Κυκλοφορεί το Marvel's Spider-Man 2, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard

Περίληψη: Αναμονή τέλος! Το Marvel's Spider-Man 2 κυκλοφορεί και ο νέος τίτλος της Insomniac υπόσχεται για άλλη μια φορά ασταμάτητη super-hero δράση.

Χωρίς αμφιβολία, ο Οκτώβριος ήταν από τους πιο δυνατούς gaming μήνες, «γεμάτος» με κυκλοφορίες που θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Assassin's Creed Mirage, Forza Motorsport, Batman: Arkham Trilogy άνοιξαν δυνατά το μήνα. Σήμερα, υποδεχόμαστε τα πολυαναμενόμενα Marvel's Spider-Man 2 και Super Mario Bros. Wonder μαζί με τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις.

Έφτασε η ώρα του Marvel’s Spider-Man 2

H νέα μεγάλη κυκλοφορία της Insomniac Games είναι γεγονός. Το Marvel’s Spider-Man 2 είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα Public, και μαζί με τις περιπέτειες του «ανθρώπου-αράχνη» αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε όσα μάθαμε τις τελευταίες μέρες. Η Sony δημοσίευσε το επίσημο launch trailer που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε όλα όσα φέρνει το νέο παιχνίδι. Βρισκόμαστε εννιά μήνες μετά τα γεγονότα του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, και οι δύο ήρωές μας θα πρέπει να συνεργαστούν για να τα βγάλουν πέρα με όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στην πόλη.

Video Duration
1:14

Η Insomniac Games έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού, ωστόσο ζήτησε από τους fans που θα το αποκτήσουν να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάσταση του Day One Patch που θα αναβαθμίσει το game στην έκδοση 1.001.002. Παρόλα αυτά, η εταιρεία σημειώνει πως το παιχνίδι είναι playable, δίχως προβλήματα ακόμη και χωρίς το patch. Σε ερώτηση που έγινε στους επικεφαλής ανάπτυξης για το περιεχόμενο που θα προστεθεί, η απάντηση ανέφερε πως θα περιλαμβάνει ένα New Game Plus Mode, καθώς και ένα Mission Replay Mode. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το Spider-Man 2 είναι το παιχνίδι της Insomniac Games με τις υψηλότερες βαθμολογίες μέχρι και σήμερα, ξεπερνώντας ακόμη και τα Spyro: Year of the Dragon (2000) και Ratchet & Clank: Up Your Arsenal (2004).

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard

Το Xbox πήρε τελικά το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και έτσι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Activision Blizzard. Η Microsoft παίρνει πλέον στα χέρια της όλα τα μεγάλα franchises των Activision/Blizzard/King για PC και κονσόλες και αναγνωρισμένα studios όπως οι Infinity Ward, Raven Software, Sledgehammer Games, Treyarch, Toys for Bob, Beenox και High Moon Studios. O CEO της Microsoft, Satya Nadella, σχολίασε για το θέμα πως πρόκειται για «μια μεγάλη μέρα για το gaming» και πως οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το όραμα αυτής της κοινοπραξίας «στο άμεσο μέλλον».
 

Επίσημη τοποθέτηση είχαμε και από την Activision Blizzard, με τους επικεφαλής να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κατάληξη της υπόθεσης.
 

Κυκλοφορεί το Super Mario Bros. Wonder, αυτός είναι ο νέος Mario voice actor

Λίγο πριν την κυκλοφορία του Super Mario Bros. Wonder, οι φήμες για το ποιος είναι ο νέος ηθοποιός που χαρίζει τη φωνή του στον Super Mario έδιναν κι έπαιρναν. Ο ηθοποιός Kevin Afghani επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με ένα μήνυμά του στα social media και σημείωσε πως το Super Mario Bros. Wonder είναι η πρώτη του δουλειά με την ιαπωνική εταιρεία. Ο Afghani έχει στο παρελθόν ενσαρκώσει το χαρακτήρα του Arnold στο Genshin Impact.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε εμφανιστεί η πληροφορία πως ο νέος Mario έχει τη φωνή του ηθοποιού Mick Wingert, αλλά ο ατζέντης του έσπευσε να τις διαψεύσει άμεσα. Ο Charles Martinet, η φωνή του Mario για πάνω από 25 χρόνια αποσύρθηκε φετινό καλοκαίρι και μέχρι και τώρα δεν είχαμε εικόνα ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Πατέντα μαρτυρά DualSense με αποθήκευση και φόρτιση ακουστικών

