Παρελθόν από τη Sony o Jim Ryan, σε PC & PS5 η Complete Edition του Horizon Forbidden West

Περίληψη: Τέλος εποχής για τη Sony, με τον Jim Ryan να αποχωρεί μετά από τρεις δεκαετίες. Ας δούμε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα.

Η Sony ήταν η πρωταγωνίστρια της εβδομάδας που μας πέρασε, με τις ειδήσεις από τους κόλπους της ιαπωνικής εταιρείας να είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Μετά από τρεις δεκαετίες στο δυναμικό της Sony Interactive Entertainment, ο Jim Ryan ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου και CEO της εταιρείας. Περνώντας στα αμιγώς gaming θέματα, η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Complete Edition του Horizon Forbidden West για PC και PS5, ενώ είδαμε επίσης φρέσκο «υλικό» για τα πολυαναμενόμενα Final Fantasy VII Rebirth και Super Mario Bros. Wonder. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news της εβδομάδας!

Αποχωρεί ο Jim Ryan από τη Sony Interactive Entertainment

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment και ο άνθρωπος που οδήγησε το PS5 στην κυκλοφορία, ο Jim Ryan, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία τον Μάρτιο του 2024. Ο Ryan βρίσκεται στην Sony εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και έχει περάσει από αρκετές θέσεις ευθύνης. Στη θέση του θα μπει ο Hiroki Totoki, ο οποίος θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει ορισμένα από τα νέα του καθήκοντα μέσα στον Οκτώβριο. Από την 1η Απριλίου 2024 θα αναλάβει πλήρως τη θέση του CEO και θα συνεργάζεται στενά με τον Kenichiro Yoshida και όλη τη διοικητική ομάδα του Sony Group Corporation. Ο Jim Ryan προσελήφθη στη Sony Interactive Entertainment Europe το 1994, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου. 

Έρχεται σε PC και PS5 το Horizon Forbidden West Complete Edition

Η Guerilla Games και η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Horizon Forbidden West Complete Edition. Η πληρέστερη αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει αρχικά για το PS5 στις 6 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση του PC (μέσω Steam και Epic Games Store) στις αρχές του 2024. Την μεταφορά της παραγωγής στους υπολογιστές θα αναλάβει η Nixxes Software, η οποία έχει μακρά πορεία σε τέτοια projects. Στο νέο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνεται το πλήρες game, το Burning Shores Expansion, το soundtrack σε ψηφιακή μορφή, ένα ψηφιακό art book, το Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk Digital Comic Book, έξτρα πόζες και βαψίματα προσώπου για το Photo Mode, αλλά και τα παρακάτω αντικείμενα που ξεκλειδώνονται στην πορεία της ιστορίας: Carja Behemoth Elite Outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite Outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike Piece και Resources Pack.

Video Duration
1:05

«Φρέσκο» υλικό από το Final Fantasy VII Rebirth

Το Tokyo Game Show 2023 έφερε στο προσκήνιο αρκετό υλικό από το Final Fantasy VII Rebirth μέσα από ένα νέο τριαντάλεπτο gameplay video. Το gameplay της Square Enix εστίασε κυρίως στα mini-games που είναι διαθέσιμα στα Grasslands, καθώς και διάφορες άλλες δραστηριότητες που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παίκτες στην πορεία τους. Στο stage της έκθεσης ανέβηκε ο director του παιχνιδιού Naoki Hamaguchi, σημειώνοντας πως ο χάρτης θα είναι αρκετά μεγάλος. Το Final Fantasy VII Rebirth είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το PS5.

Video Duration
75:05

Νέο trailer για το Super Mario Bros. Wonder

Το νέο παιχνίδι Super Mario Bros. έρχεται σε μερικές εβδομάδες και η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα trailer του. To Super Mario Bros. Wonder αναμένεται στις 20 Οκτωβρίου για το Nintendo Switch και στο εξάλεπτο gameplay video βλέπουμε το πως ο Mario και η παρέα του μπορούν να εξελιχθούν, να πάρουν τα νέα power-ups και να διασχίσουν όλα τα επίπεδα, προσπερνώντας όλες τις προκλήσεις.

