Ημερομηνία για Final Fantasy VII Rebirth, remaster για τα Tomb Raider I-III

Περίληψη: Η τελευταία εβδομάδα είχε gaming news που θα ενθουσιάσουν τους φίλους του Final Fantasy και του Nintendo Switch. Πάμε να δούμε μαζί όσα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες!

Γεμάτη με ειδήσεις από τον κόσμο του gaming ήταν η εβδομάδα που κλείνει κυρίως γιατί Nintendo και Sony διοργάνωσαν νέες online παρουσιάσεις, οι οποίες έφεραν στο προσκήνιο πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Το Final Fantasy VII Rebirth έχει επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ οι περιπέτειες της Lara Croft που απολαύσαμε στα θρυλικά τρία πρώτα Tomb Raider επιστρέφουν σε μορφή remastered. Το κλασικό Mario vs. Donkey Kong έρχεται στο Nintendo Switch, ενώ πρόσφατα είδαμε το story trailer του Avatar: Frontiers of Pandora. Ας δούμε αναλυτικά τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας!

To Final Fantasy VII Rebirth κυκλοφορεί στις 29/02

H αναβίωση του Final Fantasy VII ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως θα έρθει σε τμήματα και έτσι μετά το εξαιρετικό Final Fantasy VII Remake, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε περισσότερα για τη συνέχειά του. Όπως ανακοίνωσε η Square Enix, το Final Fantasy VII Rebirth θα κυκλοφορήσει σε δύο δίσκους Blu-ray στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από ένα νέο trailer γεμάτο gameplay και cutscenes από το παιχνίδι. Το νέο game θα κυκλοφορήσει μόνο για PS5 και μέχρι και τα τέλη Μαΐου θα είναι αποκλειστικότητα της new-gen κονσόλας. H πρώτη φορά που είδαμε το game ήταν τον Ιούνιο του 2022 και πρόσφατα μάθαμε πως το save μας δεν θα μπορεί να μεταφερθεί με τους χαρακτήρες και τα στατιστικά τους στο νέο game. Παράλληλα, η Square Enix παρουσίασε και τη συλλεκτική έκδοση που θα περιλαμβάνει μια μεγάλη φιγούρα του Sephiroth.

Video Duration
3:07

Νέο gameplay trailer για το Marvel’s Spider-Man 2

Το Marvel’s Spider-Man 2 θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα και η Sony παρουσίασε στο πρόσφατο State of Play ένα νέο gameplay trailer. Το υλικό δείχνει τον ανοιχτό κόσμο και τις νέες περιοχές του χάρτη, με την Insomniac Games να προσθέτει πλέον στις προσβάσιμες περιοχές της Νέας Υόρκης το Queens και το Brooklyn. Στο σχόλιο του video, που μπορείς να δεις παρακάτω, βρίσκεται ο senior creative director Bryan Intihar.

Το μέγεθος της Νέας Υόρκης είναι πλέον διπλάσιο, ενώ οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους και τα web-wings, έναν νέο μηχανισμό που τους επιτρέπει να πετάνε για συγκεκριμένο διάστημα και να ακολουθούν κάποια κύματα αέρα για να αιωρούνται πάνω από την πόλη. Τέλος, παρουσιάστηκε και ένα νέο trailer για την Deluxe Edition του παιχνιδιού με όλο το έξτρα υλικό της. Το Spider-Man 2 έρχεται στις 20 Οκτωβρίου 2023 για το PS5, ενώ ήδη κυκλοφορεί και μια συλλεκτική κονσόλα στα χρώματα του αγαπημένου ήρωα-αράχνη.

Video Duration
3:54

Νέα μεταλλικά χρώματα για PS5 covers και χειριστήρια DualSense

Η Sony παρουσίασε τρία νέα χρώματα για τα καλύμματα του PS5, αλλά και το χειριστήριο DualSense. Τα χρώματα αυτά έχουν ένα «απαλό μεταλλικό φινίρισμα» και θα βγουν σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, τις Volvanic Red, Cobalt Blue και Sterling Silver και θα υπάγονται στη σειρά Deep Earth collection. Η τιμή των DualSense έχει οριστεί στα €74,99, ενώ τα PS5 Covers θα πωλούνται έναντι €59,99. Τα Volcanic Red και Cobalt Blue αναμένονται στις 3 Νοεμβρίου, ενώ το Sterling Silver θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου 2024.

