Galaxy Unpacked: Τα ολοκαίνουργια Galaxy Z Fold6 & Galaxy Z Flip6 είναι εδώ!

Περίληψη: Η επόμενη γενιά Samsung foldables έφτασε! Μάθε τα πάντα για τα νέα Galaxy Z Fold6 | Z Flip6, αλλά και για τα ολοκαίνουργια Galaxy Buds και Galaxy Watch της Samsung.

Το δεύτερο Galaxy Unpacked του 2024 μόλις ολοκληρώθηκε! Στο μεγάλο της καλοκαιρινό event η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, τα ολοκαίνουργια smartphones της σειράς Galaxy Z! Η γκάμα έχει και πάλι δύο μοντέλα, τα Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6. Φυσικά, και στη νέα γενιά αναδιπλούμενων smartphones ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι το Galaxy AI, το οποίο έρχεται με περισσότερες δυνατότητες. Το μενού είχε κι άλλες εκπλήξεις, με τη Samsung να ανακοινώνει επίσης νέα wearables. Στην εκδήλωση γνωρίσαμε τα νέα ακουστικά Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro, τα νέα ρολόγια Galaxy Watch7 και Galaxy Watch Ultra, αλλά και το Galaxy Ring! Μην καθυστερούμε άλλο λοιπόν, πάμε να γνωρίσουμε αναλυτικά όλα τα μοντέλα και για το τέλος θα κρατήσουμε τα μοναδικά offers που θα βρεις στα Public αν προπαραγγείλεις τα νέα Samsung.

Samsung Galaxy Z Fold6

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-01

Θα ξεκινήσουμε από το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το Galaxy Z Fold6! Η έκτη γενιά του μεγάλου αναδιπλούμενου smartphone της Samsung διατηρεί τον γνώριμο σχεδιασμό της, με μικρές πινελιές ανανέωσης. Το φετινό Fold διαθέτει συμμετρικό σχεδιασμό και πιο έντονες γωνίες. Ταυτόχρονα είναι πιο ελαφρύ και πιο λεπτό σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Για την ακρίβεια είναι το λεπτότερο και ελαφρύτερο Galaxy Z Fold που έχει δημιουργήσει ποτέ η Samsung. Όταν η συσκευή είναι κλειστή έχει πάχος 12,2 χιλ. ενώ όταν είναι ανοιχτή το πάχος φτάνεις μόλις τα 5,6 χιλιοστά! Όσο για το βάρος, το Galaxy Z Fold ζυγίζει μόλις 239 γραμμάρια. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός βοηθά και την εργονομία καθώς το πλάτος έχει αυξηθεί, κάνοντας ευκολότερη τη χρήση της συσκευής όταν είναι κλειστή.

Ο βασικός λόγος για να επιλέξεις κανείς το Fold, όμως, δεν είναι ο σχεδιασμός αλλά οι δυνατότητές του, εκεί όπου φέτος κυριαρχούν οι λειτουργίες του Galaxy AI! Με το κορυφαίο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung μπορείς, για παράδειγμα, να κυκλώσεις το κομμάτι της οθόνης που θες και να αναζητήσεις στο Google ή να το μεταφράσεις. Στο Galaxy Z Fold6 υπάρχει επίσης το Sketch to Image. Μέσω αυτού μπορείς να ζωγραφίσεις κάτι και να αφήσεις την τεχνητή νοημοσύνη να αναβαθμίσει το σκίτσο σου και να το μετατρέψει σε πραγματική εικόνα! Εντυπωσιακή είναι και η δυνατότητα διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο (δεν υποστηρίζονται ακόμα τα ελληνικά) που προσφέρει η συσκευή, η οποία είναι ακόμα πιο χρήσιμη χάρη στον αναδιπλούμενο σχεδιασμό. Βάζοντας το κινητό σε Flex Mode μπορείς να έχεις διερμηνεία σε πραγματικό χρόνο που φαίνεται τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική οθόνη, έτσι ώστε να μπορείς και εσύ και ο συνομιλητής σου να βλέπετε τι λέει ο καθένας σε πραγματικό χρόνο.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-02

