Πώς τα πήγαν οι κάμερες των νέων iPhone 13 στο DxOMark;

Περίληψη: Το έγκριτο DxOMark δοκίμασε τα συστήματα κάμερας των νέων iPhone 13 και δημοσίευσε τα αποτελέσματα. Τι έδειξε η αξιολόγηση;

Κατά την παρουσίαση των νεότερων iPhone 13 και iPhone 13 Pro, στο California Streaming event, η Apple στάθηκε για ώρα στην απόδοση της κάμερας των νέων smartphone, και ιδιαίτερα στο κομμάτι του βίντεο. Λίγο πριν την κυκλοφορία των νέων smartphone, τα iPhone 13 έφτασαν σε reviewers που δημοσιεύσουν τις αξιολογήσεις τους. Μεταξύ αυτών και το DxOMark, το οποίο εξειδικεύεται στις αξιολογήσεις κάμερας. Το DxOMark δοκίμασε τα iPhone 13 Mini και iPhone 13 Pro και έτσι έχουμε μία πλήρη εικόνα για το σύστημα κάμερας και των δύο εκδόσεων των iPhone 13. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα!

Ξεκινάμε από τις δοκιμές του iPhone 13 Mini, το οποίο συγκέντρωσε 130 βαθμούς στα τεστ του DxOMark και έφτασε με αυτό το σκορ τη βαθμολογία του περσινού flagship iPhone 12 Pro Max. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την αναβάθμιση στο Mini είναι πως η Apple επέλεξε φέτος να εξοπλίσει το μικρό της smartphone με τον ίδιο μεγάλο αισθητήρα που βρίσκεται και στα Pro μοντέλα.

Το iPhone 12 Pro Max παραμένει καλύτερο στον τομέα του zoom, καθώς διαθέτει κάμερα telephoto αποκλειστικά για αυτό, αλλά σε πολλές από τις υπόλοιπες κατηγορίες το iPhone 13 Mini κατάφερε να ξεπεράσει το περσινό flagship μοντέλο της Apple. Σε κατηγορίες όπως η έκθεση, τα χρώματα και ο θόρυβος το 13 Mini συγκέντρωσε υψηλότερα σκορ σε σχέση με το 12 Pro Max. Άλλος ένας τομέας που το iPhone 13 Mini είναι καλύτερο από το 12 Pro Max είναι το βίντεο. Χάρη στη δύναμη του A15 Bionic και των νέων χαρακτηριστικών για βίντεο, το μικρό smartphone της Apple συγκέντρωσε 117 βαθμούς στην κατηγορία βίντεο.

Πάμε τώρα και στο μεγαλύτερο iPhone 13 Pro. Η Pro σειρά έχει φέτος το ίδιο σύστημα κάμερας και στα δύο μοντέλα, άρα τα σκορ είναι και εδώ ενδεικτικά της απόδοσης και των δύο εκδόσεων. Το iPhone 13 Pro, λοιπόν, βαθμολογήθηκε με συνολικό σκορ 137 βαθμούς, κατακτώντας έτσι την 4η θέση στη γενική κατάταξη.

Μην ξεχνάς όμως ότι το συνολικό σκορ βγαίνει από την απόδοση σε φωτογραφία, σε zoom και σε βίντεο. Στο αμιγώς φωτογραφικό κομμάτι το iPhone 13 Pro αξιολογήθηκε με 144, βαθμολογία που είναι η τρίτη υψηλότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στο DxOMark. Στην κατηγορία του zoom, ο νέος 3Χ telephoto αισθητήρας βοηθά τη συσκευή να αποδώσει καλύτερα από τον προκάτοχό της. Τέλος, στο κομμάτι του βίντεο το iPhone 13 Pro είναι ο νέος βασιλιάς. Η βαθμολογία των 119 βαθμών το φέρνει στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας. Δεν επέλεξε τυχαία η Apple να εστιάσει στις κινηματογραφικές δυνατότερες των νέων της smartphone κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους άλλωστε.

Όπως βλέπεις κι από τις δοκιμές του DxOMark, αν ψάχνεις κορυφαίο φωτογραφικό κινητό τα νέα iPhone 13 και iPhone 13 Pro είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις!