Αποκαλυπτήρια για Modern Warfare III, νωρίτερα το νέο Assassin's Creed

Περίληψη: Λίγες ώρες πριν την έναρξη της φετινής Gamescom, η επικαιρότητα παραμένει «καυτή». Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα gaming news της εβδομάδας!

Τα φώτα της παγκόσμια βιομηχανίας του gaming στρέφονται στην πόλη της Κολωνίας και τη φετινή Gamescom, και η επικαιρότητα είναι, όπως αναμενόταν, πλούσια. Προ ημερών, η Activision κυκλοφόρησε το πρώτο reveal trailer για το Call of Duty: Modern Warfare III. Από πλευράς Bethesda, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Starfield αλλά και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Σε άλλες ειδήσεις, νωρίτερα καταφθάνει το καινούριο κεφάλαιο της σειράς Assassin's Creed, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα της εβδομάδας και για τους φίλους του Nintendo Switch. Ας δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές ειδήσεις των ημερών από την αγορά των video games.

Επίσημη ανακοίνωση για το Call of Duty Modern Warfare III

Η Activision ανακοίνωσε, και επίσημα πλέον, το Call of Duty Modern Warfare III μέσω ενός νέου trailer που μεταδόθηκε στον κόσμο του Warzone, αλλά και μέσω του YouTube. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου σε διάφορες εκδόσεις. Για παράδειγμα, στην Call of Duty Modern Warfare 3 Cross-Gen Bundle έκδοση θα περιλαμβάνεται, εκτός από το game, πρώιμη πρόσβαση στην open beta και στην κεντρική καμπάνια μία εβδομάδα νωρίτερα.

Video Duration
2:07

Αντίστοιχα, η Call of Duty Modern Warfare 3 Vault Edition περιλαμβάνει: πρώιμη πρόσβαση στο campaign και την open beta, το Soap Operator Pack, το Nemesis Operator Pack και δύο Weapon Vaults. Το Nemesis Operator Pack περιλαμβάνει 4 operators και συγκεκριμένα τους Captain Price, Ghost, Warden και Makarov. Η ιστορία μάς φέρνει ακριβώς μετά τα γεγονότα του Call Of Duty: Modern Warfare II. Captain Price και Task Force 141 αντιμετωπίζουν την απόλυτη απειλή, καθώς ο Makarov επεκτείνεται παντού.

Νωρίτερα η κυκλοφορία του Assassin’s Creed Mirage

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα και «μεγάλα» παιχνίδια του 2023, το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα. Η Ubisoft αποκάλυψε ότι η ανάπτυξή του ολοκληρώθηκε και πως θα διατεθεί για PC, PlayStation και Xbox στις 5 Οκτωβρίου, αντί για τις 12 του ίδιου μήνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Την αλλαγή αυτή κοινοποίησε με ανάρτησή του ο δημιουργός της σειράς, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως το παιχνίδι έγινε «χρυσό».

To Assassin’s Creed Mirage αναπτύσσεται από την Ubisoft Bordeaux, την ομάδα που δημιούργησε το Wrath of the Druids expansion του Assassin’s Creed Valhalla. Το φετινό game θα επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την εξερεύνηση και το stealth, αφήνοντας κατά μέρος τους τεράστιους κόσμους με τις ατελείωτες αποστολές.

Μικρή καθυστέρηση για το Alan Wake 2

Με μικρή καθυστέρηση θα κυκλοφορήσει το Alan Wake 2 της Remedy Entertainment, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Ο τίτλος ήταν προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου και πλέον αναμένεται μερικές ημέρες πιο μετά και συγκεκριμένα στις 27/10 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. «Ο Οκτώβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για τις κυκλοφορίες παιχνιδιών και η αλλαγή αυτή που κάναμε θα δώσει σε όλους περισσότερο χρόνο να απολαύσουν τα αγαπημένα τους games», σημείωσε χαρακτηριστικά η Remedy. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το παιχνίδι και στη Gamescom. Η βασική αλλαγή στην κυκλοφορία του Alan Wake 2 οφείλεται στον μεγάλο αριθμό games που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου.

