Public Next: Το tech hub που δημιουργεί το αύριο του Omni Retail

Περίληψη: Οι λύσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του Omni Retail «γεννιούνται» στο Public Next, χάρη στο περιβάλλον καινοτομίας που καλλιεργεί το tech hub μας.

Το όνομα Public κρύβει από πίσω του ένα ολόκληρο οικοσύστημα καινοτομίας. Σκοπός μας είναι μέσα από κάθε κομμάτι του οικοσυστήματος να παρέχουμε τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Για να είμαστε βέβαιοι πως το αύριο του retail θα καλύψει κάθε μελλοντική σου ανάγκη δημιουργήσαμε το Public Next, ένα κέντρο τεχνολογίας που δημιουργεί τις λύσεις που θα κυριαρχήσουν στο Omni Retail και το eCommerce. Με επίκεντρο το Public Next διαμορφώνουμε τις εξελίξεις αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες.

Η φιλοσοφία του Public Next μετασχηματίζει το Omni Retail

Το tech hub του Public Group σχεδιάστηκε με όραμα τη δημιουργία λύσεων in-house, που θα φέρουν καινοτόμες τεχνολογίες στις διαδικασίες μας. Κάθε ιδέα που γεννιέται στο tech hub μας ξεκινά με μία βασική αρχή, να προσθέσει αξία στους πελάτες μας. Για να μετατραπεί από ιδέα σε λύση πρέπει να μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, όταν εφαρμοστεί.

Τέτοιες λύσεις μπορεί να είναι «ορατές», όπως η έκδοση ψηφιακών αποδείξεων έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση χαρτιού. Ή μπορεί να είναι και «αόρατες», όπως ένα λογισμικό logistics που θα μειώσει το χρόνο παράδοσης της παραγγελίας σου. Το τελευταίο δεν θα το δεις ποτέ σε δράση, αλλά θα επωφεληθείς από το πλεονέκτημα που δημιουργεί στις αγορές σου.

Public Next: Ένας χώρος που εμπνέει την καινοτομία

Για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε για το Public Next, επενδύσαμε σε δύο πυλώνες: το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό και έναν χώρο που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους μας. Ο μετασχηματισμός του retail θα έρθει μόνο αν προσεγγίσουμε τα προβλήματά του με μία φρέσκια προοπτική. Γι’ αυτό επενδύουμε σε ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα μας, έχουν πάθος για τις νέες τεχνολογίες, τοποθετούν τις ανάγκες του καταναλωτή στο επίκεντρο και τους διακατέχει ένα πνεύμα καινοτομίας. Στο χώρο του Public Next θα βρεις developers, IT professionals, ειδικούς στην έρευνα και ανάπτυξη και άλλους επαγγελματίες.

Κανένας άνθρωπος όμως, όσο καταρτισμένος κι αν είναι, δεν μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες λύσεις μόνος του. Και εδώ έρχεται ο δεύτερος πυλώνας, τα γραφεία του Public Next. Όταν σχεδιάζαμε το χώρο του tech hub, στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών, θα φέρει κάτω από μία στέγη τα ταλέντα και τις ικανότητες των ανθρώπων μας και θα τους δώσει την ευκαιρία να τα συνδυάσουν. Για να μετατραπεί το όραμά μας σε πραγματικότητα συνεργαστήκαμε με την DIP Architects, η οποία σχεδίασε το Public Next και μεταμόρφωσε τις ιδέες μας σε έναν χώρο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ενός καινοτόμου περιβάλλοντος.    

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο χώρος του Public Next είναι ανοιχτός για να διευκολύνει την επικοινωνία, είναι άνετος καθώς διαθέτει πολλά σημεία για χαλάρωση, όπως η εξωτερική αυλή, είναι ευχάριστος και φιλόξενος. Κι αν κάποιος θέλει για παρέα το κατοικίδιό του δεν έχει παρά να το φέρει μαζί – το Public Next είναι pet friendly! Και εννοείται πως το Public Next ασπάζεται πλήρως τη Love Earth φιλοσοφία μας, καθώς εντάσσεται στα κεντρικά μας γραφεία, και έτσι η κατασκευή του έγινε με βιώσιμα υλικά.