Όλες αυτές οι προηγμένες λειτουργίες είναι δυνατές χάρη στα πολύ ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Samsung Galaxy Z Fold6 διαθέτει το ταχύτερο SoC για Android συσκευές. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο Snapdragon 8 Gen3 για Galaxy, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στα 4nm. Το chipset συνοδεύεται από 12GB RAM σε όλες τις χωρητικότητες (256GB, 512GΒ, ή 1TB). Για την μέγιστη απόδοση κάθε στιγμή, η Samsung έχει τοποθετήσει μεγαλύτερο θάλαμο ψύξης έτσι ώστε η θερμότητα να διαχέεται ακόμα πιο αποδοτικά. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Ο Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy είναι τόσο ισχυρός που υποστηρίζει ακόμα και Ray Tracing, για ακόμα πιο ρεαλιστικό gameplay! Επιπλέον, το νέο, πιο αποδοτικό chipset θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις και καλύτερη αυτονομία από την μπαταρία των 4.400mAh.

Πάμε να γνωρίσουμε τώρα τις οθόνες του νέου smartphone. Στην έκτη γενιά Fold η εσωτερική οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 7,6″ με ανάλυση 2160×1856 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Το μεγάλο πάνελ είναι ιδανικό για παραγωγικότητα και ενδείκνυται για multi-tasking καθώς μπορείς να βάλεις εφαρμογές σε split screen έτσι ώστε να τρέχουν η μία δίπλα στην άλλη. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό όμως είναι η φωτεινότητα της οθόνης, η οποία στο φετινό μοντέλο εκτοξεύεται στα 2.600nits! Φυσικά δεν λείπει και η υποστήριξη για S Pen. Στην εξωτερική πλευρά το πάνελ μεγάλωσε και φτάνει τις 6,3″ φέτος. Η ανάλυση είναι επίσης ελαφρώς αυξημένη και είναι 2376×968. Και αυτό το πάνελ είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 1-120Hz.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-03

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο, δηλαδή το σύστημα κάμερας! Στο Galaxy Z Fold6 βρίσκουμε συνολικά 5 κάμερες, 3 στο κεντρικό σύστημα φωτογραφίας, 1 selfie κάμερα στην εξωτερική οθόνη και 1 selfie κάμερα κάτω από την εσωτερική οθόνη. Το κύριο σύστημα της συσκευής αποτελείται από μία ευρυγώνια κάμερα με ανάλυση 50MP, έναν τηλεφακό με οπτικό zoom 3× και ανάλυση 10MP, και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP με οπτικό πεδίο 123°. Εντός της μπροστινής οθόνης υπάρχει αισθητήρας 10MP, ιδανικός για selfies. Ο τελευταίος αισθητήρας βρίσκεται κρυμμένος κάτω από την εσωτερική οθόνη. Η Under-Display Camera θα έχει και φέτος ανάλυση 4MP και προορίζεται κυρίως για βίντεο-κλήσεις.

Samsung Galaxy Z Flip6

Το δεύτερο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung δεν είναι άλλο από τη νέα γενιά Flip. Το Galaxy Z Flip6 έρχεται με γνώριμο design αλλά διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις στα τεχνικά του χαρακτηριστικά και πολλές AI λειτουργίες!

