Stranger Things: Οι κορυφαίες μουσικές στιγμές και η Spotify list

Περίληψη: Με αφορμή την 4η σεζόν του Stranger Things, θυμόμαστε τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές της σειράς, παρέα με μια ιδιαίτερη Spotify list!

Η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε σειρά, όμως, για το Stranger Things είναι κάτι παραπάνω. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για έναν ακόμη χαρακτήρα του sci-fi δράματος του Netflix. Τι θα έλεγες να θυμηθούμε τις καλύτερες μουσικές στιγμές της πολυαγαπημένης σειράς;

Προσοχή: Ακολουθούν μικρά spoilers!

H τέταρτη σεζόν του Stranger Things είναι γεγονός και μάλιστα έρχεται σε δυο μέρη. Το πρώτο έκανε πρεμιέρα -την πιο επιτυχημένη για αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix- πριν από λίγες μέρες και μας έχει αφήσει σε αναμμένα κάρβουνα, να περιμένουμε το Volume 2, το οποίο έρχεται την 1η Ιουλίου!

Η παρέα από το Hawkins της Indiana επιστρέφει και με τη βοήθεια του Vecna, του νέου και ιδιαίτερα τρομακτικού κακού της σειράς, μας δίνουν στιγμές μυστηρίου, περιπέτειας και δράσης.

Η μουσική για ακόμη μια φορά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας, όχι μόνο το κλίμα της εποχής, αλλά και λύσεις στα προβλήματα των πρωταγωνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι το Running Up That Hill της Kate Bush σκαρφάλωσε ξανά στα charts ύστερα από την επική σκηνή στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί!

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγαπητής sci-fi σειράς και για να γιορτάσουμε την επιστροφή της, συγκεντρώσαμε τις πέντε σημαντικότερες στιγμές στις οποίες ένα τραγούδι έπαιξε τον δικό του ρόλο σε αυτή!

Kate Bush – Running Up That Hill

Video Duration
4:11

Η καλύτερη σκηνή του Stranger Things. Ένα δίλεπτο που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και κατάφερε να ανεβάσει την Kate Bush στην κορυφή των Charts 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πασίγνωστου αριστουργήματός της. Η Max αποφασίζει ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της και τρέχει για να σωθεί από τον κόσμο του Vecna, λίγο πριν αυτός συνθλίψει το σώμα και τη ψυχή της! Γύρω της πέφτουν τεράστιοι βράχοι και αντικείμενα, την ίδια στιγμή που δεκάδες ευχάριστες αναμνήσεις περνούν από την οθόνη μας και της δίνουν δύναμη για να τα καταφέρει. Μια υπέροχη αλληγορία για τους λόγους που αξίζει κανείς να παλεύει, όσες δυσκολίες και αν βρίσκει μπροστά του! Παραδέξου το, δάκρυσες κι εσύ παρακολουθώντας τη σκηνή!

Η μουσική των τίτλων αρχής

Video Duration
0:54

To δίδυμο των Kyle Dixon και Michael Stein είναι μέλη του group ηλεκτρονικής μουσικής SURVIVE. Το 2014 έδωσαν κομμάτια τους για τη horror ταινία The Guest, όμως, η μεγάλη τους ευκαιρία ήρθε το 2016 όταν κλήθηκαν να γράψουν το original soundtrack για μια νέα σειρά. Έπειτα από την καθοδήγηση των δημιουργών της, οι δυο τους συνέθεσαν το αριστουργηματικό soundtrack της πρώτης σεζόν και το τραγούδι τίτλων, το οποίο, έχει πλέον κολλήσει στα μυαλά μας για πάντα! Αυτό τους μετέτρεψε στους πιο hot συνθέτες των τελευταίων ετών και χάρη στην επιτυχία της σειράς, οι SURVIVE απέκτησαν μεγάλη φήμη. Oι δυο τους εγκατέλειψαν τελικά τις πρωινές τους δουλειές για να επικεντρωθούν στη μουσική. Οι Dixon και Stein συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να γράφουν τη μουσική για κάθε νέο κύκλο του Stranger Things, συμβάλλοντας στην καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η σειρά!

The Clash – Should I Stay or Should I Go?

Video Duration
1:23

Ναι, έχουν περάσει 6 χρόνια (και μια πανδημία) από την πρώτη σεζόν και 5 από τη δεύτερη, όμως, δεν νομίζω ότι όσοι έχουν παρακολουθήσει το Stranger Things, ξέχασαν τον ρόλο που έπαιξε το τεράστιο hit των The Clash σε αυτές! Ήταν ένα από τα κομμάτια που περιείχε η κασέτα που χάρισε ο Jonathan στον μικρό του αδερφό Will. Όταν ο δεύτερος παγιδεύτηκε στο upside down, το κομμάτι αποτέλεσε δίαυλο επικοινωνίας με τους δικούς του!

Limahl - Never Ending Story

Video Duration
3:14

Σε μια από τις πιο άκυρες στιγμές της σειράς ο Dustin και το κορίτσι του, η Suzie, λίγο πριν σώσουν τον κόσμο, αποφασίζουν να τραγουδήσουν -μέσω ασυρμάτου- το συγκεκριμένο ‘80’s gem! Η φάτσα της Erica (αδερφής του Lucas) τη στιγμή που κοιτάζει τον Dustin να τραγουδάει τα λέει όλα!

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Dream a Little Dream of Me

Το συγκεκριμένο classic της Ella Fitzgerald και του Louis Armstrong έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην 4η σεζόν. Όταν η Nancy και η Robin πήγαν στο ψυχιατρικό ίδρυμα για να μιλήσουν με τον Victor Creel συνειδητοποίησαν ότι η μουσική είναι ίσως αυτό που τον έσωσε από τον Vecna! Άμεσα ενημερώνουν την υπόλοιπη παρέα και έτσι η Max (από τους κορυφαίους χαρακτήρες της σειράς) σώζεται, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. 

Χόρεψε στους ρυθμούς του Stranger Things

Οι μουσικές επιλογές που συνοδεύουν τις καθηλωτικές σκηνές του Stranger Things είναι μία και μία. Στη σειρά θα ακούσεις πολλές από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες των 80s. Wham!, Bon Jovi, Cyndi Lauper, The Police, Madonna και New Order είναι μόλις λίγοι από τους καλλιτέχνες που απαρτίζουν το soundtrack του Stranger Things. Για να γνωρίσεις - ή να θυμηθείς - τα τραγούδια που σημάδεψαν τη δεκαετία του '80 πάτα play στην Spotify playlist που ετοιμάσαμε!