Video Duration
6:36

Στις 2 Νοεμβρίου το The Talos Principle 2

Το The Talos Principle 2 ανακοινώθηκε από τις Devolver Digital και Croteam πως θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου 2023. Το νέο game της σειράς θα διατεθεί σε PC και κονσόλες και για άλλη μια φορά θα βάλει τους παίκτες μπροστά σε πάρα πολλούς γρίφους, νέες ρομποτικές μονάδες και καταστάσεις που θα απαιτούν γρήγορες αντιδράσεις. Η ιστορία είναι «φρέσκια», υπάρχουν πολλά περισσότερα μυστήρια για εξερεύνηση, καθώς και γρίφοι που θα μας απασχολήσουν για αρκετές ώρες και πιθανότατα θα μας δυσκολέψουν αρκετά. Τέλος, αναμένουμε και κάποιες νέες ιδέες στα του gameplay. Περισσότερα μπορείς να δεις στο παρακάτω νέο trailer.

Video Duration
1:02

To Red Dead Redemption 2 έρχεται (και) στο Nintendo Switch

Μπορεί η Rockstar Games να μην έχει κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, αλλά το Red Dead Redemption 2, φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει και για το Nintendo Switch. Κάτι τέτοιο εντοπίστηκε από χρήστη στο site της Rockstar Games, όπου και έχει προστεθεί η υβριδική κονσόλα της Nintendo. To παιχνίδι κυκλοφόρησε για το PS4 και το Xbox One τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ το 2019 έγιναν διαθέσιμες οι εκδόσεις για το PC και το Google Stadia. Μέχρι και προσφάτως, η Take Two είχε ανακοινώσει πως πούλησε πάνω από 55 εκατομμύρια αντίτυπα και μένει να δούμε πως θα μεταφερθεί η παραγωγή στο πιο αδύναμο hardware της Nintendo.

Νέα ημερομηνία για το Banishers: Ghosts of New Eden

H Focus Entertainment και η DON’T NOD ανακοίνωσαν μια μικρή καθυστέρηση για το Banishers: Ghosts of New Eden. Το νέο action RPG ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2023. Τελικά όμως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 13 Φεβρουαρίο του νέου έτους, όταν και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Η ομάδα ανάπτυξης δήλωσε ειλικρινώς πως πήρε αυτήν την απόφαση για να μην πέσει το λανσάρισμα πάνω σε άλλες παραγωγές, από τη στιγμή που το φετινό φθινόπωρο είναι από τα πιο γεμάτα σε κυκλοφορίες που έχουμε δει διαχρονικά στη βιομηχανία του gaming.

Video Duration
1:35

O Hideki Kamiya αποχωρεί από την PlatinumGames

Ο director των Bayonetta και Wonderful 101, Hideki Kamiya, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την PlatinumGames τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος σημείωσε πως φεύγει από την εταιρεία, ενώ θα συνεχίσει να φτιάχνει games και να ασχολείται με την αγορά. Η εταιρεία σημείωσε από την πλευρά της πως είναι χαρούμενη που συνεργάστηκε ο δημιουργός μαζί της και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Ο Kamiya ήταν ένας εκ των ιδρυτών της PlatinumGames, η οποία μπήκε στη ζωή μας το 2006. Η καριέρα του ξεκίνησε στην Capcom και στα παιχνίδια Resident Evil 2, Devil May Cry, Okami και Viewtiful joe.

To Achilles: Legends Untold έρχεται στις 2 Νοεμβρίου

Άλλοι ένα παιχνίδι με… άρωμα Ελλάδος έρχεται μέσα στη χρονιά. Η Dark Point Games ανακοίνωσε πως το νέο της action RPG Achilles: Legends Untold θα βγει από τη φάση Early Access και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S στις 2 Νοεμβρίου, ενώ οι εκδόσεις PS4 και Xbox One θα ακολουθήσουν αργότερα σε ημερομηνία που δεν είναι ακόμη γνωστή. Το παιχνίδι μπήκε σε φάση Early Access στις 12 Μαΐου του 2022. Στο παιχνίδι καλούμαστε να αναλάβουμε το ρόλο του Αχιλλέα, να τον ενισχύσουμε, να τον δυναμώσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται στο δρόμο μας.

Video Duration
1:16