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-04

Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση εντοπίζεται στην κύρια κάμερα του Galaxy Z Flip6. Ο ευρυγώνιος αισθητήρας της συσκευής έχει ανάλυση 50MP. Αυτό δεν σου επιτρέπει μόνο να βγάλεις εντυπωσιακές φωτογραφίες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να βγάλεις selfies στο 50MP! Απλά βάλε τη συσκευή σε Flex Mode και οι selfies σου θα δείχνουν καλύτερες από ποτέ. Με την κάμερα του Galaxy Z Flip6 μπορείς επίσης να τραβάς εκπληκτικά πορτρέτα με ρεαλιστικά χρώματα και εκφράσεις προσώπων. Μία ακόμα καινοτομία της κάμερας είναι το αυτόματο zoom, μέσω του οποίου θα βρίσκεις πάντα την καλύτερη λήψη πριν τη μοιραστείς. Η επόμενη λειτουργία της κάμερας στην οποία αξίζει να αναφερθούμε λέγεται Photo Assist και λειτουργεί μέσω AI. Με το Photo Assist μπορείς να πάρεις ένα πορτρέτο που μόλις τράβηξες και να του δώσεις ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό στιλ. Αντί για τον ρεαλισμό της εικόνας μπορείς να το μετατρέψεις σε καρικατούρα, ασπρόμαυρο σκίτσο, ακόμα και 3D καρτούν. Πέρα από την αναβαθμισμένη βασική κάμερα, το σύστημα φωτογραφίας διαθέτει επίσης υπερευρυγώνια κάμερα 12MP, ενώ η selfie κάμερα είναι 10MP και βρίσκεται εντός της οθόνης στην εσωτερική πλευρά.

Το chipset παίζει καθοριστικό ρόλο για να μπορούν να «τρέχουν» όλα τα νέα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και η Samsung εξόπλισε το Galaxy Z Flip6 με τον Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy και ενσωμάτωσε για πρώτη φορά στη σειρά Flip θάλαμο ψύξης! Υπάρχει επίσης περισσότερη RAM, με όλες τις φετινές εκδόσεις να ενσωματώνουν 12GB. Παρά το μικρό μέγεθος της συσκευής, η οποία διατηρεί σχεδόν τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με πέρσι (η συσκευή είναι ελαφρώς πιο λεπτή), η Samsung κατάφερε να αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας η οποία φτάνει τα 4.000mAh.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-05

Από εκεί και πέρα, η συσκευή διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με τον προκάτοχό του. Έτσι, η εσωτερική οθόνη του Z Flip6 είναι Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 6,7″ με ανάλυση 2640×1080 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Και σε αυτό το πάνελ η φωτεινότητα φτάνει στο πολύ ψηλό επίπεδο των 2.600nits! Στην εξωτερική πλευρά βρίσκουμε δευτερεύουσα οθόνη 3,4″. Εδώ το πάνελ είναι Super AMOLED με ανάλυση 720×748 και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Και εδώ βρίσκουμε λειτουργία Διερμηνέα, όπου σε πραγματικό χρόνο μπορεί να κάνεις συζητήσεις σε μία γλώσσα που δεν μιλάς! Το Flex Mode βοηθά στη συνομιλία σου καθώς η εξωτερική οθόνη εμφανίζει το μεταφρασμένο κείμενο στον συνομιλητή σου και το ίδιο κάνει και η εσωτερική οθόνη σε εσένα.

Το Galaxy Z Flip6 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 256/512GB και σε 4 πανέμορφα χρώματα: Μπλε, Κίτρινο, Silver Shadow και Mint.

Το Galaxy Watch Ultra είναι γεγονός, ανακοινώθηκε επίσης το Galaxy Watch7

Αν η περιπέτεια είναι στο αίμα σου, τότε η Samsung μόλις δημιούργησε ένα έξυπνο ρολόι ειδικά για εσένα! Αυτό είναι το Galaxy Watch Ultra και ο σχεδιασμός του δείχνει απευθείας πως έχει κατασκευαστεί για «ειδικές αποστολές». Το Ultra διαθέτει κατασκευή από τιτάνιο και Sapphire Glass για να προσφέρει κορυφαία ανθεκτικότητα στα στοιχεία της φύσης, αλλά και μεγάλη μπαταρία 590mAh, για να σε ακολουθεί παντού. Το Watch Ultra λειτουργεί ακόμα και σε βάθη ωκεανού καθώς αντέχει σε πίεση 10ATM, αλλά και σε extreme θερμοκρασίες από -20°C έως 55°C, και έχει λάβει πιστοποιήσεις IP68 και MIL-810H. Η οθόνη είναι 1,47″ (δεν υπάρχουν άλλες επιλογές μεγέθους) και η διάμετρος του ρολογιού είναι 47 χιλιοστά.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-06