Με τη Sony να εστιάζει και στα gaming περιφερειακά ήχου το τελευταίο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να δούμε και ένα ανανεωμένο DualSense controller. Όπως μαρτυρά πατέντα που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η ιαπωνική εταιρεία έχει φτιάξει τα σχέδια για ένα χειριστήριο που θα μπορεί να φιλοξενεί στο εσωτερικό του και να φορτίζει ασύρματα ακουστικά τύπου earbuds. Ο αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από το touchpad στο σχετικό γράφημα, αλλά δεν θεωρείται τελικό το σχέδιο και μπορεί μέχρι την υλοποίηση να αλλάξει.

To Netflix ενδιαφέρεται για τη μεταφορά του Grand Theft Auto

Το Netflix ασχολείται ιδιαίτερα με τα video games και έτσι φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει τα δικαιώματα του GTA για να το προσθέσει στη λίστα των τίτλων που προσφέρει στους συνδρομητές του. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές ιστοσελίδων του εξωτερικού, το Netflix έχει ρίξει το βάρος του στο να δημιουργήσει νέα παιχνίδια που θα βασίζονται σε δημοφιλείς σειρές όπως το Squid Game και το Wednesday, καθώς και σε άλλες παραγωγές, όπως τα Extraction, Black Mirror και Sherlock Holmes. Όμως φαίνεται πως έχει επικοινωνήσει και με εταιρείες όπως η Rockstar και η Take-Twο για να προσθέσει στη γκάμα του σειρές παιχιδιών που έχουν αφήσει εποχή όπως τα Grand Theft Auto. Προς το παρόν, τα παιχνίδια που προσφέρει το Netflix είναι δωρεάν διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής του για κινητά και tablets με λειτουργικό iOS και Android.

Το Sociable Soccer έρχεται στις κονσόλες!

To Sociable Soccer εμφανίστηκε στην αγορά των video games πριν από μερικά χρόνια με βασική ιδέα την μετεξέλιξη του Sensible Soccer. Στο project έχει εμπλακεί και ο σχεδιαστής του εν λόγω τίτλου, Jon Hare, και πλέον το game έρχεται σε PC και κονσόλες. Το Sociable Soccer εμφανίστηκε στο Steam Early Access το 2017, αλλά αποσύρθηκε μετά από λίγο καθώς υπεγράφη σχετική συμφωνία με το Apple Arcade το Νοέμβριο του 2019. Η περίοδος της αποκλειστικότητας πέρασε και το παιχνίδι αναμένεται στις 16 Νοεμβρίου για PC και Nintendo Switch, ενώ αργότερα θα δούμε (μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024) να εμφανίζεται και στα PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Μάλιστα, η επανεμφάνισή του θα γίνει με την άδεια της FIFPRO, κάτι που σημαίνει πως θα έχει πάνω από 10.000 παίκτες με τα πραγματικά τους στοιχεία και ονόματα.

Έτοιμη η mobile έκδοση του Mortal Kombat!

Μπορεί να έχει περάσει καιρός από την κυκλοφορία του Mortal Kombat 11, αλλά η Warner Bros. Games δε φαίνεται διατεθημένη να τα παρατήσει. Η εταιρεία ανακοίνωσε την διάθεση του Mortal Kombat: Onslaught για φορητές συσκευές με λειτουργικό iOS και Android. Την ανάπτυξή του υπογράφει η NetherRealm Studios και είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και RPG. Η ιστορία του βασίζεται στον Shinnok, ο οποίος θα μπορέσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του μόνο αν μαζέψει όλα τα relics από τα διάφορα realms. Δες το σχετικό trailer στη συνέχεια.

Video Duration
1:47