Public Group: «Green Commerce» με νέες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες

Περίληψη: Και τη νέα χρονιά συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας για έναν πράσινο πλανήτη βάζοντας τις βάσεις για την άνθηση του «Green Commerce»!

Τo Public Group στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στρατηγικής βιωσιμότητας, αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική υπευθυνότητά του. Mέσα από το εντατικό πρόγραμμα «Love Earth», υλοποιούμε ένα σύνολο δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, που αντανακλούν τη στρατηγική μας για το μετασχηματισμό του retail, αποτελώντας ένα κορυφαίο πρότυπο «green commerce». Μέσα από «πράσινες» υπηρεσίες και λειτουργίες ενθαρρύνουμε έμπρακτα τους πελάτες μας να υιοθετήσουν μία στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από σεβασμό προς τον πλανήτη, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας

Green Home με οικιακές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης

Στα καταστήματά μας διαθέτουμε πλέον μία τεράστια γκάμα οικιακών συσκευών υψηλής ενεργειακή κλάσης, στηρίζοντας έτσι τις επιλογές των πελατών που έχουν στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαμόρφωση ενός πράσινου σπιτιού

Green Tech με Refurbished Συσκευές

 Στους καταναλωτές προσφέρουμε ακόμα τη δυνατότητα να αγοράσουν ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Mε την εγγύηση της πιστοποιημένης ομάδας τεχνικών της iRepair, η διάρκεια ζωής των συσκευών παρατείνεται, συμβάλλοντας στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη.

Green Delivery με Locker Pick Up 24/7

Η νέα υπηρεσία Locker Pick Up 24/7, που υλοποιείται μέσω της BOX NOW, υποστηρίζει την δέσμευσή μας να κάνουμε το «Green Commerce» πραγματικότητα. Η υπηρεσία 24ωρης παραλαβής από locker σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά προσφέρει ακόμα μία «πράσινη» λύση στους καταναλωτές, καθώς με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται σημαντικά. Αφενός, επειδή τα lockers αξιοποιούν ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία τους, αφετέρου καθώς αποφεύγονται τυχόν περιττές διαδρομές που μπορεί να προκύψουν από την απουσία του παραλήπτη. 

Green Stores με πρώτο Zero Waste κατάστημα, το Public Συντάγματος 

Σε συνεργασία με την Polygreen, μετατρέψαμε το flagship κατάστημα στο Σύνταγμα στο πρώτο zero-waste κατάστημα της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα ρεύματα μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για μια πιο πράσινη πόλη και ένα καλύτερο μέλλον χωρίς απορρίμματα. Επιπλέον, περισσότερα από 55 καταστήματα της εταιρείας αξιοποιούν πλέον ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, σε συνεργασία με την Protergia, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία τους.

Green Payments με ηλεκτρονικές αποδείξεις

Για όσους το επιθυμούν, στα καταστήματά μας εφαρμόζεται συνειδητά η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης. Ήδη το ποσοστό ξεπερνά το 50% των συνολικών συναλλαγών, έχοντας εξοικονομήσει έως τώρα πάνω από 10 τόνους χαρτί. Η έκδοση ηλεκτρονικής απόδειξης πραγματοποιείται μέσω της λύσης e-INVOICING, η παραλαβή της απόδειξης γίνεται με ένα e-mail, προσφέροντας διπλό όφελος στους πελάτες μας. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνουμε τη διαδικασία εξυπηρέτησης με δυνατότητα check-out εκτός ουράς, και ταυτόχρονα διευκολύνουμε την προσωπική ψηφιακή αρχειοθέτηση των αποδείξεων

Green Offices με μοναδικό σχεδιασμό

Τα κεντρικά γραφεία μας στεγάζονται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, προσφέροντας ένα σύγχρονο, βιώσιμο και αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της Terra Nord επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Στο κτήριο λειτουργούν 9 σταθμοί ανακύκλωσης καθώς και βιολογικός καθαρισμός, ενώ γίνεται εκτενής χρήση φυσικού αερίου.

Green Donations για τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουμε ειδικές δράσεις συλλογής μεταχειρισμένων βιβλίων ή gadgets, δίνοντας δεύτερη ζωή σε προϊόντα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο έργο κοινωνικών φορέων για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Green Fleet και υποδομές για το προσωπικό

Στις πράσινες υποδομές των κεντρικών μας γραφείων συμπεριλαμβάνονται επίσης θέσεις για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και θέσεις για τη στάθμευση και τη φύλαξη ποδηλάτων. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε στα μέλη της εταιρείας άλλον ένα τρόπο για να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Μένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για έναν κόσμο περισσότερο βιώσιμο και πιο πράσινο, συνεχίζουμε να προσφέρουμε περισσότερα στους καταναλωτές, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον. Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους στηρίζοντας τις επιλογές τους για ένα βιώσιμο μέλλον. Με έμφαση στο ταλέντο, στην τεχνολογία και τους ανθρώπους μας, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο green οικοσύστημα αγορών, δίνοντας σε όλους καταναλωτές τη δυνατότητα να ζουν με το δικό τους, «πράσινο» τρόπο.