Το Galaxy Watch Ultra είναι επίσης το πρώτο ρολόι της Samsung που ενσωματώνει Galaxy AI! Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης προφέρεται καθημερινός έλεγχος της κατάστασης ευεξίας σου και υπολογίζεται μία Βαθμολογία Ενέργειας, για να σε βοηθήσει να κατακτήσεις τους στόχους σου. Η δύναμη του AI σε βοηθά επίσης να κοιμηθείς καλύτερα! Το ρολόι παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνο σου και καταλαβαίνει πόσο καλά ξεκουράζεσαι.

Στο Galaxy Watch7 ο σχεδιασμός είναι πιο στρογγυλός και έχεις την επιλογή 2 μεγεθών: 40 και 44 χιλιοστά. Στο πρώτο η οθόνη είναι 1,31″ και στο δεύτερο 1,47″. Διαφορά υπάρχει και στη μπαταρία, με το μεγαλύτερο μοντέλο να έχει χωρητικότητα 425mAh ενώ το μικρότερο διαθέτει 300mAh. Χάρη στο νέο chipset που ενσωματώνουν τα ολοκαίνουργια ρολόγια της Samsung η απόδοση της μπαταρίας έχει βελτιωθεί. Το Galaxy AI έρχεται και στο Galxay Watch7, επιτρέποντάς σου και εδώ να παρακολουθείς την ευεξία σου σε καθημερινή βάση και να βλέπεις μία βαθμολογία ενέργειας, αλλά και να έχεις μία προηγμένη ανάλυση του ύπνου σου μέσω AI.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-07

Το μεγαλύτερο ατού των νέων έξυπνων ρολογιών κρύβεται στο εσωτερικό τους. Τόσο στο Galaxy Watch Ultra όσο και στο Galaxy Watch7 ενσωματώνεται το ολοκαίνουργιο chipset Exynos W1000! Το νέο chip είναι κατασκευασμένο στα 3nm και διαθέτει 5 πυρήνες. Διαθέτει επίσης ολοκαίνουργιο σύστημα διπλού GPS και 2ης γενιάς BioActive αισθητήρα για μετρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Όποιο από τα δύο νέα watches κι αν επιλέξεις, το SoC συνοδεύεται από 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο.

Το Galaxy Watch Ultra θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα: Titanium Gray, Titanium White, Titanium Silver. Στο Galaxy Watch7 40mm θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ Green και Cream απόχρωσης, ενώ στην έκδοση 44mm οι επιλογές σου είναι μεταξύ Green και Silver.

Στο Galaxy Unpacked γνωρίσαμε επίσης τα νέα Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro

Το επόμενο τεχνολογικό προϊόν που γνωρίσαμε στο Galaxy Unpacked ήταν τα καινούργια ασύρματα ακουστικά της Samsung. Το σχήμα στα νέα ακουστικά έχει αλλάξει και πλέον τα Galaxy Buds3 | Buds3 Pro διαθέτουν ένα κάθετο στέλεχος μέσω του οποίου γίνεται ο έλεγχος. Τα Galaxy Buds3 έχουν σχεδιασμό ανοιχτού τύπου για εύκολη χρήση όλη μέρα, ενώ τα Galaxy Buds3 Pro έχουν σχεδιασμό τύπου καναλιού, για κορυφαία ακουστική εμπειρία. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ενισχυμένη ανθεκτικότητα καθώς έχουν πιστοποίηση IP57.

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-08

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στα ακουστικά είναι φυσικά η ποιότητα του ήχου και η Samsung το γνωρίζει καλά. Τα Galaxy Buds3 | Buds3 Pro προσφέρουν εκπληκτικό Hi-Fi ήχο μέσω του ενισχυμένου SSC Codec που υποστηρίζει ασύρματη μετάδοση 24bit ήχου με ρυθμό δειγματοληψίας 96kHz! Έτσι ο ήχος από τα νέα ασύρματα ακουστικά της Samsung είναι καθαρός, ρεαλιστικός και πολύ υψηλής ποιότητας.

