Επιστρέφει η BlizzCon, πατέντα για νέα κονσόλα από τη Nintendo

Περίληψη: Η ετήσια έκθεση της Blizzard είναι προ των πυλών, όπως και η επόμενη portable κονσόλα της Nintendo. Ώρα να δούμε παρέα τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας!

Οι εξελίξεις στο χώρο του gaming τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς και αυτή την εβδομάδα, με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις από νέους τίτλους, κονσόλες και εκθέσεις. Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η BlizzCon ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχτεί το κοινό με φυσική παρουσία. Η εμβληματική έκθεση επιστρέφει στον απόηχο της εξαγοράς της Blizzard Activision από τη Microsoft, και το ενδιαφέρον των gamers δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ενδιαφέροντα είναι τα νέα και από το στρατόπεδο της NintendoΗ ιαπωνική εταιρεία φαίνεται πως ετοιμάζει μια νέα φορητή κονσόλα με διπλό σύστημα οθόνης, εν αναμονή και των ανακοινώσεων για το Nintendo Switch 2. Ας δούμε αναλυτικά όσα προηγήθηκαν και έπονται τις επόμενες μέρες.

Νέα πατέντα της Nintendo για gaming κονσόλα με δύο οθόνες

Μία νέα πατέντα που καταχωρήθηκε από την Nintendo δείχνει μια νέα συσκευή με δύο οθόνες που μπορεί να ανοίξει στα δύο. Η καταχώρηση έγινε τον περσινό Νοέμβριο αλλά εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες και η απεικόνισή της θυμίζει κάτι σαν το Nintendo 3DS. Σε αντίθεση με την συγκεκριμένη παλαιότερη κονσόλα, η νέα πατέντα δείχνει μια συσκευή που μπορεί να χωριστεί στη μέση για να επιτρέψει ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο παικτών. Προς το παρόν εικάζεται πως πρόκειται για ένα αμιγώς φορητό σύστημα και όχι κάτι σαν το Nintendo Switch με υβριδικό χαρακτήρα. Η μία οθόνη παραμένει στραμμένη προς το εξωτερικό τμήμα όταν κλείνει και μπορεί να λειτουργεί συνεχώς. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε περισσότερα νέα, καθώς η αγορά περιμένει από βδομάδα σε βδομάδα τις ανακοινώσεις για το Nintendo Switch 2.

Ξεκινάει η BlizzCon 2023

Η BlizzCon 2023, η ετήσια έκθεση της Blizzard με όλες τις ανακοινώσεις για τις βασικές της σειρές, ξεκινάει τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για το πρώτο event της εταιρείας μετά το 2019 και τον COVID και η εκδήλωση αποκτά αυτομάτως μεγάλο ενδιαφέρον. Το event θα χωριστεί σε δύο ημέρες και θα λάβει χώρα στον κλασικό εκθεσιακό χώρο του Anaheim στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου το βράδυ (για την Ελλάδα) και θα πάει μέχρι και την Κυριακή τα ξημερώματα. Έχουν προγραμματιστεί 11 panels που θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω YouTube και Twitch (χωρίς την ανάγκη αγοράς εισιτηρίου) και σίγουρα θα μάθουμε πράγματα για τα World of Warcraft, World of Warcraft Classic, Hearthstone και Overwatch 2. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής (σε ώρες Ελλάδος).

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

  • 20.00 Opening Ceremony
  • 22.30 World of Warcraft: What’s Next
  • 23.30 Overwatch 2: Deep Dive

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

  • 00.30 WoW Classic: What’s Next
  • 01.30 Hearthstone: What’s Next
  • 02.30 Warcraft Rumblings
  • 21.00 World of Warcraft: Deep Dive
  • 22.30 Overwatch 2: What’s Next
  • 23.30 Diablo 4: Campfire Chat

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

  • 01.45 Community Night
  • 03.15 LE SSERAFIM Appearance

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που ακολουθεί την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Νέο μεγάλο update για το Gran Turismo 7

Μετά από μια πρώτη ανάρτηση του Kazunori Yamauchi, δημιουργού της σειράς Gran Turismo και επικεφαλής της Polyphony Digital, το γνωστό racing game της Sony ενημερώθηκε και έφερε πολλά νέα χαρακτηριστικά για τους παίκτες. Το σημαντικό Spec II update είναι διαθέσιμο για τον τίτλο και ειδικά στο PS5 αλλάζει πάρα πολλά στο gameplay. Αρχικά, προσθέτει το τετραπλό co-op στην έκδοση της new-gen κονσόλας, αλλά και το Lake Louise Snow Circuit με διαφορετικές διαδρομές, 7 νέα οχήματα, ενίσχυση των Quick Races με την Sophy AI, 50 νέα challenges και ένα νέο Couch Mode. Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο παρακάτω video.

