Samsung Galaxy S10: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 10!

Περίληψη: Το update της Samsung σε Android 10 βρίσκεται σε beta εδώ και καιρό, για αρκετές συσκευές. Έφτασε όμως η ώρα για την επίσημη αναβάθμιση, με το Galaxy S10 να λαμβάνει πρώτο το update.

Η νεότερη έκδοση Android, το Android 10, έχει περίπου τρεις μήνες που κυκλοφόρησε και οι αναβαθμίσεις έχουν ξεκινήσει από τις περισσότερες εταιρίες. Η Samsung, αν και άργησε λίγο, ξεκίνησε κι αυτή το update. Η αρχή έγινε με τα smartphone της σειράς Galaxy S10.

Το πακέτο του update έχει χωρητικότητα 140MB και συνοδεύεται από το security patch Δεκεμβρίου. Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει η αναβάθμιση σε Android 10 είναι το One UI 2.0. Η δεύτερη γενιά του ξεχωριστού Android λογισμικού της Samsung μοιάζει πολύ με το πρώτο One UI, αλλά φέρνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Android 10 που προστέθηκαν από τη Google. Μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το One UI 2.0 στα Samsung Galaxy S10 μπορείς να τις δεις εδώ.

Η αναβάθμιση στη νέα έκδοση είναι αρχικά διαθέσιμη σε όσους συμμετείχαν στο beta πρόγραμμα και φαίνεται πως ξεκίνησε από τη Γερμανία. Αν είσαι κι εσύ μέλος στο beta πρόγραμμα, τότε πηγαίνει στις ρυθμίσεις του κινητού σου, στην ενότητα αναβαθμίσεις λογισμικού, για να ελέγξεις αν και το δικό σου Samsung Galaxy S10 έχει το update.

Αν δεν είχες λάβει μέρος στη beta, τότε το update θα έρθει σε εσένα λογικά μέσα στον Ιανουάριο. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση θα έχει μέγεθος κοντά στα 2GB, καθώς, στο smartphone σου δεν έχει εγκατασταθεί κανένα κομμάτι του One UI 2.0 μέσα από τις beta εκδόσεις. Όπως και να έχει, πάντως, δεν χάνεις τίποτα με το να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις του κινητού σου για τυχόν αναβαθμίσεις. Διαφορετικά, μπορείς να περιμένεις να έρθει η ειδοποίηση στη συσκευή σου.