Η ακύρωση θορύβου δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία ακουστικά της Samsung και τα Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro διαθέτουν προσαρμοστικό EQ και προσαρμοστικό ANC που λειτουργεί με AI και παρέχει πάντα τη βέλτιστη εμπειρία ήχου. Το AI προσφέρει επίσης μία ακόμα κορυφαία λειτουργία, η οποία μοιάζει να ήρθε από το μέλλον. Τα Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro παρέχουν διερμηνεία σε πραγματικό χρόνο για ορισμένες γλώσσες (ακόμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά) για να μπορείς να συνομιλήσεις ακόμα και με ανθρώπους που δεν έχετε κοινή γλώσσα επικοινωνίας, αν έχεις Samsung Galaxy smartphone με Galaxy AI. Και τα δύο ακουστικά έρχονται επίσης με ανασχεδιασμένη θήκη με διαφανές καπάκι και μπορείς να τα αποκτήσεις σε Silver ή White χρώμα.

Στο Galaxy Unpacked είδαμε και το Galaxy Ring

Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-09

Η Samsung είχε πριν μήνες παρουσιάσει το Galaxy Ring, αλλά δεν είχε ανακοινώσει επισήμως όλες τις λεπτομέρειες για αυτό, ούτε είχε ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει. Στο Galaxy Unpacked ου μόλις ολοκληρώθηκε όμως μάθαμε επιτέλους τα πάντα για το νέο wearable αξεσουάρ της Samsung. Το Galaxy Ring θα κυκλοφορήσει σε 9 μεγέθη και 3 χρώματα. Η μπαταρία του θα κρατά περίπου μία εβδομάδα και θα παρέχει συνεχή παρακολούθηση της υγείας και της ευεξίας του χρήστη. Το βάρος του είναι ανεπαίσθητο, και ανάλογα με το μέγεθος μπορεί να ζυγίζει από 2,3 έως 3 γραμμάρια

Απόκτησε τα νέα Galaxy με μοναδικά προνόμια από τα Public

Τα νέα Samsung Galaxy Z Fold6 και Galaxy Flip6 είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία, καθώς επίσης και τα νέα wearables. Στα Public απολαμβάνεις πολλαπλά οφέλη αν προπαραγγείλεις τα νέα smartphones ή τα νέα αξεσουάρ της Samsung, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Trade in voucher 100€ επιπλέον της αξίας της συσκευής αν επιστρέφεις το παλιό σου smartphone
  • Εγγύηση Samsung Protect ενός έτους για θραύση ή σπάσιμο οθόνης (μέσω της πλατφόρμας Samsung Members)
  • Απόκτηση με άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα
  • Δώρο θήκη με την απόκτηση των νέων Galaxy Buds 3|Buds3 Pro (μέσω της πλατφόρμας Samsung Members)
  • Δώρο λουράκι με την απόκτηση των νέων Galaxy Watch Ultra και Galaxy Watch7 (μέσω της πλατφόρμας Samsung Members)
Samsung-Galaxy-Unpacked-Ioulios-2024-10

Και αν κάνεις την προπαραγγελία σου από τους πρώτους, μέχρις τις 14 Ιουλίου κερδίζεις επίσης:

  • 10% έκπτωση στο καλάθι αν αποκτήσεις 2 από τα νέα προϊόντα Samsung μαζί
  • 15% έκπτωση στο καλάθι αν αποκτήσεις 3 από τα νέα προϊόντα Samsung μαζί

Μην το καθυστερήσεις άλλο λοιπόν! Κάνε τώρα την προπαραγγελία σου, αναβάθμισε το smartwatch και τα wearables σου και επωφελήσου από τα μοναδικά προνόμια Public!