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του Starfield

H Bethesda ανακοίνωσε πως το Starfield έγινε «χρυσό» και πως ετοιμάζεται πλέον να κυκλοφορήσει. Το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο καθυστέρησε και πλέον αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο ενός πρόσφατου Q&A, οι developers του πολυαναμενόμενου RPG έδωσαν μερικές ακόμη πληροφορίες για το τι θα συναντήσουν οι παίκτες. Συγκεκριμένα, θα προσφέρεται δυνατότητα αγοράς σπιτιού/βάσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να αγοράσουν πολλά και διαφορετικά αντικείμενα που θα μπορούν και να τα περάσουν λαθραία από τους ελέγχους. Σε κάθε σύλληψη θα υπάρχει επιλογή παραμονής στη φυλακή ή πληρωμής του αντιτίμου για να αφεθεί ο χαρακτήρας ελεύθερος και κάποιες δραστηριότητες (κυρίως εμπορικού ενδιαφέροντος) θα μπορούν να προγραμματιστούν να ολοκληρώνονται αυτόματα. Οι μάχες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε κάθε πλανήτη, ενώ θα υπάρχει τρόπος (μέσω διαλόγου) ο παίκτης να μην αντιμετωπίσει κανέναν σε κάποιους από αυτούς.

Πρώτο δείγμα γραφής του EA Sports FC 24 στο Nintendo Switch

To EA Sports FC 24 είναι το φετινό μεγάλο ποδοσφαιρικό videogame της ΕΑ και η μεγάλη αυτή αλλαγή θα φέρει χαμόγελα και στους φίλους της Nintendo. Ο τίτλος θα υποστηρίζει μια γενναία αναβάθμιση στο Nintendo Switch, όπου και για πρώτη φορά δεν θα βλέπουμε ένα «φθηνό» port, αλλά μια αρκετά «προσεγμένη» κυκλοφορία. Η έκδοση έχει ανανεωθεί πλήρως, «τρέχει» στην Frostbite Engine, ενώ θα προσφέρεται πρόσβαση και στο FIFA Ultimate Team. H EA αναφέρει πως η έκδοση του Nintendo Switch θα θυμίζει αυτές των PS4 και Xbox One, κάτι που από μόνο του αποτελεί σημαντική βελτίωση συγκριτικά με το πώς αντιμετωπιζόταν η σειρά της EA μέχρι και σήμερα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για τη συλλογή Batman: Arkham στο Nintendo Switch

Αρκετές ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήριά της, η συλλογή τίτλων Batman: Arkham έρχεται και στο Nintendo Switch μέσα στον Οκτώβριο. Η Rocksteady ανακοίνωσε πως το Batman: Arkham Trilogy θα κυκλοφορήσει για το υβριδικό σύστημα της Nintendo στις 13 Οκτωβρίου. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City και Batman: Arkham Knight, μαζί με όλα τα DLCs τους. Την ανάπτυξη της τριλογίας έχει αναλάβει η Turn Me Up Games, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε στις αντίστοιχες μεταφορές των It Takes Two, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 και Borderlands Legendary Collection.

Ανακοινώθηκε το TMNT: The Last Ronin

Άλλο ένα παιχνίδι με τα αγαπημένα μας Χελωνονιντζάκια βρίσκεται στα σκαριά, αυτή τη φορά βασισμένο στο δημοφιλές comic The Last Ronin. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε από την THQ Nordic και θα κυκλοφορήσει από την Black Forest, η οποία και προσφάτως προσέφερε το Destroy All Humans 2 Remake. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες, πέραν του ότι ετοιμάζεται για PC, PS5 και Xbox Series X/S και πως θα κυκλοφορήσει σε μετέπειτα χρονική στιγμή - χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζεται ποια θα είναι αυτή. Παρακάτω μπορείς να δεις ένα πρώτο trailer του παιχνιδιού.

Video Duration
0:46

Έρχεται νέο 3D South Park game

Η THQ Nordic ανακοίνωσε επίσης ένα νέο South Park videogame, το South Park: Snow Day. Ο τίτλος περιγράφεται ως ένα καινούριο 3D co-op adventure game στον κόσμο του South Park, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Οι Cartman, Stan, Kyle και Kenny ετοιμάζονται για νέες τρισδιάστατες περιπέτειες σε μια μέρα γεμάτη χιόνι, όπου και θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά από αποστολές. Την ανάπτυξη του game έχει αναλάβει η Question Games, (The Magic CircleThe Blackout Club). Το παιχνίδι το ακούσαμε για πρώτη φορά το 2011, όταν οι δημιουργοί της σειράς, Trey Parker και Matt Stone, είχαν ανακοινώσει πως εργάζονται σε ένα νέο τρισδιάστατο video game. Τα δύο προηγούμενα South Park games (The Stick of Truth, The Fractured but Whole) κυκλοφόρησαν αντίστοιχα το 2014 και 2017 σε συνεργασία με την Ubisoft, αποσπώντας μάλιστα ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Video Duration
1:03