Video Duration
0:55

Τα τρία πρώτα Tomb Raider επιστρέφουν με βελτιωμένα γραφικά

Στο πλαίσιο του πρόσφατου Nintendo Direct ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία των Tomb Raider, Tomb Raider II και Tomb Raider III σε μια νέα συλλογή ενώ λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως το πακέτο θα διατεθεί σε όλες τις πλατφόρμες. Το Tomb Raider I-III Remastered αναμένεται στις 14 Φεβρουαρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και θα προσφέρει όλα τα παιχνίδια μαζί με τα expansions και τα μυστικά τους επίπεδα. Οι παίκτες θα μπορούν να τα απολαύσουν τόσο με τα αρχικά τους γραφικά (γεμάτα πολύγωνα), αλλά και με το βελτιωμένο φίλτρο που τα φέρνει λίγο πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή. Το πακέτο αυτό έρχεται παράλληλα με την ανάπτυξη του νέου Tomb Raider που ετοιμάζεται από την Crystal Dynamics για να κυκλοφορήσει με τη χρήση της Unreal Engine 5.

Video Duration
1:06

Remaster και για το Paper Mario: The Thousand-Year Door

Η Nintendo ανακοίνωσε ένα HD remaster για το Paper Mario: The Thousand-Year Door. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το 2024, δύο δεκαετίες μετά την αρχική του διάθεση για το GameCube. To αρχικό game έγινε αμέσως cult και θεωρείται από τα κορυφαία RPG στη σειρά των Mario games. Η βαθμμολογία του ινήθηκε κοντά στο 87/100 και κέρδισε μέχρι και το τότε DICE Award. Ο ήρωας καλείται να σώσει την Peach από μια ομάδα εξωγήινων με την ονομασία X-Nauts. Δες πως έχει μεταφερθεί στο Nintendo Switch μέσα από το νέο trailer.

Video Duration
2:36

To Princess Peach Showtime ανακοινώθηκε!

Η πριγκίπισσα Peach αποκτά το δικό της video game και πλέον έχουμε και το τελικό όνομα, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η Nintendo ανακοίνωσε το Princess Peach Showtime για τις 22 Μαρτίου 2024 και η γνωστή πρωταγωνίστρια θα πρέπει να προστατέψει τα toads και να σώσει τον κόσμο από το χαμό που προκαλούν οι εχθρικές μονάδες. Με τη βοηθό της Stella, η πρωταγωνίστρια θα πρέπει να διασχίσει αρκετές πίστες, να αντιμετωπίσει εχθρούς και να φτάσει στο τέλος της περιπέτειας. Η Stella μπορεί να την μεταμορφώσει σε διάφορες μορφές (με τη λογική των Kirby games) και μπορεί π.χ. να δεις την Peach να κρατάει ένα σπαθί και με αυτό να εξοντώνει τους αντιπάλους. Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι της Peach μετά το Super Princess Peach του Nintendo DS που κυκλοφόρησε το 2005.

Video Duration
2:39

Το κλασικό Mario vs. Donkey Kong έρχεται στο Nintendo Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε την επιστροφή ενός ακόμη κλασικού videogame. Το Mario vs. Donkey Kong που κυκλοφόρησε στο Game Boy Advance το 2004 έρχεται στο Nintendo Switch στις 16 Φεβρουαρίου του 2024. Το 2D platformer με τους πολλούς γρίφους θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού game και θα προσφέρει και νέες λειτουργίες όπως co-op gameplay. Η ιστορία θέλει τον Donkey Kong να έχει κλέψει διάφορα mini-Mario παιχνίδια και ο Mario να ψάχνει τρόπο να τα πάρει πίσω. Το Mario vs. Donkey Kong είναι ο διάδοχος του Donkey Kong που κυκλοφόρησε το 1994 στο Game Boy.

Video Duration
1:52

Story trailer για το Avatar: Frontiers of Pandora

Μπορεί η Ubisoft να μην έχει κάνει κάποια πρόσφατη ανακοίνωση για το Avatar: Frontiers of Pandora, ωστόσο η Sony παρουσίασε στο State of Play ένα νέο video και συγκεκριμένα το story trailer του. Το επερχόμενο open world FPS της γαλλικής εταιρείας θα προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Pandora και να χρησιμοποιήσουν και διάφορα πλάσματα για να διασχίσουν τις πίστες. Η μάχη θα είναι πρωταγωνιστής στο gameplay και θα πρέπει να περιμένετε το παιχνίδι για PC, PS5 και Xbox Series X/S στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Video Duration
2:26