Nokia: Αλλαγές στο πρόγραμμα αναβάθμισης λόγω κορονοϊού

Περίληψη: Οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι εμφανείς παντού, ακόμα και στα update του smartphone σου. Η Nokia ανακοίνωσε πως, λόγω της πανδημίας, «πάει πίσω» τον προγραμματισμό των αναβαθμίσεων.

Μία από τις πιο συνεπής εταιρίες στο κομμάτι των αναβαθμίσεων είναι η Nokia. Όλα τα smartphone της ανήκουν στο πρόγραμμα Android One και αναβαθμίζονται για 3 χρόνια με νέες εκδόσεις λογισμικού και security patches. Με την έλευση του Android 10 λοιπόν, η εταιρία είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των συσκευών της. Ο απρόβλεπτος παράγοντας του κορονοϊού όμως, δεν της επέτρεψε να παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος.

Όπως φαίνεται και από το ανανεωμένο πρόγραμμα που ανέβασε ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer της εταιρίας, στο λογαριασμό του στο Twitter, υπάρχουν ήδη 6 συσκευές που έχουν πάρει την αναβάθμιση. Από όλες τις συσκευές που υπολογιζόταν πως θα πάρουν Android 10 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 όμως, μόνο μία θα προλάβει τελικά να αναβαθμιστεί. Το μόνο smartphone που θα «τρέχει» Android 10 πριν το τέλος Μαρτίου είναι το Nokia 2.2.

Από εκεί και πέρα, η Nokia υπολογίζει πως 7 θα είναι οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν κάποια στιγμή μεταξύ πρώτου και δεύτερου τριμήνου του έτους. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης όλων των μοντέλων που επιδέχονται την αναβάθμιση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Ιουνίου. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Nokia θα έχει 20 μοντέλα από τη γκάμα της να «τρέχουν» Android 10. Ακόμα και με την παρούσα αναβολή, η Nokia παραμένει η ταχύτερη εταιρία στην παροχή Android αναβαθμίσεων.

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο λόγος της καθυστέρησης είναι ο κορονοϊός. Σε μία περίοδο που αρκετός κόσμος νοσεί, πολλοί είναι σε άδεια, και χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι, είναι λογικό να αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά την παραγωγικότητα και αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις και στο χώρο των smartphone. Αν βρίσκεσαι και εσύ σε καθεστώς «κοινωνικής αποστασιοποίησης» αυτή την περίοδο, δες πως μπορείς να παραμείνεις παραγωγικός δουλεύοντας από το σπίτι, με αυτά τα gadget, και τα πιο δυνατά smartphone και tablet.