Καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ευρώπη: Μαδρίτη

Περίληψη: Μαδρίτη. Ακόμη και αν δεν την ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά, θα σας κερδίσει μόλις...

Μαδρίτη. Ακόμη και αν δεν την ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά, θα σας κερδίσει μόλις χαθείτε στις γειτονιές και τα μουσεία και καθίσετε για tapas με τους Madrilenos. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικές προτάσεις που θα σας κάνουν τη Μαδρίτη πραγματικά αξέχαστη, ενώ βέβαια μπορείτε να μάθετε τα... πάντα από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που σας προτείνουμε εδώ:Top 10 - ΜαδρίτηΜαδρίτη - Ο πιο παραστατικός και πλήρης οδηγός

Πού να φάτε

Πρωινό στη Chocolatería San Ginés, το αγαπημένο στέκι των ντόπιων για τη λιχουδιά-έμβλημα της πόλης: τα churros με πηχτή σοκολάτα (Pasadizo de San Gines 5, τηλ.: 0034 913 656546, www.chocolateriasangines.com).Μεσημεριανό στο Casa Ciriaco, για καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό (Calle Mayor 84, τηλ.: 0034 915480620). Στο Casa Alberto, που λειτουργεί από το 1827 στο κτίριο όπου ο Θερβάντες έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και έγραψε το δεύτερο μέρος του «Δον Κιχώτη» (Calle Huertas 18, τηλ.: 0034 914299356, www.casaalberto.es).Βραδινό στο La Bola, για cocido madrileño, ένα παραδοσιακό φαγητό με κρέας, ρεβίθια και λαχανικά σε πήλινο σκεύος (Calle Bola 5, τηλ.: 0034 915476930, http://labola.es). Στο Los Galayosγια cocido (κρέας με ρεβίθια και λαχανικά σε πήλινο σκεύος) και η παέγια (Calle Botoneras 5, τηλ.: 0034 913663028, www.losgalayos.net).Καφές και ποτό στο θρυλικό Café de Oriente, ένα από τα αγαπημένα στέκια του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Plaza de Oriente 2, τηλ. 0034 915 413974, www.grupolezama.es). Στο Delic κοντά στον καθεδρικό και την Plaza Mayor για το καλύτερο mojito της πόλης (Costanilla de San Andrés 14, τηλ.: 0034 91 3645450, http://delic.es). Στο La Casa del Abuelo για κρασί και μεζεδάκια (Calle Victoria 12, τηλ.: 0034 915212319, www.lacasadelabuelo.es).

Τι να κάνετε

Επισκεφθείτε το Μουσείο του Πράδο, το πιο φημισμένο Μουσείο της Ισπανίας και μια από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες στον κόσμο. Στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Ευρωπαϊκής τέχνης από τον 12ο έως και τον 19ο αιώνα (γύρω στα 8.600 έργα) (Paseo del Prado, τηλ.: 0034 913 302800, www.museodelprado.es, ωράριο Δε-Σα: πμ.-8μμ., Κυ: 10πμ.-7μμ.).Δείτε την πλατεία Puerta del Sol μια από τις σημαντικότερες πλατείες της χώρας, που αποτελεί το σημείο μηδέν του οδικού δικτύου της Ισπανίας. Εδώ υπάρχει το έφιππο άγαλμα του Κάρολου Γ΄της Ισπανίας αλλά και το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο, που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης. Ακολουθώντας την Calle Mayor φτάνετε μέσα σε λίγα λεπτά στην εντυπωσιακή Plaza Mayor, μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης, που πήρε τη σημερινή της μορφή το 1790. Φανταστείτε ένα πελώριο ορθογώνιο περιτριγυρισμένο από κτίσματα με 237 μπαλκόνια ενώ τα ισόγεια των κτιρίων είναι γεμάτα παραδοσιακά μπαρ και εμπορικά καταστήματα.Επισκεφτείτε το Palacio Real, την επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με έργα των Βελάθκεθ, Γκόγια και Καραβάτζιο ενώ εκεί σώζεται και εκτίθεται το μοναδικό στον κόσμο ολοκληρωμένο έγχορδο κουιντέτο του Στραντιβάριους. (www.patrimonionacional.es). Μπείτε μέσα στο μοναδικό πάρκο του Buen Retiro (Ρετίρο). Εκατοντάδες σπάνια είδη δέντρων και φυτών ανάμεσα σε μικρές λίμνες θα σας χαλαρώσουν, ενώ οι ερωτευμένοι μπορείτε να νοικιάσετε ένα βαρκάκι και να ρομαντζάρετε. Κάντε μια περιήγηση στο επιβλητικό Santiago Bernabeu, το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης (Av. Concha Espina 1, www.realmadrid.com, ωράριο Δε-Σα: 10πμ-7μμ., Κυ: 10.30πμ.-6.30μμ.). 

Φύγαμε για Μαδρίτη, με οδηγό... τα Public

Με τη βοήθεια των ταξιδιωτικών οδηγών των Public, μπορείτε να απολαύσετε τη Μαδρίτη (και όχι μόνο), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν πάλι, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βρίσκεστε ήδη στον... έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο μην αγχώνεστε! Μπείτε στο νέο κατάστημα Public Books και προμηθευτείτε τον οδηγό που θα κάνει και το δικό σας ταξίδι, αξέχαστο. Σε κάθε περίπτωση, είτε ταξιδεύσετε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για το καλοκαιρινό σας ταξίδι με μία επίσκεψη στο κοντινό σας κατάστημα Public, ή στο Public.gr στο ειδικά διαμορφωμένο section, εδώ.