Πώς η Samsung δοκιμάζει την αντοχή των Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Περίληψη: Η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα ένα behind the scenes βίντεο από το εργαστήριο δοκιμών της, εκεί όπου ελέγχεται η αντοχή των Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3.

Η νέα γενιά foldable συσκευών της Samsung είναι πιο ανθεκτική από ποτέ, όπως είδαμε πρόσφατα. Για να εξασφαλίσει τέτοια στάνταρ ποιότητας, η Κορεάτικη εταιρία περνά τα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 από εξοντωτικές δοκιμές αντοχής, τις οποίες μάλιστα μπορούμε για πρώτη φορά να δούμε όλοι. Η Samsung μοιράστηκε στο YouTube κανάλι της ένα βίντεο από τη διαδικασία δοκιμών που πρέπει να περάσουν οι συσκευές της, η οποία είναι πραγματικά απαιτητική.

Σύμφωνα με τη Samsung, τα νέα foldables μπορούν να αντέξουν έως και 200.000 αναδιπλώσεις χωρίς να υποστούν ζημιά. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε 100 αναδιπλώσεις την ημέρα για διάστημα 5 χρόνων. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, το καθημερινό άνοιξε-κλείσε της εσωτερικής οθόνης των νέων Galaxy Z Fold3 και Z Flip3 δεν είναι κάτι που πρέπει να σου δημιουργεί προβληματισμούς.

Video Duration
1:16


Αυτό δεν είναι το μόνο τεστ που διεξάγει η Samsung, όμως. Τα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 περνάνε και από δοκιμές περιβάλλοντος. Σε αυτά τα τεστ, τα foldables δοκιμάζονται σε αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, όπως εξαιρετική υγρασία και ξηρασία, και ιδιαίτερα υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Η τελευταία δοκιμή για τα νέα foldables είναι αυτή της αντοχής στο νερό. Τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip 3 είναι τα πρώτα αναδιπλούμενα smartphone στον κόσμο με ανθεκτικότητα στο νερό. Για να πάρουν πιστοποίηση IPx8 τα νέα smartphones θα πρέπει να μπορούν να επιζήσουν από βύθιση της συσκευής σε βάθος τουλάχιστον 1 μέτρο. Οπότε, η Samsung δεν θα μπορούσε να μην δοκιμάσει εκτενώς αυτή την περίπτωση, για να βεβαιωθεί ότι θα αντέξουν τη βύθιση σε νερό και θα πάρουν την σχετική πιστοποίηση. Τέλος, από τις δοκιμές δεν ξέφυγε ούτε το S Pen Fold Edition, το πενάκι που κάνει ακόμα πιο χρήσιμο το Galaxy Z Fold3. Η Samsung υποβάλει το πενάκι  σε επαναλαμβανόμενα τεστ γραφής, έτσι ώστε να επιβεβαιώσει πως η οθόνη και το S Pen συνεργάζονται αρμονικά.