Αυτό είναι το νέο PS5, προχωράει η εξαγορά της Activision Blizzard

Περίληψη: Sony και Microsoft «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον, με νέες κονσόλες αλλά και σημαντικές ειδήσεις. Ώρα να δούμε τα gaming news που μας απασχόλησαν την τελευταία εβδομάδα!

Στραμμένα στη Sony παραμένουν τα φώτα της παγκόσμιας gaming κοινότητας. Μετά την ανακοίνωση του PlayStation Portal και την είδηση της αποχώρησης του επί χρόνια επικεφαλής Jim Ryan, αυτή την εβδομάδα είχαμε την παρουσίαση ενός νέου PS5, το οποίο όπως μάθαμε πρόκειται να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Η Sony ανακοίνωσε επίσης την προσθήκη μιας εφαρμογής για ταινίες στο PS5 και PS4, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερες επιλογές διασκέδασης στις δημοφιλείς της κονσόλες. Σημαντικές ειδήσεις όμως έχουμε και από την πλευρά της Microsoft γύρω από την περιβόητη υπόθεση εξαγοράς της Activision Blizzard. Έλα να δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές gaming ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε.

Η Sony παρουσίασε το νέο PS5

Φημολογούταν εδώ και αρκετούς μήνες πως η Sony εργάζεται σε ένα νέο και πιο λεπτό PS5 και η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα μέσα στην εβδομάδα. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το «νέο PS5» (και όχι PS5 Slim) που θα κυκλοφορήσει και αυτό σε δύο εκδόσεις, το PS5 και το PS5 Digital. Οι κονσόλες έρχονται με πιο σύγχρονο σχεδιασμό, πιο λεπτό design, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1ΤΒ και 30% μικρότερο όγκο. Το βάρος τους έχει μειωθεί αντίστοιχα κατά 18% και 24%, ενώ η πιο σημαντική αλλαγή είναι πως όσοι αγοράσουν το PS5 Digital θα μπορούν να αποκτήσουν το Ultra HD Blu-ray Disc Drive στην τιμή των €120 και να το προσθέσουν μόνοι τους (μαζί με το αντίστοιχο καπάκι). Η διάθεση των νέων PS5 θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η παραγωγή στα εργοστάσια της Sony θα εστιάσει μόνο σε αυτές τις νέες εκδόσεις.

Video Duration
0:21

Η τιμή του νέου PS5 ορίστηκε στα €549,99 και του νέου PS5 Digital στα €449,99. Στο πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνεται ένα stand για κάθετη τοποθέτηση, ενώ αυτό για την οριζόντια θα πωλείται ξεχωριστά στα €29,99. Σε ό,τι αφορά τα covers για τα νέα μοντέλα, αυτά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείς να δεις (σε επίπεδο μεγέθους) τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις.

Ανοικτός ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας ήταν το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί για να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft. Μετά από δικαστικές διαμάχες που κράτησαν σχεδόν 20 μήνες, η CMA έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ιστορική εξαγορά, ειδικά και μετά την τελευταία τροποποίησή της. Το CMA συμφώνησε να ξεκινήσουν και τυπικά οι διαδικασίες, μετά και από την πώληση των δικαιωμάτων του cloud gaming για τις αγορές εκτός ΕΕ στην Ubisoft. Με αυτόν τον τρόπο, η αρχή εξασφάλισε πως δεν θα δημιουργηθεί μονοπώλιο σε αυτήν την κατηγορία της αγοράς. Η Microsoft και η Activision δήλωσαν ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα και στο επόμενο διάστημα αναμένεται θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το ζήτημα, όπως το ποια παιχνίδια και αν θα κρατηθούν αποκλειστικά σε κονσόλες Xbox, το πώς θα κυκλοφορούν τα Call of Duty - και άλλα franchises - στο PlayStation και τα συστήματα της Nintendo και αρκετά ακόμη.

Νέο πακέτο Xbox Series S με συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate

Η Microsoft ακόμη ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο για το Xbox Series S. Το Xbox Series S Starter Bundle θα κυκλοφορήσει επίσημα σε όλες τις αγορές του πλανήτη από τις 31 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει μια κονσόλα Xbox Series S με 512GB σκληρό δίσκο, ένα ασύρματο χειριστήριο και μία τρίμηνη συνδρομή στο Xbox Game Pass Ultimate. Η τιμή του έχει οριστεί στην τιμή που πωλείται η σκέτη κονσόλα αυτή τη στιγμή στις περισσότερες αγορές. Δεν έχει ξεκαθαριστεί προς το παρόν αν το Starter Bundle θα είναι μια προσφορά περιορισμένου χρόνου ή αν θα είναι πλέον το βασικό πακέτο για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στην αγορά των new-gen συστημάτων με την πιο προσιτή λύση.

