Σπάει κάθε ρεκόρ το Starfield, νεότερα για Tekken 8 & Like a Dragon: Infinite Wealth

Περίληψη: Starfield, GTA και φυσικά πολλές οι ειδήσεις από το φετινό Tokyo Game Show. Ώρα να δούμε τα πιο hot gaming news της εβδομάδας που μας πέρασε!

Εβδομάδα Tokyo Game Show, η εβδομάδα που «κλείνει» και στην μεγάλη ιαπωνική έκθεση είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την αγορά του gaming. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε το release date για Like a Dragon: Infinite Wealth αλλά και ημερομηνία για την επόμενη closed beta του Tekken 8. Μετά από τέσσερα χρόνια έχουμε το πρώτο gameplay trailer για το Hotel Barcelona, ενώ σημαντικά είναι τα νεότερα και εκτός Ιαπωνίας. Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» το Starfield ενώ τα 10 του χρόνια κλείνει το κλασικό πλέον GTA 5. Πάμε να δούμε αναλυτικά όσα μας απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες!

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Like a Dragon: Infinite Wealth

Το νέο μέρος της σειράς Like a Dragon απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας, στο πλαίσιο του Tokyo Game Show. H SEGA ανακοίνωσε πως το νέο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου και παράλληλα μοιράστηκε με τους fans δύο νέα videos που παρουσιάζουν σχεδόν 15' δράσης από το game. To πρώτο από αυτά είναι ένα story trailer διάρκειας 10' που εστιάζει στην πλοκή και τους χαρακτήρες, αλλά και αφηγείται την ιστορία τους. Το δεύτερο είναι ένα πεντάλεπτο gameplay trailer που δείχνει τις δραστηριότητες που μπορεί να βρει ο παίκτης μέσα πόλη. Όσοι προ-παραγγείλουν το game θα πάρουν δωρεάν ένα Special Job Set με δύο νέες δουλειές, καθώς και το Hero’s Booster Pack που επιτρέπει στον ήρωα να αναβαθμιστεί ταχύτερα. Λίγο πριν το Like a Dragon: Infinite Wealth αναμένεται να κυκλοφορήσει και το Like a Dragon: The Man Who Erased His Name, ένα spin-off που ακολουθεί τα γεγονότα του Yakuza 6: The Song of Life. Αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Video Duration
10:04

Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια οι παίκτες του Starfield

Τεράστια επιτυχία σημειώνει ήδη το Starfield, αφού σύμφωνα με την Bethesda κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 10 εκατομμυρίων παικτών. Η γνωστή εταιρεία δημοσίευσε ένα σχετικό μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter πριν από μερικές ώρες, ευχαριστώντας το κοινό και αναφέροντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα παιχνιδιού στην ιστορία της. Κοντά σε νούμερα βρίσκεται το Starfield με το Forza Horizon 5, το οποίο ωστόσο έπιασε αυτόν τον αριθμό μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Το Starfield κυκλοφορεί για PC και Xbox Series X/S και αναδείχτηκε το πέμπτο καλύτερο game σε πωλήσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις μετρήσεις αναλυτών της αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας, πάνω από 6 εκατομμύρια παίκτες είχαν συνδεθεί στους servers και απολάμβαναν ήδη τα πρώτα τους ταξίδια στο γαλαξία, ενώ και οι πωλήσεις των Xbox Series X/S φαίνεται πως επωφελήθηκαν, αφού σε πολλές αγορές αναφέρεται άνοδος και για τα δύο συστήματα νέας γενιάς.

Νέος χαρακτήρας για το Tekken 8 και νέα closed beta στον ορίζοντα

Η Bandai Namco εκμεταλλεύτηκε το Tokyo Game Show και ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτήρα και νέα ημερομηνία μιας closed beta για το Tekken 8. O Feng Wei μπαίνει πλέον στο ρόστερ του παιχνιδιού και θα είναι playable και σε μια close beta που θα «τρέξει» τον επόμενο μήνα. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση αναμένεται από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 23 του ίδιου μήνα, ενώ στη διάθεση των παικτών θα είναι και οι Raven, Azucena, Jin, Kazuya, Jun, Paul, Law, King, Lars, Jack8, Xiao Yu, Nina, Leroy, Lili, Asuka, Hwoarang και Claudio. Στην beta θα υπάρχουν 6 πίστες μάχες. Οι Urban Square, Yakushima, Rebel Hanger, Sanctum και Arena θα επανεμφανιστούν μετά το closed network test του Ιουλίου, ενώ η Oritz Farm θα κάνει το ντεμπούτο της. Η Bandai Namco σημειώνει πως θα υπάρχουν και αλλαγές στα του gameplay, βάσει του feedback που δημιουργήθηκε από τους παίκτες. Οι εγγραφές για τη νέα beta θα ξεκινήσουν από τις 11 Οκτωβρίου μέσα από το επίσημο site και μπορούν όλοι να δηλώσουν συμμετοχή. Το Tekken 8 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου 2024 για PC, PS5, Xbox Series X/S.