Νέο 18λεπτο gameplay trailer για το co-op του Little Nightmares III

To Little Nightmares III ήταν από τις σημαντικές αποκαλύψεις της Bandai Namco τους τελευταίους μήνες και ολοένα και περισσότερο υλικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το νέο παιχνίδι της σειράς θα κυκλοφορήσει το 2024 και η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε άλλα 18 λεπτά δράσης, αυτή τη φορά με έμφαση στο co-op. Ο νεότερος τίτλος του franchise ανακοινώθηκε στην Gamescom 2023 και στο Opening Night Live με τον Geoff Keighley και πλέον μεταφέρεται σε άλλη ομάδα ανάπτυξης, αφού φεύγει από την Tarsier Studios για να πάει στην Supermassive Games. Για όσους δεν θυμούνται, η Supermassive είναι η ομάδα πίσω από τα Until Dawn και The Dark Pictures Anthology. Οι νέοι ήρωες του τίτλου είναι οι Low και Alone, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί σε έναν τρομακτικό κόσμο και πρέπει να βρουν τρόπο να ξεφύγουν. Το gameplay θα είναι διαφορετικό, αφού ο Low θα έχει στην κατοχή του τόξο και βέλος, τα οποία θα μπορεί να μετατρέψει μέχρι και σε σχοινί για να κρεμιέται. Το Little Nightmares ΙΙΙ είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει σε PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και S μέσα στο 2024.

Video Duration
18:06

Η Microsoft μπλοκάρει τα ανεπίσημα χειριστήρια στις κονσόλες Xbox

H Microsoft και το Xbox ξεκίνησαν έναν σημαντικό αγώνα κατά των ανεπίσημων χειριστηρίων που κάποιοι χρήστες συνέδεαν στις κονσόλες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, όσοι χρησιμοποιούν στις κονσόλες περιφερειακά που δεν έχουν την επίσημη άδεια της αμερικανικής εταιρείας θα λαμβάνουν ένα μήνυμα λάθους από το λειτουργικό και λίγο μετά, το περιφερειακό αυτό δεν θα υποστηρίζεται καν. Η αμερικανική εταιρεία τοποθετήθηκε και επίσημα και τόνισε πως τα μη εξουσιοδοτημένα χειριστήρια μπορούν να καταστρέψουν την εμπειρία gaming. Αντίστοιχα, τόνισε πως τα επίσημα περιφερειακά έχουν όλα τα standards που έχει ορίσει η Microsoft για θέματα επιδόσεων και ασφάλειας. Εδώ μπορείς να βρεις μια πλήρη λίστα με τα επίσημα υποστηριζόμενα περιφερειακά του Xbox.

Τέλος η εφαρμογή του Twitch στο Nintendo Switch

Σύντομα, η επίσημη εφαρμογή του Twitch για το Nintendo Switch θα σταματήσει να υποστηρίζεται. Το app επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθήσουν, αλλά όχι να μεταδώσουν περιεχόμενο (όπως στα Xbox και PlayStation). Οι νέοι χρήστες δεν θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή στο Nintendo eShop από τις 6 Νοεμβρίου, ενώ όλοι οι υπάρχοντες θα χάσουν πρόσβαση στις 31 Ιανουαρίου 2024. Όπως φαίνεται, η πρόταση του Twitch για θέαση μέσα από το Nintendo Switch ίσως και να μην αξιοποιήθηκε κατάλληλα από αρκετούς κατόχους της κονσόλας. Ως εκ τούτου, κρίθηκε ασύμφορη η υποστήριξή του και έτσι καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση.

H Atari εξαγόρασε την Digital Eclipse

Μία κίνηση επένδυσης στο μέλλον του gaming με άρωμα παρελθόντος έκανε η Atari. H γνωστή εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει την Digital Eclipse, το studio που κυκλοφόρησε πρόσφατα τα Atari 50: The Anniversary Celebration και The Making of Karateka. Η Digital Eclipse ιδρύθηκε το 1992 και έχει ασχοληθεί με αρκετά projects, όπως η μεταφορά arcade games σε φορητές κονσόλες και PlayStation. Το 2003 μετονομάστηκε σε Backbone Entertainment μετά από μια εξαγορά, προτού αναβιώσει με το original όνομά της, όταν το brand εξαγοράστηκε από πρώην εργαζόμενους το 2015. Η εταιρεία έχει δουλέψει ακόμη στα Blizzard Arcade Collection, Street Fighter: 30th Anniversary, Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection.

Video Duration
1:42