Παρουσίαση του βιβλίου «Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί»!

Περίληψη: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το νέο βιβλίο της Victoria Schwab, «Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί» που έχει μαγέψει κριτικούς και αναγνώστες!

Επιτέλους το πολυπόθητο βιβλίο της Victoria “V.E.” Schwab κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Sελίνι. Το βιβλίο προτάθηκε για το βραβείο Locus το 2020 και παρέμεινε στις λίστες των best-seller όλων των σημαντικών εφημερίδων για πολλούς μήνες. Ο λόγος φυσικά γίνεται για το βιβλίο με τίτλο «Η Αθέατη ζωή της Άντι Λαρί». Η συγγραφέας θεωρείται το next big thing της αμερικάνικης λογοτεχνίας στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού!

«Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί» - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η υπόθεση ξεκινά με την Άντι Λαρί, η οποία γεννήθηκε στη Γαλλία γύρω στα τέλη του 17ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα το 1714, στο γαλλικό χωριό Βιγιόν, η Άντι Λάρι όντας απογοητευμένη από την διαρκή πίεση της οικογένειας της να βρει γαμπρό και να παντρευτεί, για να μην μείνει «στο ράφι», αποφασίζει να κάνει μία εξωπραγματική κίνηση. Επιλέγει λοιπόν, να κλείσει συμφωνία με τον ίδιο τον διάβολο, προκειμένου να αποκτήσει την αθανασία που τόσο επιθυμούσε, αλλά αυτό θα ερχόταν και με ένα αντάλλαγμα το οποίο και δέχθηκε. Το αντίτιμο για να αποκτήσει αιώνια ζωή, ήταν ότι όσοι τη γνωρίζουν, θα την ξεχνούν την ίδια στιγμή.

Κάπως έτσι, η Άντι ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, εξερευνώντας τους ανθρώπους και προσπαθώντας, να ασκήσει κάποια επιρροή πάνω τους, χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Καθώς περνάνε οι αιώνες και προχωρά μαζί με την ιστορία, μόνη της συντροφιά είναι η τέχνη και η μουσική. Ο διάβολος εμφανίζεται περιστασιακά, για να την δυσκολέψει, με σκοπό να την κάνει να παραδώσει την αθάνατη ζωή και την ψυχή της μαζί, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Η ίδια ιστορία συνεχίζεται για 300 χρόνια, μέχρι που όλα ανατρέπονται. Τότε, κάποιος τη θυμάται. Πρόκειται για τον Χένρι, έναν συνηθισμένο άνθρωπο που εργάζεται σε ένα βιβλιοπωλείο. Η Άντι του κλέβει ένα βιβλίο, καθώς είναι σίγουρη ότι θα την ξεχάσει, όπως έκαναν όλοι τα τελευταία 300 χρόνια. Αλλά, ο Χένρι τη θυμάται. Έτσι, η Άντι επιτέλους βρήκε επιτέλους μία διέξοδο, μία λύτρωση στη μοναξιά της. Όμως, υπάρχει κάτι που ο Χένρι δεν της αποκαλύπτει, και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να δώσει τέλος στους τρεις αιώνες επιβίωσης της Άντι.

Πάρε μια πρώτη γεύση της ιστορίας στο παρακάτω απόσπασμα:

«Το κορίτσι ξυπνά στο κρεβάτι κάποιου άλλου.

Μένει στην θέση της, ξαπλωμένη και εντελώς ακίνητη, προσπαθώντας να κρατήσει τον χρόνο σαν ανάσα μέσα στο στήθος της• λες και είναι ικανή να σταματήσει το ρολόι ώστε οι δείκτες του να μην κινούνται άλλο μπροστά, να μην αφήσει το αγόρι πλάι της να ξυπνήσει, να διατηρήσει τη μνήμη της νύχτας που πέρασαν μαζί ζωντανή μέσα από την δύναμη της θέλησής της και μόνο.

Ξέρει, ασφαλώς, ότι δεν μπορεί να το πετύχει. Ξέρει πως εκείνος θα ξεχάσει. Όλοι τους ξεχνάνε.

Δεν φταίει εκείνος• ποτέ δεν φταίνε αυτοί.»

«Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί» - Λίγα λόγια για τη Victoria Schwab

Η Victoria Schwab γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στο Νάσβιλ. Στην αρχή, ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αστροφυσική, αλλά παρακολουθώντας μαθήματα τέχνης και λογοτεχνίας, αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και εν τέλει αποφοίτησε από την Καλών Τεχνών του S. Luis University of Washington. Παραπάνω από δώδεκα βιβλία της, βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των New York Times, και έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Επίσης πολλά έχουν προταθεί για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Προς το παρόν, επιλέγει να γράφει λογοτεχνία του φανταστικού για παιδιά, έφηβους και young adults και οι κριτικές που λαμβάνει είναι αποθεωτικές.

Θες να ανακαλύψεις περισσότερες προτάσεις από τη λογοτεχνία του φανταστικού; Δες μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία σε αυτό εδώ το άρθρο.