Video Duration
2:13

Τα 10 χρόνια στην αγορά «έκλεισε» το GTA 5

H Rockstar Games ανακοίνωσε, ή για να το πούμε καλύτερα, υπενθύμισε σε όλους πως το GTA 5 έχει ήδη κλείσει 10 χρόνια στην αγορά των videogames. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα PS3 και Xbox 360 και έγινε επιτυχία συγκεντρώνοντας μέχρι και σήμερα πωλήσεις άνω των 160 εκατομμυρίων αντιτύπων. Το παιχνίδι ανανεώθηκε αρκετά και εμφανίστηκε ξανά σε PS4 και Xbox One, ενώ βγήκε και στην τωρινή γενιά κονσολών. Παράλληλα με την κεντρική του ιστορία, η Rockstar Games διατηρεί ζωντανό και ενεργό το community μέσω του GTA Online, ενώ όπως είναι λογικό όλοι περιμένουν κάτι νεότερο για το GTA 6.

Suda 51 και Swert65 παρουσίασαν το πρώτο gameplay του Hotel Barcelona

Οι δημιουργοί των No More Heroes και Deadly Premonition παρουσίασαν το Hotel Barcelona για πρώτη φορά το 2019. Το νέο action game των Goichi Suda και Hidetaka Suehiro αποκαλύφθηκε περαιτέρω μέσω ενός νέου gameplay trailer που δείχνει περισσότερα στοιχεία για την 2.5D δράση που λειτουργεί ως παρωδία για πολλές ταινίες splatter. Το σενάριο και η σκηνοθεσία του game ανήκει στον Suehiro και είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Suda 51. Είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Το νέο υλικό ήρθε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της παρουσίασης του Xbox στο Tokyo Game Show.

Video Duration
2:05

Προβλημάτων συνέχεια για την Crystal Dynamics

Η Crystal Dynamics, η ομάδα πίσω από τη σειρά Tomb Raider και πλέον θυγατρική της Embracer Group, ανακοίνωσε πως προχώρησε μειώσεις προσωπικού και απόλυση 10 υπαλλήλων της στο πλαίσιο ενός νέου πλάνου αναδιοργάνωσης. Στα άτομα που αποχώρησαν ήταν ο senior brand manager Nicholas Edwards (ο οποίος το ανακοίνωσε μέσω του LinkedIn), επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως οι απολύσεις αφορούν πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως το PR, το project management, το 2D art και το video editing. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο διευθυντής επικοινωνίας του studio, Adam Kahn, αλλά και η υπεύθυνη των social media Neha Nair. Η Crystal Dynamics εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα νέο Tomb Raider videogame που θα εκδοθεί από την Amazon Games, ενώ τη βοηθάει και στην ανάπτυξη του Perfect Dark Reboot τα studios της Microsoft και του Xbox. Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια των μειώσεων προσωπικού που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Embracer Group και τις θυγατρικές της.

Xbox Design Lab: Σχεδίασε το δικό σου Xbox Series X

Στο πλαίσιο μιας σειράς διαρροών που είδαν το φως της δημοσιότητας από έγγραφα της Microsoft και του Xbox στο δικαστήριο κατά της FTC, αποκαλύφθηκε -μεταξύ άλλων- πως οι ενδιαφερόμενοι gamers που ψάχνονται για ένα Xbox Series X θα μπορούν να το φέρνουν στα μέτρα τους και να σχεδιάζουν το εξωτερικό του περίβλημα μέσα από το Xbox Design Lab. Η πλατφόρμα λειτουργεί με αυτή τη λογική αυτή τη στιγμή για τα χειριστήρια και φαίνεται πως μέσα στα άμεσα σχέδια του Xbox είναι να δίνει ανάλογη δυνατότητα και για το Xbox Series X και για το Xbox Series S.