Καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ευρώπη: Βερολίνο

Περίληψη: Όποια γειτονιά του Βερολίνου, της πιο cool ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και να επιλέξετε να εξερευνήσετε, θα...

Όποια γειτονιά του Βερολίνου, της πιο cool ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και να επιλέξετε να εξερευνήσετε, θα πέσετε πάνω σε εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίρια, σημεία πλούσιου ιστορικού ενδιαφέροντος, galleries με έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά και μικρά εστιατόρια. Και βέβαια, δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε έναν έντυπο ταξιδιωτικό οδηγό, γιατί… ταξίδι χωρίς το κατάλληλο guide, δε νοείται!Top-10 ΒερολίνοArt/shop/eat: BerlinNational Geographic Traveler: Berlin

Πού να φάτε

Για σινεφίλ πρωινό πηγαίνετε στο café-restaurant Potemkin με καρέ από την ταινία του Αϊζενστάιν στους μπορντό τοίχους (Viktoria Luise Platz 5, τηλ.: 0049 30 21968181). Στο Cupcake Bakery για χειροποίητα cupcakes με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Συνοδεύονται με ωραίους καφέδες και ένα σωρό ποικιλίες τσαγιών (Schlesische Straße 42).Μεσημεριανό στο Tiergarten Quelle. Στις κουζίνες μαγειρεύονται αυθεντικές γερμανικές συνταγές με σωστά υλικά (Bachstrasse 6, τηλ.: 0049 30 3927615).Βραδινό στο San Nicci στην καρδιά του Mitte για πιάτα ιταλικά σε ξύλινα τραπέζια (Friedrichstrasse 101, τηλ.: 0049 30 30645498).Καφές και ποτό στο Buck & Breck, το μυστικό cafe-bar του Βερολίνου. Μην ψάξετε είσοδο και ταμπέλα. Η πόρτα είναι κρυφή και για να μπείτε θα πρέπει να χτυπήσετε το κουδούνι (Brunnenstr. 177, Mitte, www.buckandbreck.com). Στο Café Einstein για στρούντελ μήλου παρέα με δικό τους φρεσκοκαβουρντισμένο καφέ (Kurfurstenstrasse 58, τηλ.: 0049 30 2615096). Ωραία κοκτέιλ στο Greenwich Bar του καλλιτέχνη Heinz Gindullis με τον χαρακτηριστικό πράσινο φωτισμό και τους δερμάτινους καναπέδες (Gipsstrasse 5).

Τι να κάνετε

Νοικιάστε ποδήλατο και εξερευνήστε όλο το Βερολίνο σε δυο τροχούς. Όποια διαδρομή και να διαλέξετε, ωραία θα ήταν να καταλήξει στο πάρκο Tiergarten.Κάντε ένα περίπατο στην Karl Marx Allee. "Ο τελευταίος μεγάλος δρόμος της Ευρώπης", για τους μεταμοντερνιστές Aldo Rossi και Philip Johnson. Πρότυπο σταλινικής αρχιτεκτονικής από τον Hermann Henselmann. Φτάνοντας εδώ, ξεχνά κανείς το υπόλοιπο Βερολίνο.Επισκεφθείτε το Gemäldegalerie κοντά στην Potsdamer Platz, για μια από τις καλύτερες συλλογές ζωγραφικής του κόσμου με έργα δημιουργών όπως οι Caravaggio, Botticelli, Rubens και Rembrandt (Genthiner Straße 38, τηλ.: 0049 30266 424242, www.smb.museum). Περπατήστε κατά μήκος της East Side Gallery. Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι του τοίχους του Βερολίνου που έχει απομείνει, μήκους 1,5 χιλιομέτρου περίπου. Πάνω από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν κάνει γκράφιτι και το έχουν μετατρέψει στη μεγαλύτερη υπαίθρια γκαλερί στον κόσμο, φόρο τιμής στην ειρήνη.Ανεβείτε στην κορυφή του Reichstag. Στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο, το Bundestag, και προσφέρει υπέροχη θέα σε όλη την πόλη αλλά και μια κοντινή άποψη του εντυπωσιακού γυάλινου θόλου που σχεδίασε ο Norman Foster.