έχει το μεγαλύτερο περίπτερο που είχε ποτέ σε έκθεση της Γερμανίας. Πάνω από 30 games και 150 μονάδες Xbox και PC θα είναι διαθέσιμα, ενώ θα υπάρχουν και διάφορα μέρη για φωτογραφίες, mini-events, αλλά και ένας αμφιθεατρικός χώρος 300 θέσεων. Εκεί θα λάβουν χώρα διάφορες παρουσιάσεις επερχόμενων τίτλων, όπως τα Starfield και Forza Motorsport. Ακόμη, η Microsoft ανέφερε την παρουσία των Stalker 2, Payday 3, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty και Armored Core 6, καθώς και πολλών τίτλων του προγράμματος ID@Xbox. Τέλος, θα «τρέξει» και το Xbox Fan Fest, όπου οι φίλοι του Xbox θα μπορούν να επισκεφθούν το booth της εταιρείας μετά το κλείσιμο της έκθεσης.

Το Star Wars Jedi: Survivor έρχεται σε PS4 και Xbox One

Η ΕΑ ανακοίνωσε πως το Star Wars Jedi: Survivor ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει και στα συστήματα περασμένης γενιάς, δηλαδή τα PS4 και Xbox One. Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο έχουμε μια πρώτη επιβεβαίωση στο πλαίσιο των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων του γνωστού publisher. «Το Star Wars Jedi: Survivor προσφέρει ψυχαγωγία επιπέδου blockbuster, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό IP που καθορίζει την κουλτούρα του gaming», σημείωσε ο CEO της ΕΑ, Andrew Wilson, και σημείωσε πως η Respawn Entertainment δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στις last gen εκδόσεις.

Πληροφορίες πως το Nintendo Switch 2 έρχεται μέσα στο 2024

Η Nintendo ετοιμάζεται πυρετωδώς για το σύστημα επόμενης γενιάς της και το νέο Nintendo Switch, που στην παρούσα φάση ονομάζεται απλά… Nintendo Switch 2. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κονσόλα βρίσκεται στα χέρια σημαντικών συνεργατών της Nintendo και στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να βγάλει το ανανεωμένο σύστημα στην αγορά το 2024. Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η περίοδος είναι για να υπάρχει αφενός αρκετό απόθεμα και να μην εμφανιστούν τα προβλήματα των πρώτων ετών που αντιμετώπισαν τα PS5 και Xbox Series X/S και αφετέρου για να δοθεί χρόνος στα μεγάλα studios να ετοιμάσουν και τις πρώτες ΑΑΑ παραγωγές. Πληροφορίες για τη νέα κονσόλα δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη (άλλωστε είναι ελάχιστοι αυτοί που την έχουν δει μέχρι στιγμής), αλλά φαίνεται πως και αυτή θα παίζει σε portable mode, όπως το Nintendo Switch. H οθόνη του Nintendo Switch 2 θα είναι τεχνολογίας LCD (για να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη), ενώ μεγαλύτερος θα είναι και ο αποθηκευτικός χώρος. Τα παιχνίδια θα έρχονται και πάλι σε μορφή cartridge (πέραν των ψηφιακών εκδόσεων), ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη πως θα χειριστεί η Nintendo τη συμβατότητα με τις προηγούμενες γενιές.

Η Microsoft ανακοίνωσε το Stormcloud Vapor Xbox Series X/S controller

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων και ανακοίνωσε επίσημα το νέο της χειριστήριο για το Xbox Series X/S. Το Stormcloud Vapor Special Edition Controller είναι εμπνευσμένο από το πως συνδυάζεται οπτικά ο ουρανός και τα σύννεφα και κάθε ένα από τα χειριστήρια που βγαίνουν από το εργοστάσιο παραγωγής έχει το δικό του μοναδικό design. Στο πίσω μέρος έχουμε και πάλι τις ελαστικές επιφάνειες στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή επαφή με το περιφερειακό. Τέλος, με τη σύνδεσή του σε κονσόλα Xbox Series X/S, το Stormcloud Vapor Special Edition Controller θα ξεκλειδώνει και ένα ειδικό δυναμικό background.

Ανακοινώθηκε η ειδική συλλεκτική του Alone in the Dark

H THQ Nordic ανακοίνωσε τη συλλεκτική έκδοση του Alone in the Dark, του τίτλου που θα κάνει reboot τη γνωστή σειρά τρόμου. Η τιμή της θα φτάσει τα 180 δολάρια και θα βγει σε μόλις 5.000 αντίτυπα. Στο κουτί αγοράς θα περιλαμβάνεται ένα άγαλμα του Dark Man ύψους 26 εκατοστών, ένα αντίτυπο του τίτλου για PC, PS5 ή Xbox Series X/S, ένα σχετικό Steelbook Cover, μία δεύτερη μίνι φιγούρα Ostadte στα 10 εκατοστά ύψος, το The Collector’s Edition DLC Pack με έξτρα in-game περιεχόμενο (Derceto 1992 Costume Pack, Director’s Commentary Mode, Vintage Horror Filter Pack), μια πινακίδα «μην ενοχλείτε» για την πόρτα και ένα συλλεκτικό αυτοκόλλητο τοίχου. Τα πρώτα 20 αντίτυπα θα είναι διαθέσιμα από το κατάστημα της THQ Nordic στη Βιέννη, ενώ τα υπόλοιπα από το επίσημο site της THQ Nordic και επιλεγμένους συνεργάτες λιανικής σε διάφορες χώρες. Το Alone in the Dark είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X και στον τίτλο πρωταγωνιστούν οι David Harbour (Stranger Things, Black Widow) και Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) ως Edward Carnby και Emily Hartwood αντίστοιχα.

Video Duration
1:05

Το Quake II επιστρέφει σε μορφή remaster

Η QuakeCon 2023 είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο μία από τις σημαντικές της ανακοινώσεις φαίνεται πως διέρρευσε ήδη. Ο γνωστός leaker billbil-kun αναφέρει σε ανάρτησή του πως το Quake ΙΙ θα επιστρέψει σε μορφή remaster και θα κυκλοφορήσει απλά ως Quake II για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. To Quake Enhanced κυκλοφόρησε το 2021, οπότε θεωρητικά μιλάμε για κάτι αντίστοιχο. Η QuakeCon 2023 επιστρέφει μετά από 3 χρόνια με κόσμο στο Gaylord Texan Resort & Convention Center στην περιοχή Grapevine του Τέξας, από τις 10 έως και τις 13 Αυγούστου.

Νέο trailer για το Mario & Rabbids Sparks of Hope Rayman DLC

H Ubisoft δημοσίευσε ένα ακόμη trailer για το επερχόμενο Rayman DLC του Mario & Rabbids: Sparks of Hope. Το trailer αποκαλύπτει το όνομα του DLC (Rayman in the Phantom Show), το οποίο θα είναι το τρίτο και τελευταίο για το game. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου και θα έχει ως πρωταγωνιστή τον θρυλικό ήρωα της Ubisoft. Οι παίκτες θα μπορούν να τον ελέγξουν μαζί με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, ενώ τη φωνή του θα χαρίσει για άλλη μια φορά ο David Gasman.