Εφαρμογή για ταινίες της Sony στις κονσόλες PS4 και PS5

H Sony ανακοίνωσε την προσθήκη μιας νέας εφαρμογής της Sony Pictures στα PS4 και PS5, όπου και οι συνδρομητές των δύο πιο ακριβών πακέτων για το PS Plus θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από ταινίες. Η εφαρμογή ονομάζεται Sony Pictures Core και θα προσφέρει και δυνατότητες ενοικίασης και αγοράς για πάνω από 2000 ταινίες της Sony Pictures, όπως τα Spider-Man: Across the Spider-Verse, Spider-Man: No Way Home, Uncharted, The Equalizer, No Hard Feelings, Bullet Train και Ghostbusters: Afterlife. Τα μέλη του PS Plus θα έχουν πρόσβαση και σε μια βάση 100 ταινιών που θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα προσφέρονται δωρεάν για streaming. Στο πρώτο κύμα, οι ταινίες θα περιλαμβάνουν τα Looper, Kingsglaive: Final Fantasy XV, Elysium και Resident Evil Damnation, ενώ στην πορεία θα προσφέρονται και αποκλειστικές πρώτες προβολές για νέες παραγωγές, όπως πχ. το Gran Turismo.

Cyberpunk 2077: Voice actor που έχει φύγει από τη ζωή επέστρεψε μέσω AI

Η CD Projekt RED χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να «δώσει ξανά ζωή» στον Milogost Reczek που έχει πεθάνει. Ο Reczek έκανε την πολωνική φωνή του Viktor Vektor στο Cyberpunk 2077, αλλά έφυγε από τη ζωή το 2021. Η εταιρεία έψαχνε τρόπο να δει πως θα τον επαναφέρει για τις ανάγκες του Phantom Liberty expansion που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μία από τις προτάσεις ήταν να βρει νέο voice actor που θα έγραφε ξανά και όλες τις προηγούμενες ατάκες του χαρακτήρα από το βασικό game. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό μιας και η φωνή του είχε δεθεί με τον χαρακτήρα και έτσι χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.

Το Silent Hill: Ascension έρχεται τον Οκτώβριο

To Silent Hill: Ascension, το νέο μέρος της δημοφιλούς σειράς τρόμου, έρχεται στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Η νέα αυτή εμπειρία (δεν θα είναι παραδοσιακό videogame) θα κάνει πρεμιέρα στο βράδυ της ημέρας εκείνης και σύμφωνα με τη δημιουργό Genvid Technologies, θα προσφέρει μια μίξη στοιχείων ζωντανής μετάδοσης προγράμματος με videogame. Το κοινό θα αποφασίζει για την εξέλιξη της ιστορίας και τις κινήσεις κάθε χαρακτήρα με πάρα πολλούς να επιστρέφουν από παλιότερα παιχνίδια της σειράς. Ο τρόμος και πολλά τέρατα απαρτίζουν τα βασικά στοιχεία της παραγωγής που αναμένεται σε υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Video Duration
1:26

Το Call of Duty Warzone Mobile πάει για το 2024

Ακόμα ένα ενδιαφέρον νέο μας έρχεται από την πλευρά της Activision. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως καθυστερεί την κυκλοφορία του Call of Duty Warzone: Mobile, το οποίο και πάει πλέον για το 2024. Το παιχνίδι αναμενόταν φέτος για iOS και Android, τελικά όμως όπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη άνοιξη. Ανακοινώθηκε αρχικά τον περσινό Σεπτέμβριο και το πρότζεκτ έχουν αναλάβει οι Activision Shanghai, Beenox, Digital Legends και Solid State Studios. Αξίζει να σημειώσουμε πως περισσότεροι από 45 εκατομμύρια παίκτες έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το game και έχουν κάνει προ-εγγραφή. Η Activision ανακοίνωσε ακόμη ότι πέρα από το χάρτη Verdansk, θα εμφανιστεί σε κινητά και για πρώτη φορά το Rebirth Island.