Κάναμε skydive με τα νέα iPhone 14 από τα 14.000 πόδια!

Περίληψη: Βουτιά στο κενό από τα 14.000 πόδια με τους Apple Champions και ζωντανή καταγραφή από τα ολοκαίνουρια iPhone 14!

Στα Public ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη δύναμη της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να σε ταξιδέψει, συνδέοντάς σε με όλο τον κόσμο! Η τεχνολογία σε ανεβάζει ψηλά, σε πάει μακριά, μηδενίζει τις αποστάσεις στο δευτερόλεπτο. Και όταν μιλάμε για την τελευταία της λέξη, η τεχνολογία γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική. Για την κυκλοφορία των iPhone 14 Pro από την Apple λοιπόν, τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός, δεν μπορούσαμε να περιοριστούμε σε ένα απλό unboxing video! Η λέξη «άλμα» ήταν αυτή που μας έδωσε την ιδέα για κάτι πιο… ανεβαστικό! Κάπως έτσι αποφασίσαμε να οργανώσουμε κι εμείς το δικό μας άλμα. Και τι άλμα! Ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια!

Το ημερολόγιο έγραφε Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, το ρολόι του iPhone 14 έλεγε 8:00πμ, και το βελάκι του GPS έδειχνε τη λίμνη της Κωπαΐδας. Οι Apple Champions των Public πήραν τα ολοκαίνουρια iPhone 14 Pro, φόρεσαν τα αλεξίπτωτά τους, έβαλαν τα κράνη τους, επιβιβάστηκαν στο Cessna, ανέβηκαν σε ύψος 14.000 ποδιών (4 χιλιόμετρα και 267 μέτρα), πήραν βαθιά ανάσα και… πήδηξαν στο κενό! Η βουτιά μπορεί να διήρκεσε μόλις 60 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό, αλλά ήταν 60 δευτερόλεπτα τα οποία θα θυμόνται για όλη τους τη ζωή. Κι εμείς μαζί τους, μιας και κατέγραψαν κάθε ένα δευτερόλεπτο αυτής της πτώσης, με την εκπληκτική ποιότητα εικόνας που μόνο το iPhone 14 Pro μπορεί και παράγει με το Action Mode, σε συνδυασμό με τη μοναδική οπτική σταθεροποίηση που διαθέτει!

Video Duration
1:29

Μετά την πτώση, η δράση μεταφέρθηκε στο Public Συντάγματος, όπου ο Τίμος Κουρεμένος μαζί με χορευτές ντυμένους στα χρώματα των νέων iPhone έδωσαν μοναδικό χρώμα στην πρώτη μέρα της κυκλοφορίας των εκπληκτικών νέων smartphones της Apple! Οι επισκέπτες και οι περαστικοί είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα μέσα από γιγαντοοθόνη, ενώ η μουσική και ο χορός έβαλαν τους πάντες σε mood… iPhone 14! Παρέα με τους Apple Champions, ο Τίμος έκανε μια ευφάνταστη παρουσίαση των νέων μοντέλων της Apple, προσκαλώντας το κοινό να τα δοκιμάσει και να βγάλει φωτογραφίες με αυτά, σε ειδικά διαμορφωμένα corners.

H μέρα δε θα μπορούσε παρά να κλείσει ακριβώς όπως ξεκίνησε… όχι με άλλη μια πτώση με αλεξίπτωτο, αλλά με χορό και μουσική και άφθονη τεχνολογία!

iPhone 14 και iPhone 14 Pro

Τα νέα iPhones αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έρχονται με πολλές βελτιώσεις και νέες λειτουργίες από την Apple. Για αρχή, τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τα δύο βασικά μοντέλα, τα οποία έρχονται σε μέγεθος 6,1 και 6,7 ιντσών. Επεξεργαστής είναι ο A15 της Apple, ο οποίος έχει βελτιωθεί στα σημεία από τον επεξεργαστή A15 Bionic (παρά το ίδιο όνομα) των iPhone 13, με μικρότερη κατανάλωση και λιγότερη θερμότητα. Τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν σε χρώματα μπλε, μωβ, μαύρο, ασημί, και κόκκινο. Οι κάμερες έχουν κι αυτές βελτιωθεί, με την ευρυγώνια κάμερα των 12 megapixels να έρχεται με φακό f/1.5 και μεγαλύτερα pixels με μέγεθος 1,9 μικρόμετρα για καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης με μετακίνηση του αισθητήρα! Βελτιωμένη είναι και η κάμερα TrueDepth, με φακό f/1,9, ενώ το σύστημα Photonic Engine βελτιώνει τις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, σε όλες τις κάμερες.

Τα μεγαλύτερα μοντέλα, από την άλλη, το iPhone 14 Pro και το 14 Pro Max, έρχονται με ακόμη περισσότερες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Τα μεγέθη τους είναι ακριβώς τα ίδια, αντιστοίχως, με τα iPhone 14 και 14 Plus, στις 6,1 και 6,7 ίντσες, τα οποία έρχονται με ανανεωμένη τεχνολογία στην οθόνη, τη Super Retina XDR display με νέα τεχνολογία ProMotion και λειτουργία Always-On, χάρη στο μεταβλητό refresh rate της οθόνης, το οποίο μπορεί να ανέβει μέχρι τα 120Hz αλλά και να κατέβει μέχρι το 1Hz! Αυτό σημαίνει πως η οθόνη δε σβήνει εντελώς ποτέ, χωρίς αυτό να επιβαρύνει ιδιαιτέρως την κατανάλωση. Σε πλήρη φωτεινότητα, η οθόνη μπορεί να φτάσει τα 2000 nits, κάτι που της δίνει τα σκήπτρα της φωτεινότητας σε ολόκληρη την αγορά των smartphones. Επίσης στα δύο μοντέλα Pro έχουμε τον επεξεργαστή A16, ο οποίος είναι μακράν ο γρηγορότερος επεξεργαστής κινητού στην αγορά, και ο οποίος έχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και σε εφαρμογές νευρωνικών δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης.

Στο επίπεδο της κάμερας, έχουμε την κεντρική ευρυγώνια να αναβαθμίζεται με αισθητήρα στα 48 megapixels, κάτι που της δίνει εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μιας και μπορεί να συνδυάσει τα δεδομένα τεσσάρων pixels (2×2) για να παράξει εικόνες στα 12 megapixels εξαιρετικής ευκρίνειας. Και εδώ έχουμε το σύστημα σταθεροποίησης μέσω μετακίνησης του αισθητήρα, ενώ ανανεωμένη είναι και η υπερευρυγώνια κάμερα. Το σύστημα Photonic Engine υπάρχει κι εδώ, αλλά εδώ έχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση χάρη στο ιδιαιτέρως ισχυρό σύστημα Neural Engine του επεξεργαστή – κάτι που φαίνεται και από το Action Mode, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει τέλεια λήψη βίντεο ακόμη και με μεγάλες κινήσεις, δονήσεις, ή και γρήγορες εναλλαγές πλάνων (όταν κάνεις skydiving, ας πούμε). Τα iPhone 14 Pro και Pro Max έρχονται σε διαφορετικά χρώματα· εδώ έχουμε ασημί, χρυσό, μαύρο και βαθύ μωβ (deep purple).

Για να κάνεις ένα iPhone δικό σου, δεν έχεις παρά να… ακολουθήσεις την πορεία των Apple Champions και να πας – όχι απαραιτήτως μέσω skydiving – στο κοντινότερο κατάστημα Public ή να μπεις στο Public.gr και να διαλέξεις το μοντέλο και το χρώμα που θέλεις!