Οι refurbished συσκευές που δίνουν το Go στην κυκλική οικονομία, ΗΡΘΑΝ!

Περίληψη: Ενστερνιζόμαστε πλήρως την κυκλική οικονομία και επεκτείνουμε τη Love Earth φιλοσοφία μας φέρνοντας refurbished συσκευές Second Go στα Public!

Η βιωσιμότητα είναι μία αξία από την οποία επωφελούμαστε όλοι. Ζώντας μία πιο πράσινη καθημερινότητα μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην επιβράδυνση και τελικά στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Γι’ αυτό και η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία είναι δύο αξίες που έχουμε αγκαλιάσει και λαμβάνουμε συνεχώς υπόψη, και ενθαρρύνουμε και εσένα να κάνεις το ίδιο. Το πρόγραμμα «Love Earth» έχει ήδη υλοποιήσει σημαντικές δράσεις που κάνουν πιο βιώσιμη τη λειτουργία μας, όπως το Green Commerce και τα νέα μας γραφεία. Εσύ μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμά μας, κάνοντας το σπίτι σου πιο πράσινο ή ζώντας «πράσινα» ακόμα και ως ψηφιακός νομάς. Εννοείται ότι οι προσπάθειες μας δεν σταματάνε εδώ! Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, εφαρμόζουμε τις επιταγές της κυκλικής οικονομίας με έναν ακόμα τρόπο. Σε συνεργασία με την iRepair φέρνουμε τις refurbished συσκευές Second Go στα Public!

Κυκλική οικονομία: Τι είναι και γιατί είναι σημαντική;

Πριν μιλήσουμε αναλυτικά για την αξία των refurbished συσκευών, όμως, αξίζει να μιλήσουμε για την κυκλική οικονομία γενικότερα. Πώς ορίζεται, ποια είναι τα πλεονεκτήματά της για τον πλανήτη και για εσένα, τι επιτάσσει, πώς μπορείς να την εντάξεις στη ζωή σου; Η κυκλική οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, η οποία προτρέπει στον διαμοιρασμό, την κοινή χρήση, την επαναχρησιμοποίηση, την επισκευή, την ανακατασκευή και την ανακύκλωση υλικών και προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο επεκτείνεται ο κύκλος ζωής των προϊόντων και επιτυγχάνεται μείωση της σπατάλης, αφού ακόμα και ένα χαλασμένο προϊόν συνεχίζει να προσφέρει στην οικονομία. Εφαρμόζοντας ένα κυκλικό μοντέλο οικονομίας μπορούμε ως ανθρωπότητα να επιτύχουμε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, ενώ σε ατομικό επίπεδο μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και να απολαύσεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας, λοιπόν, προτείνεται να χρησιμοποιείς τις συσκευές σου για περισσότερο χρόνο, να τις επισκευάζεις όταν χαλάνε και αν χρειαστεί να τις αντικαταστήσεις καλό θα ήταν να επιλέξεις refurbished συσκευές.

Refurbished Συσκευές: Τι είναι;

Ωραία, να επιλέξεις refurbished συσκευές, τι είναι όμως αυτές; Με απλά λόγια, refurbished συσκευές λέγονται όσες είναι οι ανακατασκευασμένες. Οι μεταχειρισμένες συσκευές ΔΕΝ είναι το ίδιο. Οι ανακατασκευασμένες συσκευές έχουν ελεγχθεί και επισκευαστεί (αν χρειάζεται) και συνοδεύονται από εγγύηση, οπότε είσαι καλυμμένος ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά. Με μία μεταχειρισμένη συσκευή δεν συμβαίνει το ίδιο, καθώς συνήθως δεν γνωρίζεις με βεβαιότητα την κατάσταση λειτουργίας της και ούτε έχεις κάποια κάλυψη αν έχει παρέλθει η εργοστασιακή εγγύηση. Τώρα οι ανακατασκευασμένες συσκευές ήρθαν και στα Public. Σε συνεργασία με την iRepair φέρνουμε τις Second Go συσκευές στα καταστήματά μας αλλά και online, δίνοντάς σου ακόμα έναν τρόπο να συμμετέχεις στην κυκλική οικονομία και να επιτύχεις τους στόχους βιωσιμότητας που έχεις θέσει. Οι refurbished συσκευές Second Go που θα βρεις σε εμάς έχουν περάσει αναλυτικό έλεγχο από τους τεχνικούς της iRepair. Γι’ αυτό και προσφέρουμε εγγύηση διάρκειας 12 μηνών σε όλες τις refurbished συσκευές, αλλά και δωρεάν επιστροφή εντός 30 ημερών, αν κάτι πάει στραβά ή αλλάξεις γνώμη.

Είναι «green» τα refurbished ηλεκτρονικά;

Το πόσο «πράσινα» είναι τα refurbished ηλεκτρονικά είναι μία εύλογη απορία. Αν η επιλογή ανακατασκευασμένων συσκευών δεν είχε μεγάλη αξία για τον πλανήτη να είσαι σίγουρος ότι δεν θα προχωρούσαμε σε μία τέτοια κίνηση. Δεν χρειάζεται να το λέμε εμεί όμως. Ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν. Η κατασκευή ενός νέου smartphone παράγει περίπου 87 κιλά CO2. Τα refurbished; Μόλις 7 κιλά. Έτσι, η επαναχρησιμοποίηση των κινητών μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 530 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στις ηλεκτρονικές συσκευές, δίνουμε ζωή στον πλανήτη.

Πώς προστατεύω το περιβάλλον επιλέγοντας refurbished;

Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι με τους οποίους συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος επιλέγοντας refurbished ηλεκτρονικές συσκευές. Γιατί δεν είναι μόνο η κατασκευή η οποία έχει μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος. Σκέψου πως τα απόβλητα από ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά, υπολογιστές, router, κ.α. υπολογίζεται πως ξεπερνούν τους 10.000 τόνους. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία των μερών μίας ηλεκτρονικής συσκευής μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με κάποιο τρόπο, είναι κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αποτρέποντας, λοιπόν, περιττά απόβλητα από το να καταλήξουν στη χωματερή, προστατεύεις διάφορα οικοσυστήματα από μόλυνση. Επιπλέον, μειώνονται οι ανάγκες εξόρυξης της Γης για σπάνια μέταλλα τα οποία απαιτούνται στην κατασκευή νέων ηλεκτρονικών συσκευών.

Πώς συμβάλλω στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας μέσω της υπηρεσίας;

Κάθε κομμάτι ενός κινητού τηλεφώνου και ενός υπολογιστή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, να ανακυκλωθεί ή να ανακατασκευαστεί. Ακόμα και χαλασμένη να είναι μία συσκευή δηλαδή, μπορεί να βοηθήσει στην επισκευή μίας άλλης. Αυτό ακριβώς προτάσσει η κυκλική οικονομία. Να μην απορρίπτεις ό,τι (νομίζεις ότι) δεν χρειάζεσαι πια για να το αντικαταστήσεις με κάτι καινούργιο, αλλά να το χρησιμοποιείς όσο περισσότερο μπορείς μέχρι που θα το ανακυκλώσεις. Η λογική αποκτώ-χρησιμοποιώ-πετάω, ή γραμμική οικονομία, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τον πλανήτη. Αν από την πλευρά σου προσπαθείς να επιμηκύνεις τον κύκλο ζωής των αγαθών σου τότε συμβάλεις ενεργά στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Η απόκτηση refurbished συσκευής είναι ένας από τους τρόπους για να εξασφαλίσεις πως ζεις βιώσιμα και βοηθάς την κυκλική οικονομία να «ανθίσει».

Αγοράζοντας refurbished από τα Public συμβάλω και στην κυκλική οικονομία;

Φυσικά! Αγοράζοντας refurbished συσκευές Second Go από τα Public δίνεις δεύτερη ευκαιρία σε συσκευές και επιμηκύνεις τη χρησιμότητά τους. Με την αξιοπιστία της iRepair μπορείς να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου και το συναίσθημα πως βοηθάς το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο. Πέρα από την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, η οποία υπόσχεται οφέλη σε βάθος χρόνου, εξασφαλίζεις και οικονομικό κέρδος. Μία refurbished συσκευή είναι πιο οικονομική από μία καινούργια. Άρα οι λόγοι για να επιλέξεις refurbished ηλεκτρονικά από τα Public είναι πάρα πολλοί!