Public Group: Επενδύσεις με γνώμονα τις ανάγκες του καταναλωτή

Περίληψη: Το Public Group επενδύει σε scale up εταιρίες αναπτύσσοντας ένα οικοσύστημα καινοτομίας που δημιουργεί την αγοραστική εμπειρία που ψάχνουν οι σύγχρονοι καταναλωτές.

Ένα οικοσύστημα καινοτόμων εταιριών δημιουργείται από το Public Group. Στο επίκεντρο κάθε απόφασης γύρω από την ανάπτυξή του είναι η αγοραστική εμπειρία και οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Αιχμή του δόρατος αυτού του εγχειρήματος είναι το Public, ο κορυφαίος omnichannel retailer σε Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος του Public Group είναι να προσφέρει στους καταναλωτές μία συναρπαστική εμπειρία omnichannel αγορών μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, οι οποίες θα προέλθουν από ταλαντούχους ανθρώπους και θα υποστηριχθούν από το Public Group μέσω στοχευμένων επενδύσεων.

Επενδύσεις του Public Group

Η επιτυχία του Public, ενός κορυφαίου και αγαπημένου brand, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της δημιουργίας του Public Group. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν μία πολυμορφική εμπειρία αγορών στα καταστήματα Public και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα Public.gr, η οποία συνδυάζει πολιτισμό, ψυχαγωγία, τεχνολογία, οικιακές συσκευές και μία σειρά από χρήσιμες υπηρεσίες. Επάνω σε αυτή την ισχυρή βάση στηρίχθηκε μία σημαντική επένδυσή, αυτή στην iRepair. Το Public επένδυσε στην κορυφαία εταιρία κατασκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα και ενσωμάτωσε τις υπηρεσίες της σε καταστήματα Public. Έτσι οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση.

Η επένδυση στην iRepair ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Πρόσφατα έγινε μέλος του οικοσυστήματος του Public Group και το Douleutaras.gr, με τον όμιλο να αποτελεί τον βασικό επενδυτή στον τελευταίο γύρο επενδύσεων της πλατφόρμας. Το Douleutaras.gr είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών για εργασίες στο σπίτι και αυτή είναι μία ακόμα κίνηση που στοχεύει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών που προσφέρονται από το Public Group.

Μελλοντικές επενδύσεις

Χτίζοντας επάνω σε ήδη επιτυχημένες κινήσεις, το Public Group σχεδιάζει τη μελλοντική επενδυτική του στρατηγική. Η ένταξη νέων καινοτόμων λύσεων στο οικοσύστημα θα πραγματοποιηθεί μέσα από τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου, Public Capital Partners. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται επενδύσεις ύψους €20 εκατομμυρίων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Retail Tech & eCommerce, FinTech, Logistics, Digital Payments, EdTech, καθώς και Entertainment & Analytics. Βασικός παράγοντας για την πραγματοποίηση επενδυτικών κινήσεων είναι οι εταιρίες που θα επιλεγούν να έχουν αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, να βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale up) και να μπορούν να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Οι μελλοντικές επενδύσεις του Public Group θα υποστηριχθούν και μέσα από μία πολύ σημαντική συνεργασία. Το Public Group συμμετέχει στη VentureFriends, ένα ελληνικό venture capital fund που επενδύει κυρίως σε Seed και Series A funding start up εταιριών. Οι χρηματοδοτήσεις του fund επικεντρώνονται πρωτίστων στους τομείς του PropTech, FinTech, Marketplaces, TravelTech και SaaS. Μέσα από αυτή τη συνεργασία το Pubic Group υποστηρίζει με έναν ακόμα τρόπο την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις ιδέες ταλαντούχων ανθρώπων με όραμα για το μέλλον.

Public Next: το tech hub του Public Group

Για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, όμως, το Public Group κοιτά και εσωτερικά. Σκοπός του ομίλου είναι να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις και in-house. Για αυτό το λόγο το Public Group προχώρησε στη δημιουργία του Public Next, ενός tech hub που στοχεύει στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού ειδικά σχεδιασμένων για τις ανάγκες του σύγχρονου Retail και eCommerce. Το Public Next έχει τη δυναμική να προσδώσει ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο Public Group, δημιουργώντας λύσεις λογισμικού που θα απελευθερώσουν τη δυναμική του ομίλου και θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην κορυφή των εξελίξεων του omnichannel retailing.

Τι είπαν οι άνθρωποι του Public Group

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group, δήλωσε: «Με το Public Group, στόχος μας είναι να φέρνουμε διαρκώς νέες προτάσεις που απαντούν στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Συνδυάζοντας τεχνολογία, ταλέντο και επιχειρηματικότητα σε ένα οικοσύστημα επενδυτικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών συνεργασιών, το Public Group συμπληρώνει δυναμικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Public με νέες, tech-based λύσεις ή πλατφόρμες, χτίζοντας έτσι μια πραγματικά καινούργια εμπειρία αγορών. Και δεν σταματάμε εδώ. Αναπτύσσουμε το δικό μας tech  hub και επιταχύνουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και συστημάτων, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των εργαζομένων και των πελατών μας. Το Public Group αναπτύσσεται διαρκώς, για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία».

Ο VP Brand & Customer του Public Group, Νίκος Βαρβαδούκας, δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κοινωνικές εξελίξεις, συνδυαστικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, επιτάχυναν σημαντικές αλλαγές στη ζωή και τις επιθυμίες των καταναλωτών, που πλέον αναζητούν προσωποποιημένες εμπειρίες για κάθε τους ανάγκη, σε κάθε διαφορετική στιγμή της ζωής τους. Δημιουργήσαμε το Public Group για να βρεθούμε κοντά τους, ακριβώς εκεί που μας χρειάζονται, με τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αντλώντας απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική scale-up σκηνή αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το δικό μας tech hub, το Public Next, αξιοποιούμε τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες ιδέες, ώστε να κάνουμε την καινοτομία καθημερινότητα για τους πελάτες μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όσων μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους, διαμορφώνοντας μαζί τους το μέλλον του retail στην Ελλάδα και την Κύπρο».