Το Galaxy Ring της Samsung φέρνει την ευεξία στα δάχτυλά σου!

Περίληψη: Σε μία νέα κατηγορία wearables ετοιμάζεται να μπει η Samsung, αυτή των έξυπνων δαχτυλιδιών, με την παρουσίαση του Galaxy Ring! Τι γνωρίζουμε για αυτό;

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου Unpacked για το 2024 είδαμε ένα teaser για το πρώτο smart δαχτυλίδι της Samsung, και πλέον γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Φέτος στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της MWC 2024, η κορεάτικη εταιρεία έδειξε για πρώτη φορά στο κοινό το Galaxy Ring! Μπορεί το νέο προϊόν να μην είναι 100% έτοιμο ακόμα, αλλά η Samsung βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση όλων των λεπτομερειών μέχρι αυτό να κυκλοφορήσει στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το Galaxy Ring!

Τι είναι το Galaxy Ring

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Galaxy Ring είναι ένα smart δαχτυλίδι. Το πολύ διακριτικό σώμα της συσκευής στεγάζει μία σειρά από μικροσκοπικούς αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν την υγεία σου και τις δραστηριότητές σου μέσα στην ημέρα. Έπειτα όλα αυτά τα δεδομένα συγχρονίζονται με το smartphone σου και στο σχετικό app βλέπεις αναλυτικά τα στοιχεία που καταγράφει η συσκευή.

Galaxy Ring: Τι specs θα έχει

Η Samsung έδειξε επίσημα στο κοινό το Galaxy Ring, αλλά δεν ανακοίνωσε την κυκλοφορία του. Οπότε δεν παρουσίασε και τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι πως το νέο έξυπνο δαχτυλίδι θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα (χρυσό, ασημένιο και μαύρο) και σε 9 διαφορετικά μεγέθη. Όσο μεγαλύτερο είναι το δαχτυλίδι τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μπαταρία, με τη Samsung όμως να μην αναφέρει επίσημα πόση μπορεί να είναι η αυτονομία της συσκευής.

Περιορισμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες και για τις λειτουργίες που θα ενσωματώνει το Galaxy Ring. Όπως όλα δείχνουν, το έξυπνο δαχτυλίδι της Samsung θα εστιάζει κυρίως στα χαρακτηριστικά παρακολούθησης της υγείας και την ευεξίας του χρήστη. Ξέρουμε όμως πως το Galaxy Ring θα διαθέτει αισθητήρες που μετρούν τους παλμούς, την κίνηση, και την αναπνοή, με σκοπό να παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα του ύπνου αυτού που τα φοράει. Θα παρέχεται επίσης παρακολούθηση του κύκλου για τις γυναίκες. Τέλος, ξέρουμε πως μέσω της εφαρμογής Samsung Health θα μπορείς να βλέπεις το “My Vitality Score”, το οποίο θα υπολογίζεται με βάση τις μετρήσεις από το smart ring της Samsung.

Γιατί έξυπνο δαχτυλίδι;

Από τη στιγμή που στην αγορά υπάρχουν ήδη Samsung smartwatches και activity trackers που προσφέρουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τι σκοπό εξυπηρετεί ένα smart ring; Ίσως να σου γεννήθηκε αυτή η απορία, μαθαίνοντας για το Galaxy Ring. Πράγματι ένα smart ring μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του με ένα έξυπνο ρολόι ή ένα activity tracker. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν όλα για όλους όμως, και αυτό θέλει να καλύψει η Samsung με την είσοδό της στην αγορά των smart rings, προφέροντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Για τους λάτρεις των κλασικών ρολογιών, για παράδειγμα, που δεν θα επέλεγαν ποτέ ένα smart watch, το Galaxy Ring είναι μία εξαιρετική εναλλακτική καθώς προσφέρει χαρακτηριστικά ευεξίας σε ένα πολύ εκλεπτυσμένο design, χωρίς να «ακυρώνει» τη δυνατότητα να φορέσεις ρολόι. Παράλληλα, είναι πιο εύκολο να φοράς ένα δαχτυλίδι 24/7 από ό,τι ένα ρολόι, οπότε μπορείς να επωφεληθείς από τις πληροφορίες που θα σου προσφέρει το Galaxy Ring, χωρίς να σε «ξεβολεύει» (π.χ. στον ύπνο).

Τι γνωρίζουμε για την τιμή του Galaxy Ring;

Η Samsung δεν είναι ακόμα έτοιμη για το λανσάρισμα του Galaxy Ring, οπότε δεν ανακοίνωσε και την τιμή του. Άρα ό,τι πρόβλεψη κι αν κάνουμε υπάρχει τεράστια πιθανότητα να πέσουμε έξω. Θα περιμένουμε λοιπόν την επίσημη κυκλοφορία για να δούμε την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κορεάτικη εταιρεία. Φαίνεται πάντως πως η Samsung ετοιμάζεται για πολύ ισχυρή είσοδο στην κατηγορία καθώς αναφορές από την Κορέα θέλουν την εταιρεία να στοχεύει να έχει διαθέσιμα 400.000 τεμάχια του Galaxy Ring για την περίοδο του λανσαρίσματος του Galaxy Ring!

Πότε κυκλοφορεί το νέο Galaxy Ring

Οι ανακοινώσεις της Samsung γύρω από mobile συσκευές γίνονται συνήθως σε ξεχωριστά Unpacked events ή σε μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας όπως η MWC. Από τη στιγμή που στο πρώτο Unpacked του 2024 και στην φετινή MWC το Galaxy Ring δεν λανσαρίστηκε επίσημα, δεν ξέρουμε ακόμα με ακρίβεια πότε θα κυκλοφορήσει. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η συσκευή να αποκαλυφθεί στο δεύτερο Galaxy Unpacked του 2024, το οποίο παραδοσιακά συμβαίνει μέσα στο καλοκαίρι. Πέρσι, το αντίστοιχο event είχε πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Αυγούστου. Τότε, μαζί με τα Galaxy Z Fold5 και Z Flip5 είχαν ανακοινωθεί και νέες wearable συσκευές. Οπότε δεν αποκλείεται τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού να δούμε να συμβαίνει κάτι παρόμοιο και να έχουμε την επίσημη παρουσίαση του Galaxy Ring, πλάι σε άλλες κινητές συσκευές που ετοιμάζει η Samsung.

One Samsung Galaxy Ring to rule them all!

Τα smart δαχτυλίδια δεν είναι νέο concept και ήδη κυκλοφορούν αντίστοιχες συσκευές σε άλλες χώρες. Ο ερχομός του Galaxy Ring, όμως, σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο στο χώρο από έναν «μεγάλο» παίκτη του τεχνολογικού κλάδου. Η Samsung φαίνεται πως πιστεύει πολύ στη νέα αυτή κατηγορία wearable gadget και το Galaxy Ring αναμένεται σε λίγους μήνες να είναι εδώ! Μείνε συντονισμένος στο Public Blog και στο public.gr για να μάθεις τα πάντα μόλις αυτό καταφθάσει στην Ελλάδα!